måndag 31 mars 2008

Biltvättning.

Det blev hysteri igen vid lämning på dagis. Tur var skulle dom gå ut på gården och leka så jag behövde inte kämpa mig dyblöt för att få av honom kläderna, puuuh. Glömsk som man är glömde jag hans gosikudde som han har när han ska sova. Ska fixa en som han kan ha där så slipper man släpa fram & tillbaka på den. Då är det stor risk att Mammsen glömmer så i detta fall.

Åkte och solade i Tullinge C. Ja det behövs verkligen. Helt kritvit. Så jag tänka väl ta några svängar förbi där denna vecka efter lämning på dagis.

Kom hem satte på en tvätt. Efter några minuter......
Va fan är det som låter hela tiden i tvätten?
Sätter mig och kissar, ser då 2 st små leksaksbilar snurra runt i tvättmaskinen (chick & kungen från filmen bilar) Milton pilton, ajabaja!! Maskinen kan ju braka samman har man hört.
Jaja nu blir bilarna också väldigt rena iaf =) Kids.... inte allt för sköna alla gånger.

söndag 30 mars 2008

Batteritorsk...

Batterierna i larmdosan på bilnycklarna tog helt plötsligt slut igår när Madde och jag skulle åka och hämta Mille plutt hos mormor & morfar. Madde som stod med spolarvätske dunken i högsta hugg. Jaha och vad fan gör vi nu då?! Inga batterier fanns det i extranyckeln heller. Maximal otur kallar jag det.

Blev Maddes bil. Fick ta bebisbilstolen som mamma & pappa hade i deras förråd. På vägen hem körde vi till Statiol så jag kunde få sånna där batterier instoppade i dosan. Så nu ska det funka. Har ej varit nere vid bilen ännu och testat om jag fick rätt batterier. Fatta om det är fel, grrrr!!!

Tacos, cola, chips och mys med Madde & Milton blev det på kvällen. Såg det där nya lördagsunderhållningen "körslaget", helt Ok. Faktiskt tyckte jag att Lotta Engbergs kör var bäst igår. Vi får väl se vad man tycker nästa gång. Fast nästa lördag blir det väl förmodligen fira Eddline på stan I think....

Jaha vad den här dagen flög iväg då som vanligt. Närå har faktiskt gjort en himla massa om jag tänker efter. Gick upp vid 7.30... drog fram kl så den blev 8.30. Då kände att jag det absolut inte var någon ide att lägga sig ner och slöa i soffan. Frulle sen ta tag i sovrummet.
Tvättade fönstret, strök & hängde upp nya gardiner m.m. Fy satan vad damm det var under våra trådbackar vi har under sängen. Värdelöst med sånt, fastnar bara massa äckligt damm som man sällan tar bort. Men nu ska det inte vara ett dammkorn kvar i hela rummet hoppas jag.

Om några timmar kommer älsklingen hem. Snäll som jag är kommer jag då åka
till Ica Maxi med bästisen på lite shopping. Tror det handlar om storhandling för hennes del men för mig blir det bara lite smått och gott som tex, bröd, mjölk, rengöringsmedel osv. Han får kramas med Milton under tiden medans jag är borta, sen blir det min tur!

Ha en trevlig myssöndag på er!

Ps, Tack Madde för att du tog hand om disken så fint igår, puss&kram Ds.

lördag 29 mars 2008

Middagen!





Igår blev kvällen en aning annorlunda än vad planerna var. Annelie blev helt plötsligt sjuk. Kom som ett brev på posten som min mamma säger. Febrig och krasslig. Alla tjejerna skulle ut på stan och fira den nyblivna tjugofyra åringen. Men det blev avbokat som är helt förståligt. Den som fyller år måste ju för skjutton vara på allerten annars blir det inte kul.

På dagen mötte iaf upp Madde i skäris (förkortning på skärholmen enligt Sofie, Annelies lillasyster). Hittade rent ut sagt inte ett skit. Stod ett tag i kön på H&M med ett par knästrumpor i handen men ångrade mig snabbt. Åkte därifrån med nada. Som planerat lämnade iaf Milton hos mina föräldrar. Måste ju ta vara på barnfriheten.

Väl hemma blev det ett himla tänkande, planernade och diskutioner med Madde, Jessika och sen Fia via telefon. Nu ville man lixom inte sitta hemma så det var frågan vad skulle vi göra? Jessika ville festa, Fia var trött och ville gå på bio, Madde ville bara inte sitta hemma och själv var jag väldigt splittrad. Visste varken ut eller in. Inte ville jag sätte mig på en bio och somna iaf, inte råfesta på krogen heller.

Blev iaf så att vi fick skjuss av Jessikas pappa Ingvar in till 5emtio4yra på en bit mat. Det var annan meny än när vi var där sist och det var till det sämre med andra ord. Vi fixade till det med lite specialbeställning + 2 flarrer rödvin. Till dessert blev det fransk chokladkaka som jag dock inte gillade särskilt mycket. Mina grönsaker till maten var jag tvungen att säga till om.
Jag säger till vår trevliga serveris: Dom smakade väldigt mycket olja eller smör så det var inte så gott.
Servertisen: Jag det ska jag framföra till kocken men det kan nog vara för att dom är smörslungade.
Hahaha okej det förklarade saken.
Sen blev det lite diskution över hur töntig jag var som inte ville lägga lika mycket dricks som alla andra. Visst det absolut lättaste skulle varit om vi alla la 350 kr vardera men jag var benhård på att jag bara ville lägga 340 kr. När någon ifrågasätter för mycket Varför??? Varför??? då blir jag bara ännu mera bestämd. Fan någon gång måste man ju stå på sig, kanske var detta ett tillfälle då man borde givit med sig men nä jag la iaf 340 kr.

Ingvar kom så snällt och hämtade oss igen kl 20.30.
Jessika drog till sina arbetskolegor på förfest för att sen dra vidare ut på krogen.
Fia åkte hem.
Jag och Madde åkte hem till henne. Tittade på slutet av finalen på "lets dance" och sen somnade.
Haha vi vaknade 8.20. Normalt när man väl får sova ut. Okej vi somnade ett tag framför "barnen i byllerbyn". Liten powernap.

Nu sitter vi hemma hos mig. Ska åka och hämta Milton snart. Så denna kväll blir hel lugn.

Imorgon kommer älsklingen hem!

10% dricks, äh vadå det är väl deras jobb. Jag fick för ingen dricks när jag jobbade på Burger King. Okej där får man inte ta imot heller men iaf. Man ska väl göra som man känner eller?!

fredag 28 mars 2008

Fjällen.

Igår lämnade älsklingen mig för att åka snowboard över helgen i sälen med grabbarna. Äh man behöver lite frihet också i ett förhållande annars går man varandra på nerverna. Lite borta från varandra klarar man av.

Milton blev lämnad på dagis kl 09. Åkte hem och vinkade av killen och började sen med det sista i min storstädning, skura av golvet. KLAR!
Kl 10 kom Madde förbi på lunch...
När jag kom tillbaka från att ha hämtat Milton kl 15 på dagis stog det ett helt pack i min port dvs, annelie + bebis, sofia + bebis och Sofie. Yes då var det fika time. Chokladbrownie och kaffe. En snabbvisit för dom allihoppa. Ja men för fan vi syns ju idag igen.
Madde kom tillbaka efter sitt sista besök. Satt mest och klurade ut vad vi skulle ha och äta till middag. Det blev tillsut sallad från Robbans pizza tillsammans med Jessika o Benny.

Under "kustebevakarna" krusade Madde håret på Jessika o mig. Ja asså det blev fint på Jessika men på mig med mitt töntkorta hår ser det verkligen inte särsklit bra ut. Men det är inte något som blir bra just nu. Måste ta och klippa till mig när man får lön nästa gång.


Byebye...

Ps. Tack bästis för en lugnande insats igår kväll Ds.
Ps igen. Lämna gärna komentarer, tycker jag är kul =) Ds igen då.

onsdag 26 mars 2008

Läckerheter!

Köket.

Tvrummet (alltiallorummet kanske)


Leker.

Snygg va?!


Rakning på G.


Halvvägs...

Haha precis i början!

Har tyvärr inte någon efter bild. Men det blev ok enligt mig. Själv gillar jag älsklingen med litet mer hår på skallen. Men han bestämmer själv som sagt.

Snacka om städyra.

Började dagen som alltid kl 07. Slumrade till soffan medans Milton drack sin välling och kollade på bolibompa. Skönt att bara sega idag. Inget jobb eller dagis att stressa iväg på. Only me and my son.
Fast sega kan man ju inte göra hela dagen. Nopp, så jag satte igång och STORSTÄDA klockan 09.00. Ja ni, än är jag inte klar, får fortsätta imorn.

Badrummet blev första projektet. När man väl börjar går det fan aldrig att sluta. Man hittar mer och mer att ta tag i. Sånna där saker som att göra rent gerjer under torktummlaren m.m. Tvättade fönsterna skinande rena (ej i sovrummet), det får bli ett eget litet projekt isäg. Ja sen var det dags för Milton att äta lunch. Då blev det ett kort brake. Värmde på rester. Köttfärssås och makaroner gluffasde han i sig med ett naffs. Sen körde man igång igen innan det var dags för Milton att sova middag. Han somnade precis innan tant Emma kom på besök.

Strykbrädan fram och tvn på. Ja har ju faktiskt missat en hel vecka nu på "våra bästa år". Måste hänga med vad som händer i den otroligt härliga såpan. Stök 10 st panellängder. Pust, det tog jäkligt låååång tid. Typ 2 timmar kanske. Milton hade iaf hunnit vakna och äta mellis innan jag var klar. Men fint blev det iaf och det är ju huvudsaken.

Man hittar fan damm överallt. I alla konstiga vrån och ställen. Tar sin lilla tid med städning.

Kaffe och knäckemacka blev det tillslut. Det satt fint de. Då började man känna i ryggen när man satte sig (har pissdålig rygg för er som ej vet).
Emma roade Milton och Milton henne medans jag var i full gång med min städning. Dom dansade, ritade, lekte med bilar m.m. Emma lärde Milton var molnen finns. Nu säger han om man frågar: Var är molnen? Uppe, säger han då. Gulligt va?!

Blev en rundtur senare på kvällen. Hämta resesängen hos svärföräldrarna eftersom mina päron ska passa Milton fredag-lördag. Satte in pengar på banken och sista men inte kortast en sväng på Ica Maxi. Robin höll på att bli tokig när jag skulle välja krukor. Tyckte det var alldeles för dyrt och var stressad över att Milton sprang omkring och sparkade boll på hela Maxi. Men jag tog mig tid iaf. Hittade 4 st krukor och 2 st vackra blomster. Blev lite mat också såklart. Träffade Annelie, Sofie och lilla korven där också. Hoppas vi ses imorn igen.

Väl hemma tyckte älsklingen att mina krukor var ett bra köp och att det blev jätte fint. Va fan ska killar vara så stressade och arga när man handlar?! Alla dom jag känner är så. Jag tycker det är skit skoj att gå omkring på Maxi!
Klockan 22 kom Jessika in och fick mig att börja frosta av frysen. Å himel och jord vad frost det var i vår stackars lilla frys. Aldrig frostat av den på 1½ år, uuups!! Jösses vad stor den blev till sist då haha. Nu kommer man ju få plats med massvis av mat där inne. Maten är inne hos Jessika nu. Hämtar den imorn.



Robin drar till fjällen imorn med grabbgänget. Så nu blir det party, iaf på fredag när det blir utgång med girlsen. Yeah va skoj det ska bli.



Puss och hej från städade mig

måndag 24 mars 2008

Påskmiddag!
























Jag, mamma och systarnas kiillar kom tyvärr inte med på någon bild denna gång!

Påsken är nu över.

Det blev påskmiddag hemma hos mina föräldrar igår. Jag + familj, mina 2 systrar + familjer och såklart mamma och pappa. Alltid lika trevligt att träffas allihoppa. Det blev mat och alkohol, ja för dom som inte körde förstås. Jag var en av dom som fick köra bilen hem. Älsklingen har ju dock inget körkort ännu. Snart tvningar jag honom och ta ett haha.
Milton hade super skoj med sin jämnåriga kusin Abbe. Just nu är det typ bara Abbe som gäller. Men det är verkligen kul att dom leker så bra ihop =)
Mot slutet av kvällen blev alla 5 ungar väldigt trötta. Alma 6 år som inte är den som somnar först somnade faktisk först, kors i taket. Felix 6 år dunade också till i soffan. Milton hoppade ner från soffan och började blöda näsblod, Elias 9 år tittade på "Andra avenyn" och Abbe satt faktsikt lugnt i mamma Camillas knä och tittade på när vi vuxna drack kaffe och tjattrade.
Blidde en rätt så tidig hemgång som omväxling för mig och min familj. Milton var gnälltrött, jag var jobbtrött och Robin fick bara lyda order och följa med.
Blev en liten sväng förbi grannarna när vi kom hem trots allt. Man måste ju få sig sin dagliga dos av sina trevliga grannar!!

Imorse gich jag upp med Milton kl 07. Gjorde välling till honom och slockande igen i sängen. Efter ett tag kom han in igen och sa: Mamma, bajs!
Jaha var bara att gå upp och byta bajs blöja. Myspys. La mig i soffan med honom. Satte på hans nya film "surfs up" och hade hoppats på att få sova liiiite till. Men Milton vägrade sitta still, han satte sig på mitt huvud och åkte ruschkana typ + pillning i mitt hår. Oooohooo ja ni vet när man är så trött och bara vill sova och inte bli störd. Det var en sådan dag för mig men det inte som jag tänkt mig. Kl 9 väckte jag Robin.
Du får gå upp med Milton nu, sa jag. Jag behöver sova nån timma till tack.
Robin som hade varit hos grannen Jonas till kl 06 imose gick snäll upp. Jag la mig i sängen och dunade in med det samma. Robin somnade i soffan. Milton är inte alls på samma sätt när Robin är uppe med han.

Kl 11 var det väl dags att stiga upp. Tog en snabb titt i kylen och konstaterade att inget där fanns. Ingen god frulle iaf. Ringde in till Jessika som precis höll på att fixa ordning för frulle. Jag bjöd in mig själv och Milton. Det bjöds på ägg, god smörgås med ost och kaffe utan mjölk. Tack min bästa vän. Det var hyggligt! Vad skulle jag göra utan dig, säg mig?!
Milton fick leta påskägg igen. Lika skoj denna gång. Pyssliga Jessika hade målat ägget svart och skrivit Milton på det super snyggt. En bil och en annan mojäng fann Milton där i.

Sen var det bara att bege sig till jobbet mitt i snöyran. Gick bra. Inga köer på vägrna mot stan som jag hade trott. Fick parkering precis utanför personalingången. Lyxigt eller? Jobbade mina 3 timmar och åkte hem till lagad köttfärspaj gjort av Madde. Säger bara ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ så gott. Precis vad jag var sugen på kom jag på då. Fick matlåda också. Mmmmmmmmmmmmm!

Varför gick inte söta lilla Viktor vidare i "you think you can dance"?? Han som var så söt och även hans pappa Uraban. Tyckte synd om honom!

Imorgon är det lämning på dagis och arbeta sin sista dag på kontraktet. Jaha vi får väl se vad som händer sen då. Ingen som vet, ingen som vet........
Hare och kanin!

lördag 22 mars 2008

PÅSKBILDER!


Miltons nya vårjack från Åhlens.


Nys strumpor behöver man också.

Påskriset som pappa Robin och Milton gjort iordning. Visst är det fint?!

Letar påskägg...


Är det här...?!

JAAA!!

Roligt sa han när han hittade det =)

3 st racerbilar & en mumsmums haha bra fantasi va?!

Shopping i Skärholmen!

Igår blev det storshopping i Skärholmen Centrum med familjen på min lediga dag. Först en tur till Elgiganten i S-tälje för att hämta foton jag beställt. 19 öre kortet kostade det. Tog ca 1 h o 20 min fram och tillbaka från S-tälje en resa som i vanliga fall kanske tar ca 40 min. Det var snökaose. Köer och skit på mototvägen.

Vi kom upp i 2300 kr på vår shoppingrunda.
Jag fick mig en kort kjol från Carlings, 2 toppar från H&M, klänning från Gina Tricot, Stora schlagerboken från Åhlens. Mycket nöjd.
Robin köpte 2 tröjor från H&M, T-shirt + jeans från Jack & Jones. Nöjd han med.
Mille skrutt fick nya byxor, bruna med en bil på + 2 tröjor. Allt från Kapphal. Dom är fan bäst på barnkläder. Snygga och bra kavalite.
Skärholmen C börjar bli riktigt bra Centrum. Rymligt och fräsha butiker. Inte alls slabbigt, varmt, trångt och vidrigt som det var förr. Skönt att ha så nära också till ett sådant bra shopping place.

Vi köte en vacker påskblomma på Interflora och åkte hem till Robins mormor Raja. Det blev kaffe och fika. Milton högg direkt in på tigermuffinses. Men han åt endast chokladen. Lik sin mor med andra ord. Robin kopplade in ny mus + tangentbord åt sina käre mormor.

På kvällen blev det pizzakit med Robin, Jessika, Benny, Emma och Denize.
Denize är hemma från Holland nu över påsk. Mycket trevligt besök. Så jävla skruvad humor. Så sjukt härlig människa får man leta länge efter. Gänget drack lite alkohol. Jag höll mig tråkigt nog till vattnet. Vid 12 gick dom vidare hem till grannen Jonas på fortsatt party eftersom jag skulle sova.

Denize om sin Gott & Blandat påse:
Det är så bra godis, så gott sen är det blandat också!

Åååhåå va skönt det var att sova ut imorse. Underbart.
Nu har man ätit en mysig frukost med familjen och Milton har letat påskägg. Det tyckte han var jätte roligt verkligen. Lägger upp bilder ikväll efter jobbet.
Nu måste jag ta och göra mig iorning inför en dag på Åhlens, 12-19 today!

GLAD PÅSK DÅ!!

torsdag 20 mars 2008

Bajsig morgon kan man säga.

Igår var första dagen på cd/dvd rean. Den är inte alls lika stor, intensiv och galen som bokrean är. Själv har jag aldrig hört talas om att det finns en cd/dvdrea förrän nu. Visst bildades det köer ibland men det går ej att jämföra med köerna och stressen som bokrean ställer till med. Jobbigt bara att typ inte en ända jäkla cd eller dvd går in rätt i datasystemet -suck- Man måste ändra priset för varje grej man plippar in. Men efter 8 timmar var man proffs och ganska så fort gick det. Ännu bättre går det idag förhoppningsvis. Börjar kl 12 idag me.

Milton vaknade inatt igen om knölade runt i sängen. Ledsen, arg, förbannad, snorig, hostig m.m, man undrar ju vad som försigår egentligen i den lilla hjärnan?! Men han somnade om hyffsat fort iaf.
Hade ställt kl på 7. Då gick vi upp. Okej inte det roligaste sättet att vakna på... Milton ställer sig vid sängkanten och bajsar. Å herregud, inte vanligt hårt bajs utan man hör hur det lixom rinner till riktigt ordentligt i blöjan. Jag tar han till badrummet som tur var, för när jag ställde ner han på mattan började det rinna ut från blöjan ner på mattan, mina fötter och hela badrummet. Får hälla ner bajset från blöjan ner i toaletten. Kastar sen blöjan, duschar av Milton + mina fötter, och kastar in mattan + hans kläder i tvättmaskinen. På med ny torr blöja + kläder, sätter på tvn så han får titta på bolibompa så jag äntligen kan få börja göra mig i ordning. Vilken härlig start på dagen va?!

Förra veckan sa Milton när man sa Dagis -Ja, hoppa, bilar...
Idag sa han när jag sa Dagis -Hoppa, bilar nääää....

Tänkte då att det är nog bäst att börja åka tidigare ifall det ska ta 20 min att få in honom på dagis idag också.
Ytterkläderna: Inga problem
In i bilden: Inga problem
Framme vid dagis: Rätt så milda problem
Blev aldrig några jätte problem idag. Lite lättre allting. Man kunde lixom prata han lugn idag. Kunde man absolut INTE igår. Han lyssnade på vad jag sa verkligen. Så av med ytterkläderna på dagis blev nästan smärtfritt. Inne i leksalen med fröknarna och barnen blev det lite panik men det blev ett ganska snabbt hejdå. Lika bra. Annars blir det ännu mer smärtsamt för honom.

Kom hem 09.00. Satte igång och städade på direkten. Plocka bort lego, bilar, klossar, pussel m.m. Ja sen såklart plocka ur diskmaskinen och in med det smutisga. Bädda sängen, lägga in kläder i garderoben och sen dammsugning på högsta volym.

Eftersom jag åt frukost så pass tidigt måste jag nog äta igen innan jag far till Åhlensjobbet mitt. Dagen Ilandsproblem?! hahahahaha
Imorgon är jag ledig. Skönt faktiskt. Kanske blir en träff med Denize då som är hemma över helgen från Holland. Men på förmiddagen/eftermiddagen ska familjen ta en tur till S-tälje sen eventuellt en fika hos Robins mormor i vårbygård.
Byebye

onsdag 19 mars 2008

Dagisvägran!!

Hysterisk natt/morgon...
Milton vaknade flera gånger under natten och fick för sig att det var morgon och ville ner från sängen. Den är inte kul, att försöka hålla kvar han i sängen och att få han och inse att det
är natt :/ Tillslut fattade han själv.... lät han gå ner. Han gick ut till tvn, satte sig i soffan och tryckte på tvn. Mamma o pappa är kvar i sängen och sover, inget barnprogram på tvn... ääh jag sover väl då tänkte han säkert för efter ett tag hörde jag han stänga av tvn och kom in till sängen igen!
Då var han istället toktrött imorse. Fick ruska liv i honom kl 8.30. Det är ju dagis dag idag! Han fick kläder och välling. Sen när jag nämnde dagis innan vi skulle åka då började han lite smått med att vägra sätta på sig ytterkläderna. Så småningom satt vi iaf i bilen. Ojojooooj när bilen stannade och han såg vart vi var totalt protesterade han. Jag fick bära in han på dagiset, och det var absolut inte det lättaste ska jag säga er. En galen sparkande Milton i famnen, ryggsäck på ryggen samtidigt som jag ska dra in hans barnvagn. Puh det var svettigt.
Väl inne var det bara skrik skrik och skriiiiik, snoret rann och hostade som en stucken gris. sat kvar i 30 min sen konstaterade vi att det är ingen ide att jag sitter där tills han lugnat ner sig för han kommer ändå få ett utbrott när jag ska gå igen. Japp precis det fick han, fröken Marre tog upp honom och jag gick ut genom dörren. Gud man kunde höra honom på mils avstånd.
Nu är jag hemma och ätit frukost, lugnat ner nerverna och ska snart åka igen till jobbet.
Men ha en bra dag då... det ska jag ha från och med nu =)

tisdag 18 mars 2008

Jag ser det snöar!?

Jag ser det snöar, jag ser det snöar, de var väl roligt HURRA!! eller inte...

Blidde hemma idag. Snoret rinner på Milton. Han vaknade 7 men jag kom inte upp förrän 8, då åt vi frukost. Det har tagit mig drygt 1½ timma sen jag gick upp tills jag kan röra mig normalt igen. Hade så jäkla ont i ryggen när jag vaknade. Kunde inte gå upprätt. Gick lixom snett med hela ryggen. Nu känns det väl okej men ändå inte riktigt bra än.
Städade trots ryggen. Får panik när jag ser dammtussar på golvet och massa disk på diskbänken. Madde ska dessutom komma till lunch och jag tror INTE hon gillar att komma hem till ett stökigt hem haha skoja bara. Så kräsen är hon inte.

måndag 17 mars 2008

Åter till Åhlens.

Klockan ringde 06.20, gick upp 06.32. Milton sov som en stock så jag passade på att göra mig iordning. Sminkning och kläder. Väckte lilla snor Milton vid 7. Trött och hängig satte han sig i soffan och drack en halv flarra välling. Mamma var stressad till jobbet så det snabb påklädning och packade hans väska på 2 röda. Satt i bilen 07.30. Skjussade upp Milton till farmor som skulle vara barnvakt hela dagen lång. Det är nämligen så att både jag och Robin har jobbat idag. Det var drygt 2 år sedan som vi båda var och tjänade pengar samtidigt. Halleluja!!!
Började kl 09.00. Ska ju jobba på film+cd-rean som börjar på onsdag. Idag har vi enbart röjt bort efter bokrean. Dvs packat ner böcker i ca 30 pall. För er som inte vet så säger jag bara. Tungt, svettigt och väldans ont i ryggen!! Men det var kul att jobba igen och dessutom är det tillsammans med dom som var på bokrean. Så man kände ju alla. Avslappnat och skönt.
Fick sluta 1 timma tidigare så jag gick och shoppa en brun/vit vårjacka till Milton + 3 par strumpor. Sist så slog jag till på Melodifestival skivan som jag kommer att spela sönder i bilen haha. När man kommer till Tullinge 19.20 så är det snösstorm öööö hallå det var ju 15 grader varmt igår typ. Trodde det höll på att bli riktig vår men näää tydligen inte. Fick skotta av bilen från all blötsnö sen åkte jag o hämtade familjen hos svärföräldrarna.
Nu sover Milton o Robin och jag ska titta på nån ny serie på svt1 kl 20.30. Hoppas den är bra för det är piss på tv på måndagar.
Imorgon är jag ledig. Hade tänkt att Milton skulle gå till dagis men vi får se hur bra han mår imorn. Hoppas snoret är borta då för han är rätt så pigg iaf. Annars så har jag inga som helst planer för morgondagen. Hade tänkt och ringa Emma men läste nyss min väns blogg (sandra) att dom skulle leka och Sandra vill nog inte ha mig och min dagis snoriga son hos sig och sin lilla Dasiy så jag skippar att fråga om jag får vara med. Kanske jag ringer om Milton går till dagis.
Godnatt!

söndag 16 mars 2008

Bilder från helgen.


















Melodifestivalen 2008

  • Charlotte Perelli vann! Rätt låt. Hon ser väldigt konstig ut bara. Synd. Låten är ju helt underbar när den tillslut kommer igång efter ca 1 min. Det kommer gå bra för Sweden i Belgrad!! Heja!!
  • Sanna, Sanna älskade Sanna. Du förtjänade verkligen folkets hjärtan (röster). Helt sjukt bra låt. Men tyvärr så kan bara en vinna.
  • Bwo skulle det också kunna gå bra för i Belgrad men va fan har dom på sig?!
  • Rongedal, en helt okej "Mika" låt.
  • Linda Bengtzing, sprallebrutta. Diggare henne stenhårt. Coolaste kläderna i tävlingen iaf.
  • Amy. Grym för sin ålder helt klart. Men lite för barnslig låt kanske...
  • Christer Sjögren kan återgå till dansbandsgolvet I think.
  • Nordman kan springa tillbaka till 90-talet där han hör hemma.
  • Frida Å herregud förskräckliga kläder och urusel låt. Gör absolut Inte mig glad.
  • Sibel var bättre sminkad denna gång. Vacker låt. Maxar nog på stereon när den spelas.

Döden?!

Döden varför finns den? Kan man inte bara få leva jämt?
Är så otroligt jävla rädd för den, hatar när man kommer in på dom tankebanorna. Då finns inget stopp. Får verkligen panik tanken på att Robin & Milton skulle dö i tex en olycka. Herregud dom är ju mitt liv. Skulle Aldrig klara av de så det får bara aldrig hända. Tanken på att jag själv skulle dö finns också. Att inte kunna få finns där för Milton när han växer upp. Att inte har hunnit få göra allt man vill. Att lämna Robin & Milton här bara själva.... neeeeeej vi är en familj!!!! Vi ska vara tillsammans för all framtid. Jag & Robin ska dö tillsammns i en varm säng. Somna in tätt in tillsammns eftersom man nu måste dö så är väl de det ända sättet som är helt okej. Så länge jag vet att vi är tillsammans och att jag inte behöver passera ljuset själv så är det lugnt. Gamla måste vi vara så vi hinner få uppleva så mycket som möjligt av livet.

lördag 15 mars 2008

Schlagerkväll!!!!

I torsdagskväll tittade kollektivet (jag,robin,jessika,benny) på film igen "Jumper". Den var helt okej, liiite overklig men spännande. Robin köpte skumkokosbollar av 2 tjejer som plingade på dörren för 60 kr :/ Jag gillar inte skum och Robin gillar inte kokos, men han ville vara snäll. Dom sa att dom skulle på klassresa till Auswiss, ja eller hur det stavas.

Igår var sista dagen den här veckan på dagis. Har grät väldigt mycket när jag gick men det hade gått över så fort dom kom ut. Ätit hade han också gjort igår lunch. Det var makaroner och korv, ja och det är ju en favorit. Sovit bra, men ej ätit mellis. Tydligen har han blivit en liten svans efter en av dagisfröknarna. Men så blir det väl. Det är ju hon som har haft hand om inskolningen. Han vänjer sig snart med alla. Nästa dagisdag blir på tisdag. 9-15.

På kvällen blev det pizza med kollektivet och Madde. Milton fick för första gången en egen barnpizza =) Grejer är den att jag ville ha calzone och han brukar inte vilja ha det så han fick en egen istället. Sen blev det 2 och en halvtimmes film med chips och godis.
Jessika ställde fram sin nya Ellos skål med chips i på bordet. Endast använd 1 ggr innan. KRASCH rakt ner i golvet sa det när hon själv kom åt den med foten!!! Inga chips kvar, ingen skål kvar.... Jag somnade sista kvarten, typisk mig. Missade slutet, får väl se det en annan dag.


Imorse blev det spinnX. Svettigt men skönt.
Ikväll blir det schlagerkväll hos Fia & Håkan.
Dom gör middag och jag efterrätt =) (bärsmulpaj)
Milton ska hem till kusinerna Elias & Felix.
Nu måste jag in och fixa Jessikas hår.
Hörs imorn då.... då kommer det bilder från helgen som varit!!! =)

KRAM

torsdag 13 mars 2008

Några bebiskort.









Dagisbarnet.

Milton minplutt!
Tänk att han är så stor kille nu!



Lite sovis blev det imorse. Milton vaknade faktiskt inte förrän kl ringde 7.15. Då var hyffsat utvilad och pigg. Gjorde iordning oss och åkte till dagis kl 09.

Idag gick jag iväg redan ca 10.30. Fick sitta på ett kontor och pyssla med Miltons skylt som ska sitta på väggen. Klippa och klistra var ju inte igår man gjorde men det var kul.

Åkte hem till svärmor Anne på lite kaffe, fralla och muffins. Trevligt med sällis. Sen åkte vi tillsammans och hämtade Mille pille. Han satt så fint och åt mellis när vi kom. Smörgås, äpple & saft. Han såg så nöjd ut så. Men han hade inte ätit lunch. Han satt bara i en av fröknarnas knä. Somnat hade han gjort på 2 röda, det är ju bra iaf. Då känner hans sig trygg. Imorn kommer jag nog få gå ungefär samma tid som idag.

Kom hem. Vek tvätten och dammsög. Pratade lite med Jessika i porten innan hon for iväg på kalas. Jeppe 9 år. Grattis grattis...

Milton tittar just nu på "hajar som hajar", Robin skalar potatisen och snart ska jag börja steka på fiskpinnarna och göra lite sås.

På lördag är man bjuden på middag hem till Fia & Håkan. Det ska va skoj. Jag har lovat att stå för desserten :) Hmm måste komma på något riktigt smarrigt att göra. Får ta en titt i min nya kladdkakebok! Det blir schlager och förhoppningsvis lite vin. Får se om syster Annete kan vara barnvakt. Hon ska svara tonight.

Åter till matlagingen. Bye!

onsdag 12 mars 2008

Nervös väntan.

Idag var det dagis igen! 9-15.
När vi kom till dagiset sa Milton:
Hejdå mamma...
Jag: Ska Milton leka själv på dagis idag?
Milton: mmmm hej då mamma...
haha så söt. Börjar redan slappna av det känns skönt.
Jag var med första timmen sen fick jag sitta inne i personalrummet ca 40 min och dricka kaffe och läsa tidning. Metro och city. Sen var det lunch. Kebab. Satt inte brevid Milton idag och det funkade jätte bra. Han är väldigt ivrig. Han äter fort sen vill han ner och leka medans alla andra barnen sitter fint på rumpan och äter haha men det komer han nog in i sen.
Fick han och somna på 10 min. Det är otroligt snabbt. Trodde han skulle vägra om han inte fick dra i mitt hår. Men han la sig på madrassen och kramade nallen och somnade =) Då smet jag hem. Dom sa att dom skulle ringa mig när han vaknat om han var jätte ledsen.
Väl hemma hade jag mobilen brevid mig Heeela tiden.
Rätt så nervös väntan faktiskt. En klump i magen över att dom skulle ringa och säga: Han är jätte ledsen och bara ropar på mamma så du får nog komma hit nu!
Men icke då. Fröken Marre ringde för ett tag sen och sa: Han har vaknat för ca en kvart sen och är glad och nöjd. Lite griningt vid bljöbytet men annars helt ok.
Klumpen försvann i magen samtidigt som ett leende på läpparna föll fram.
Så jag ska inte hämta honom förrän kl 15.
Imorgon ska jag åka hem redan innan lunchen. Hoppas det går bra då för dom att få honom att somna bara... :/ Jora det här ska nog gå vägen.
I måndags skulle jag skära upp bröd hos syster Camilla och lyckades med att skära rätt så djupa sår i pekfinger och långfinger. Aaaj satan vad det sved. Inatt sov jag utan plåser. Tänkte lufta såret lite. Men någonting hände under natten. Fastnade typ i en tråd eller nått I SÅRET. Ooooaaaaj det var INTE kulit. Sved till av bara den och det började blöda rätt så mycket. Somnade iaf om när svedan lagt sig.När jag vaknade var fingret helt täckt av torkat blod.
Ikväll ska jag spinna sen är det LOST! Dont forget!

tisdag 11 mars 2008

Hoppa.

När jag sa till Milton imorse att vi skulle åka till dagis sa han: Hoppa hoppa...
Han gillade att hoppa på den tjocka madrassen!! =)

När jag var liten och hade varit på dagis hela dagen frågade min pappa mig:
Vad har du gjort på dagis idag lillan?
Jag svarade ALLTID: Hoppat...

Tyckte det var lite skoj faktiskt!! hihi

Inskolning på dagis!

Det var första dagen igår för Milton på dagis.
9-11.30 var det då. Allt gick jätte bra.
Första timmen ville han väl att jag skulle sitta brevid och leka men efter fruktstunden blev han helt crazy som han brukar hehe. Sprang runt med alla andra barnen och hoppade på mattan och åkte ruschkana m.m.
Idag var det mellan 9-12. Fick vara med vid lunchen idag också. Spagetti och tonfiskröra, de ni. Hatar verkligen tonfisk, men när dom frågade om jag också ville ha mat kunde jag bara inte säga nej, så jag pinade i mig det jag hade lagt upp på tallriken. Milton åt spagettin, en halv knäckemacka och drack ett glas mjölk. Han är ju ingen storätare men vi får väl se om det vänder nu när han ser alla andra barnen gluffsa i sig som djur.
Nu märker man att han är mer aktiverad. Nu när vi kom hem så tvättade vi händerna och Milton fick sovkläder på. Jag la han i SIN SÄNG och vet ni vad... han somnade typ direkt. Satte på bamses godnattvisor och gick ut från rummet. Å underbart.
Ikväll blir det absolut en tidigare sänggång än vad han brukar. Igår kl 20 vid nattning var han helt galen. Bara skrek och grinade. Vägrade vällingen och visste inte äns själv var han ville ta vägen.
Dålig planering här. Har inte direkt något bestämt inför lötdagen. Stora finalen i melodifestivalen lixom. Men det blir väl iaf Madde & jag haha.
Jessika kan ej. Sofia kan ej.
Hoppas att Annelie, fia och Emma kan då....
Måste ju träffas ett gäng för lite god mat och dryck!!
Nu ska jag ta och glo på "våra bästa år" tänkte jag.
PUSS!