torsdag 31 juli 2008

Det kryper i mig...

Igår blev det beachen i Trosa med syster Annette + familj. Jag och Milton slängde ihop en stressig picknick och åkte iväg för att möta upp dom. Glömde handdukarna... hur klantig får man vara. Men som tur va var Fia lotten hem så jag slirade förbi henne och knyckte 2 st. Tackar så mycket! (Till Fia: dom ligger just nu i tvättmaskinen, du får dom innan ni drar till lysekil, du var inte hemma igår när jag ringde)
Innan vi åkte hem tog vi en vasin glass vid hamnen. Ojojoj största glassen ever. Trosaskeppet tog jag och Milton. En bananasplit fast med lite extra grejer på som tex nonstop.
Hemma så åt jag och älsklingen holkenmat på ballkongen. Ingen som orkar laga mat i denna värme.

Min längtan är enorm nu. Att få flyga iväg tillsammans med familjen till Grekland ska bli mitt livs drömresa. Stackars min omgivning som får höra varenda dag om hur mycket jag längtar och hur skönt det kommer att bli. Jag gillar att älta saker lite för mycket. Det var 3 år sen jag var utomlands sist, fatta 3 hela år. Inte konstigt att jag håller på att få spader. Sen jag var 7 år har jag i snitt varit utomlands minst 1 ggr/år.


Drygt 3 veckor kvar.
11 arbetspass kvar.
En födelsedagsfest.
Ett bröllop.
Sen lyfter flyget... to Greece!!

Nu ska jag strax fara till jobbet sen hem och färga granntantens hår (jessikas).
Jag är fortfarande blå i nagelbanden sen jag åt blåbär på standen igår.

onsdag 30 juli 2008

Svala sovrum är bäst

Jag och Milton sov hos Madde igår natt. Gud så underbart det var. Så svalt i sovrummet när man skulle sova. Så pass svalt att man huttrade lite och drog till sig täcket. Lite annat än hemma hos oss. Där rinner man bort på nätterna. Spelar ingen roll om man har öppet fönster och ligger naken det är precis lika varmt för det. Ända skilnaden är att man hör dessa jävla trimmade mopeder ett snäppt högre än om man skulle ha stängt fönster.

Jessika och Sandra kom över på kvällen med film, chips och dipp. En romantiskt komedi som var väldigt rolig. Somnade klockan 12 som en liten prinsessa. Madde därimot sov tydligen inte alls bra. Hon drömde om råttor och då precis började Milton pilla henne i håret så hon flyger upp och får ta ett djupt andetag. Stackars tjej va.

Tisdagen blev lång. En liten stund på Maddes uteplats på morgonen med dricka och lite fotboll blev det. Men innan frukosten tittade vi på "Sunes sommar". Rudolf är för rolig han. Efter ett tag fick vi nog och ville sitta i lite bekvämare utemöbler i skuggan. Vi ringde Jessika som just nu bor hos hennes päron. Gick ner till Tumba C för ett panikinköp av nya solbrillor på H&M efter att jag råkat bryta sönder mina förra. Letade också efter en liten badbassäng på leksaksaffären men det fanns endast stora dyra kvar. Ica var näst på tur. Handlade lite dricka och en stor klump vattenmelon. Till sist gick vi till In & Finn och köpte 2 st vatten pistoler för 20 kr. Tungt som sjutton gick vi till bilen och åkte till Jessika.

Korsord, iskaffe, krig med vatten pistolerna, promenad för att söva Milton, sola, somna på solstol, trösta klantig Milton 100 ggr som bara slog sig hela dagen, handla mat inför grillningen, skrubba potatis, åt jätte god mat, åt kladdkaka, satt ute till kl 23, åkte hem, sov.

På kvällen grillad vi kyckling som blir så gott. Saftigt och helt perfekt. Det blev jag+Robin, Jessika+Benny, Fia+Håkan, Madde & Milton. Sandra kom sent på kvällen efter jobbet. Håkan och Benny drog på fest men vi satt kvar och pratade olyckor med bil, flygplan, klämda fingrar, hoppa framför tåg, att fastna i maskiner m.m. Trevligt va!? Det satt en tvesjärt på mitt glas när jag skulle dricka, jag kände den på läppen. Fy tusan så äckligt. Vi eldade upp den i ett ljus som straff haha. Kl 23 fick vi nog och for hemåt för att sova.

Vet inte vad som händer idag! Vi får väl se....

måndag 28 juli 2008

Helgen.

Fredagskvällen blev hos med tillsammans med Madde, Emma, Fia och Milton. Gamla avsnitt av Paradise Hotel och lite skipbo är aldrig fel. När Milton vaknade gallskrikande kl 00.00 åkte vi hem.

Lördag:
Upp vid ottan, packa, duschade och gav mig iväg för att hämta upp Annelie hos hennes päron. Barnen somnade i bilen på väg till Annelie så vi passade på att slänga i oss lite lunch medans dom sov. Sen när Robin, Jessika och Benny kvicknat till efter gårdagen ringde dom och vi bestämde möte på Farsta stand. Det blev lunch till barnen sen packa sig in i bilen igen. När vi väl kommit fram, packa ut barn, vagnar, kylväska, leksaker, tunga väskor m.m. ringer dom och säger att grabbarna inte kommer utan endast Jessika. VA F_____N!!! Vi hade tänkt oss lite avlasting för lite sol och bad utan barn men näää vi fick göra det bästa utav situationen och knata ner 100 mil på standen och lägga oss. På vägen hem stannade vi till för att inhandla all mat vi skulle ha till kvällen. Väl hemma på Hölö så var stora poolen uppfylld, julgranen och jultomten framme öööö grabbar!! Tydligen skulle det vara jultema kvällen i ära haha.
Kvällen blev lugn. Lite fotboll tills Cornelias boll gick sönder sen käk och jag och Annelie spelade lite skipbo tills vi blev trötta och gick och la oss.

Söndag:
Vi bojkottade Skansen stenhårt beroende på det varma vädret. Vi bestämde oss för Skansundet efter många om och men. Packade in oss i 2 bilar och körde ända fram till Annelies mormor & morfar som bor där mitt på standen. Fan va skönt att slippa konka och släpa på massa grejer i värmen. Mycket folk var det. Robin träffade hela sitt gäng från Tuna och jag träffade på syster Annette med familj. Innan vi begav oss hemmåt grillade vi korv med bröd.
Kom hem, duschade och åkte snabbt igen till syster Annette på grillning tillammans mamma, pappa och min andra syster.
Kom hem vid halv elva. La oss för att sova på en gång.

Idag:
Lämnade Milton på dagis, solat, duschat.... ska strax bege mig till jobbet. 12-15.30.

torsdag 24 juli 2008

Back.

Åkte i helgen till Töreboda igen. Blev dock inte så mycket sol den gången heller men lite mera uppehåll iaf. Jessika+Benny och Madde kom också dit. Det blev grillning och party på fredagen. Självklart blev det jag som ville gå och sova första fastän klockan var 2 på natten. Jag har nog blivit en partykruka haha orkar inte längre sitta uppe hur setn som helst. Grabbarna var uppe till 6 på morgonen. Lördagsmorgonen tillbringade jag med Milton och Madde ute i sandlådan. Dom enda vakna och pigga människorna i huset. När Töreboda Calle kom över vid halv 11 snåret med hojen vaknade iaf Ubbe, Robin och Jessika. Dom fick se på när jag drivade iväg som en blixt bakom Calle på hojen. En mycket uppfriskande åkttur. Lite läbbigt i kurvorna med man vande sig snabbt.
Det blev titta på båtar i Hajstorpsslussen senare på eftermiddagen och grillning igen på kvällen. Jag och Madde satt i partytältet och spelade skippo några vändor medans Robin, Jessika och Benny basta och drack öl.
Söndagen regnade, regnade och regnade nästan hela vägen hem till Tullinge. Jobbigt och köra när det bara öser ner. Läskigt om man skulle få vattenplaning.

Måndagen och tisdagen har jag tillbringat med Annelie och Cornelia. Barnen och har badat i Cornelias lilla pool, gungat lekt med sina sångnallar m.m. Vi mammor har druckit kaffe, matat barn, pratat m.m. Det blev tacos i måndags som Jessika köpt och grillad kyckling + potatissallad i tisdags som Madde köpt.

Igår blev det lite lek hos Abbe. Milton och Abbe sprang nakna i hettan medans jag försökte pressa. Men usch det var för varmt på syrrans altan. Ville bara hoppa i en svalkande pool eller nått så jag satte mig i skuggan resten av tiden. Efter potatisbullarna åkte jag och Milton hem och sov middag. Åååå så skönt. Vid halv 4 tiden kom Jessika och passade Milton och jag drog till jobbet. Jobbar kväll idag me.
Idag har det faktiskt blivit lite städning och det var inte igår säger jag bara. Har inte haft orken eller lusten till det. Men nu ser det hyffsat bra ut igen må jag säga.

Snart blir det lunch för Milton och en kaffe för mig.

I helgen blir det fullt ös. Imorgon träffa Emma efter jobbet. Lördag hem till Annelie och Micke på sol, bad, grillning och övernattning. Söndagen drar hela gänget till Skansen och tittar lite på alla djuren.

PUSS!

Bilder från tiden då jag inte har bloggat!

Svärmor och Benny framför elden sent på kvällen.
Milton myser i vagnen.

Oooohooo... YEAH! Mamma Madde fick åka lite hoj!!


Tittut!

Göta Kanal. Hajstorpsslussen blev det fika vid 2 ggr.

Tant Madde och Tant Jessika i Töreboda.

En himla massa goda grillspätt.


Grabbarna fixar med brasan.

Prinsessan Cornelia badar.

Sötnosarna lekte så fint tillsammans.


Världens goaste unge. Min Milton.


tisdag 15 juli 2008

Veckan.

Jobbade igår efter en ledig helg 10-20 på en helt främmande avdelning (Hem). Lite extra sådär. Mycket bättre luft än i underjorden p¨å "Barnens Värld". Ingen huvudverk på hela dagen, så skönt. Det blev nästans som första dagen på jobbet pga av ny avdelning. Ingen aning om någonting. Nya kollegor, nya frågor, nytt sortiment puh va rätt kämpigt. Men det gick som en dans på rosor i stort sätt. När jag kom hem vid 21.15 slängde jag mig i soffan. Sån fruktansvärd skoskav. Hela höger foten kokade av hetta. Tack gode gud att det redan lagt sig hyffsat bra nu såhär dagen efter. Men det blir iaf ett par andra skor i dag till jobbet. Några sköna slit och släng kanske. Jag och Robin tittade på "Dumpad" när Milton somnat igårkväll. Rolig film. In till sängen gick jag sedan som en fyllegris. Vinglade och hade så himla ont i precis hela kroppen. Trött eller?!

Åkte över till Madde i söndags på morgonen. Vi drack kaffe och åt upp lördagens fika. Tittade på sällskapsresan och lev genast inspirerade av att åka 1 vecka till Gran Canaria i vinter. Ååååhhåååå va otroligt skönt det skulle vara. Men allting hänger på om jag får förlängt här på min anställning efter sommaren. Får jag det börjar jag spara pengar med det samma. Blir nog i början av januari vi drar då. Helt fast besluten nu, vill åka vill åka vill åka!!!

Imorgon är jag ledig. Då blir det städning och packning hela morgonen inför Törebodahelgen. Sedan tänkte jag och Milton åka till Jessikas jobb och hälsa på gamlingarna. Dom har tydligen frågat efter min lilla Milton, så sött. Då ska dom naturligtvis också få en liten glimt av honom om det gör dom så glada. Vi tänkte komma lagom till fikat vid halv två tiden hehe man får ju inte vara dum. Nä men det är väl då dom alla gamla är samlade och så.

Torsdag blir det jobb fram till 17.30 sen hem för att köra till Töreboda. Är väl framme vid 22 tiden på kvällen förhoppningsvis. Sedan kommer gänget ner på fredag (Jessika, Benny, Madde). Ska bli en kulig helg!!!

Puss

fredag 11 juli 2008

Bilder från semesterveckan.

Min syster med familj i regnet i riddarbyn.
Mille och Robin i Hjo.

Feting burgare.


Mammas mat.

Pappas mat.

Röd napp och röda foppatofflor hihi

Mitt i prick ba


Plätt rast!

Milton var badkruka så jag fick utnyttja poolen lite istället.

YEAH! Riddarbyn!

Semester.

Då har man varit på semester i Töreboda 1 vecka. Kom hem i onsdags. Har haft det kanon bortsätt från 3 ösregninga dagar med blix och dunder. Syster Camilla + familj kom ner 2 nätter. Tog oss då iväg rakt i regnet till "Riddarbyn". När mina händer domnat bort i det kalla regnet tog vi och åkte till en varm restaurang för att få i oss lite mat.
Robin och jag brukar alltid säga att det är så bra att åka till Töreboda för man gör inte av med några pengar. Not this time... Pga dålig väder så blev det en hel del shopping runt omkring bla Mariefred, Skövde och Hjo. Kläder, skor, jacka, liten resväska till Milton (blir handbagaget till Kreta), presenter, mat, öl m.m. Ja det var nog några tusen lappar som bara flög iväg kan man säga. Men man måste unna sig lite ibland också :)

Jobbade igår hela dagen. Det tog på krafterna efter att varit ledig ett tag nu. Men det gick. Idag är det kortare dag. 15-20. Blir en lugn fredagkväll iaf. Imorgon blir det mys med Emma pemma. Tänkte laga mat och hyra film. Vi funderar på "ARN".
Nästa helg blir det Töraboda med lilla gänget. Jejja, Benny och Madde gör oss sällskap då. Blir förhoppningsvis lite party på fredagkvällen då och såklart vill vi ha fiiiiiiiiint väder.

Nopp nu måste jag fixa till mig för att sen äta lite lunch och sen dra till jobbet. PUSS!

tisdag 1 juli 2008

KRETA!



Nu är Kreta resan betald och allt. Känns så skönt så nu är det bara att börja räkna ned... ca 54 dagar kvar!!