söndag 31 augusti 2008

Sondag.

Jag mar antligen bra nu. Forsta dagen jag kanner mig riktigt kry men dessvarre har alskilingen fatt riktigt ont i sitt ora. Gar i omgangar. Han ska till lakaren imorgon sa da hoppas vi pa att det snart blir bra for honom med.
Milton badade i poolen idag efter ca 3 dagars strejk. Jatte kul hade vi idag. Skont pa stranden ocksa. Flaktade lite till och med, harligt. Blev inte sa dar ackligt varmt sa att man dor.
Men nu efter 9 dagar pa restaurang med busungen Milton har vi bestamt oss for att laga lite mat hemma. Milton ar som ett vilt monster nar vi ska ut. Sitter inte still en anda sekund. Puh sa jakla jobbigt. Far slanga i sig maten och titta hela tiden att han inte soringer ut pa vagen dar bilarna aker som galningar. Kul att kasta bort massa pengar nar man inte far njuta ett piss. Hemma kan han springa frill bast han vill medans vi njuter av god mat och kanske tom lite vin eller natt. Sen efter det kan man ju ga in mot stan.
Kop en vaska till min lilla gurka nu ocksa. Hoppas hon gillar den annars tar jag den hehe. Skit snygg.
Hoppas ni alla mar bra hemma. Miss U all. Kiss and hug.

fredag 29 augusti 2008

SMS tack!

Fias och Sofias adresser har vi inte. Nar man soker pa eniro kommer era gammla adresser upp. Sa snalla kan nagon skicka deras adresser pa min telefon tack!!

1 vecka

1 vecka har gatt och det ar en vecka kvar.
Idag ska Miltons kompis Anna aka hem. Men det kanske kommer nagon annan kompis ikvall far man hoppas pa. Tror han har trottnat lite pa poolen verkar det som. Hela morgonen har han sagt. Inte bada, inte bada. Hmm kul, som sagt det ar en hel vecka kvar att bada lixom. Men men kanske bara ar idag som han inte vill far man hoppas pa.

Just det! Har forsokt i nagra dagar nu att ringa till Sverige men det funkar inte. Varken fran telefonkioskerna eller fran hotellrummet. Han som ager hotellet sa att det gar att ringa till Norge men att det ar konstigt att det ej gar att ringa till Sverige. Sa Madde, jag har forsokt nu i felera dagar sa tro inte att jag glomt dej hehe!
Nar vi gar pa kvallen for att ata ropar dem ju in alla fran restaurangerna. Halla halla kom och at har typ... Milton vinkar och sager: Byebye!! Haha da ser de valdigt forvanade ut och blir tysta. Tacka farmor och farfar for ni lart honom det!!

Mummins = Munk

Sippa = Vispa mat i hinken

Den flygande kaninen och 3 sma kattungar har vi last ca 10 ggr om dagen for honom.

Jag ar fortfarande dov pa vanster ora, riktigt jobbigt men har iaf inte ont. Igar fick Robin ont i sitt hoger ora. Anatgligen vattenfyllt eftersom han ar mer under vatnnet an over precis som nar man ar liten. Badkillen lixom.

Tankte aka in till stan har i helgen ocksa. Har inte blivit av annu eftersom man vill vara pigg och kry nar man gar och shoppar. Sa da tankte vi kopa nagon grekisk sovenir till Benny i tjugosjuars present hahaha. Guccivaska och oliver till Jessika var det sagt. Idag ska vi aven forsoka fa ivag korten. Men klantiga jag glomde alla adresser hemma. Men vi far ta fram dem har pa internet.
Nu ska jag tillbaka till poolen och se vad grabbarna haller pa med.
Jessika: Vattnar du mina blommor? Tar du in min post?
Love you darlingen!! See you soon baby.

onsdag 27 augusti 2008

Greece!!!!!!

Yes nu ar vi har!!
Kom i lordags runt tre tiden till hotellet. Jo tack varmt och skont kan man saga att det ar. Runt 25 grader pa kvallen och ja sakert over 30 grader pa dagen. Sa det ar solskydd och mycket vatten som jaller.
Flygresan:
Allt gick tipp topp ma jag saga. Milton satt som ett ljus hela resan. At sin mat (kottbullar och potatismos), sov en stund och lekte lite med sina saker jag tagit med. Bussresan pa ca 2 timmar gick ocksa smartfritt. Lite strul pa vagen darfor tog det lite extra tid.
Dagarna hittills:
Ja vad ska man saga. Sol, bad och mat. Milton alskar att bada i poolen sa vi har blivit liggandes dar valdigt mycket. Pa stranden blir vill han hellst bara baka kaka vid strandkanten.
Blev ju sjuk innan vi akte ner hit. Forkyld och sa. Det borjar nu ordna upp sig. Som vanligt gick det over till orat mitt, aj aj aaaaj. Men tack vare Annie sa fick jag riktigt bra orondroppar fran apoteket. Hom babblade lite grekiska och vipps sa fick jag medicin for mitt lilla ora. Ska droppa 2 droppar i orat var sjatte timme. Sjalvklart far vi gratis solstolar pa stranden ocksa som egentligen kostar ca 80 kr om dagen annars. Men man hade tur som fick hotell precis ovanfor Annies och Nicos strand.
Till mina foraldrar och svarforaldrarna:
Ja hur gar det for Milton i varmen da stackarn? Jo da det gar jatte bra. Han badar och dricker som en hast ma jag lova. Gott ovantat bra med allting trots nya vanor och nya intryck.
Vad lever han pa da? Valling, rostat macka och jos till frukost. Glass, appeljos, vattenmelon, munk pa dagen, yoghurt och macka till mellis, valling innan vi gar ut for att ata efter vi vaknat fran siestan, ater lite mat fran oss pa kvallen samt nagot att dricka, glass igen pa kvallen och valling innan sanggang.
Ja ni ser det gar absolut ingen nod pa honom har inte.
Har vi koll vid poolen? Ja det har vi kara ni. Han vill dessvarre inte ha pa sig varken armpuffar eller badringen vi kopt men vi sitter med hela tiden, och det ar manga andra barn och foraldrar dar ocksa. Han har hittat en tjejkompis i precis samma alder har ocksa. Anna heter hon och ar fran Norge. Sprallig liten tos.
Igar pa var vi pa hotellet och at. Grekisk afton. Buffe och show. Dans och gott vin. Milton och Anna dansade och lekte med Annas docka och satt och at glass tillsammans, sa sota hihi.
Na nu ar det snart dags for lunch och sen ner en stund pa stranden. Ha det sa bra. PUSS!

fredag 22 augusti 2008

Kackelackan 2002

Jag och Sandra åkte tillsammans till Kreta 2002. Jag 18 år och Sandra 17. 2 veckor fyllda av fest, sol, bad och en äcklig kackelacka.

3 dagar innan vi skulle åka hem ramlade jag och slog mig i huvudet strax ovanför ögonbrynet ute på en krog. Åkte in på grekiska sjukhuset och fick sy 3 stygn. Ingen rolig upplevelse. Att få åka grekisk ambulans är inte varje dag man gör. Men allt gick relativt bra och vi fick åka hem på morgonkvisten. Samma kväll var vi ute och käka med Fia & Håkan (vänner från sverige som också vra där nere). Eftersom vi inte hade fått sova någonting på typ 2 dygn åkte vi hem väldigt tidigt och ville sova.
Tog en tablett, kände så småningom att huvudverken lättade och jag höll nästan på att somna in när..........
Kände att Sandra röck till men täckte inte mer på det på ett par sekunder. Sedan hör jag någonting på golvet brevid mig på min sida. Tänder lampan av ren refelx och DÅ.... där sprang den snabbt iväg den största vidrigaste kackelackan jag någonsing har sett. Fy fan vad vi skrek. Vi stod upp i sängen som 2 små barn och visste inte vad vi skulle ta oss till. Sandra höll i min midja medans vi stod på sängen så att jag kunde böja mig fram till ytterdörren och öppna den. Vi hoppade dem längsta hopp vi kunde och sprang ned till vår barpå hotellet. Pratade med tjejen i baren om vad som hänt så hon hämtade några greker som fick gå upp på vårat rum och leta reda på kackelackan. Men inte ett ända spår fanns. Totalt försvunnen. Bläää vad läskigt. Hade hoppats på att dem skulle hit den och mörda den så man kunde få somna om. De skakade våra kläder i resväskorna och sökte igenom hela rummet åt oss sammtidigt som förmodligen tyckte att vi var världens barnsligaste tjejer som var så rädda.

Vi bestämde oss för att ta en taxi och åkte till Fia & Håkans hotell och sova. De blev en aning förvånade när vi knackade på 12 på natten och ville komma in. Tur att dem hade stort hotellrum med 2 extra soffor som vi fick sova på.
De 2 resterande nätter fick Sandras grek kille som hon fann där nere sova hos oss. Han tyckte också att vi var skit töntiga såklart. Men det sket vi i. Vi ville bara sova tryggt och skönt.
Vilken jäkla upplevelse. Vilken resa. Första gången utomlands utan föräldrar och allting händer. Är det ödet?!

Jag hoppas fan inte på att jag ser nått sånt där äckligt djur igen.

Inför resan.















Ärligt talat, hur ska vi få plats med allt?!
Blöjor, välling, kläder m.m.
Miltons lilla resväska blir handbagage, ja för den rymmer inte mycket kläder den inte. Perfekt med för pysselsaker, ombyten, pass, biljetter och prit (haha).
Är det någon som vet hur många kilon väska får väg?!


Heta nerver.

Igår kom resfebern fram.

Bet sönder hela händerna (naglarna och nagelbanden). Jag undrar hur det blir ikväll. Kommer nog inte kunna sova en blund på natten. Shit pomefrites.
Ska strax och åka lämna gullegrisen på dagis sen till Sabis för att köta lite bröd till frullen. Hem och äta sen kanske sova 1 timma om jag kommer till ro. Packningen är faktiskt i stort sätt klar, bara dem biggaste nässisärerna som skall ned till sist.
Hmm bilen hade jag tänkt att städa ur också. Massa skit i bakluckan. Får se vad man hinner med. Betala lite räkningar är verkligen ett måste hinnan vi far annars ligger man pyrt till när man anländer hem igen.

Jessika fick mitt lösenord till bloggen igår Ifall något skulle hända. Inte för att det kommer det men bara för att vara på den säkra sidan. Så då kan hon skriva några rader om det isf. Visst är jag störd?! Men något hände igår kväll. Har aldrig varit rädd tidigare för att flyga men nu så... fast kan vara för att det var så pass länge sen nu. 3 år. När jag väl sitter där så känns det nog bra. Jag är väl nervös helt enkelt. Får ta mig en bira på flygplatsen för att lugna nerverna.

Nu måste jag åka till dagis. Byebye!

torsdag 21 augusti 2008

SNOR.

Vilken lättnad, vilken befrielse säger jag bara. Halsontet har gått bort och är endast snorig i näsan nu. Mår så mycket bättre, mycket piggare och har definitivt mer ork idag än vad jag hade igår. Milton är också bättre men även från hans näsa rinner det snor då och då.

04.00.
SKRIIIIK SKRIIIIK
Milton vaknade och drömde säkert världens otäckaste dröm eller nått. Han gick ut från sovrummet och tände upp alla lamporna.
Ååå nej inte en till hemsk, lång och jobbigt natt, tänkte jag
Men han lugnade ned sig hyffsat fort. Efter bara ca 15 min kanske. En vällingflaska i soffan sen var det lugnt igen. Dessutom fick jag sovmorgon. 08.45 vaknade han sen på morgonon. Då var man utvilad, glad och mycket friskare.

Nu har jag städat och förberett inför packningen. Tagit fram det mesta, tvättat och städat lägenheten. Milton sitter just nu i soffan med sin 10 kronors bil från Sabis och leker. Han vägrar nämligen att sova middag. Får väl göra ett nytt försök kanske runt ett tiden då.

Pippi pyamasen har han bott i nu. Han har haft på sig den hela natten, hela dagen och det blir väl förmodligen hela nästa natt också. Ja inte imorgon för då ska han till dagis och någon varm pyamas tar vi inte med oss till Grekland inte. Så den får vänta här hemma på Milton.

Madde kommer strax hit. Sällskap vid strykningen. Tack och hej!

onsdag 20 augusti 2008

Kvällen.

Jösses Amalia vad god köttfärssåsen blev idag då. Jessika och Robin hade bra sammarbete tydligen. Efter maten kom mamma och pappa föbi med resväskorna. Ena var fylld med öl, vin och beaylis sen dem var i Tyskland, yeah. Då har man fixat drickat till Bennys sjugosjuårs fest då samma dag som vi kommer hem från Greece.
Jag, Jessika, Benny och Milton Tänkte ta en promenad till Pressbyrån med ångrade oss efter att ha kommit ut och tittat på den svarta himlen. Tur vi tog bilen för bara efter ca 30 sek började det spöregna. Det blev lite av varje på shoppingen. Chips, dipp, glass och godis. Milton svepte i sig sin 88:an på störten när vi kom hem. Nu sitter han här på golvet och leker med mina hårnålar och en hakklapp (kul?!) klädd i sin nya brun/röd randiga Pippi pyamas. Välling i magen och tänderna är borstade. Eucalyptusoljan insmord även på mig. Gnuggade som bara den på halsen. Nu ni ska jag bli frisk....
Dags för film hos grannarna.

Svullo bullo.

Natten till igår satt jag och Milton uppe till kl 03 på natten och glodde på Pippi. Han vred och vände på sig och gnällde över lilla magen sin. Så han var lugn och go ute i soffan. När han deckade till bar jag honom. Vi vaknade vid 10 tiden. Då kände man sig lagom pigg va?! Kändes so om man varit på fest, helst slut, så jäkla trött, inte mig själv för 5 öre.

Emma kom ändå över som bestämt. Tog en sväng förbi Sabis eftersom sista blöjan hade gått. När Milton somnat så somnade även vi i soffan. Mysigt med en sovar vän haha. Blev tyvärr inte roligare än så den dagen.


Today!

Bläähää.

05.45 ringde klockan. Hela familjen sov som små björnar då.

Var iaf inne i stan vid 07.30. Tog mig då en sväng förbi apoteket innan jag började jobbet. Köpte mig några sugtabletter som är bra för halsen. Tänkte att dem skulle göra susen för min onda hals men icke då. När min dag var över kl 13 på jobbet hade jag jääää_ligt oooooont. Svullen som en gris. Bestämde mig för att snabbt åka och hämta Milton på dagis och sedan fort vidare till närakuten. Japp precis så blev det.


Doktorn tittade i halsen.
En syster tog halsprov.


Provsvar:
Inte ett skit. Jo svullen och lite röd var det ändå. Inga streptokoker eller vad han sa. Men snäll doktor iaf som skulle skriva ut recept till mig utifall det skulle bli värre. För då kan jag hämta ut det på fredag innan vi åker till Grekland som sagt. Milton fick också en rosa ballong.


3 dagar kvar till avresa. Stressad över att jag måste hinna bli frisk. Vill verkligen inte vakna upp på lördagnatten när vi ska åka med en svullen och öm hals. NOOOOT!

tisdag 19 augusti 2008

måndag 18 augusti 2008

Fin sottan på.

Min lilla snuttegris blir så glad när han ska få ha skjorta på sig. Han tycker själv att han blir en riktig tuffing, får och tittar sig i spegeln och säger - Sotta som pappa, Milton stor kille.

Pappa Robin kommer hem vilken minut som helst då ska vi bege oss till Salem hem till Sofia, Peter och Texas. Lilla Texas fyllde 1 år igår och vi var inte på kalashumör tyvärr efter ett intensivt och fartfyllt bröllop dagen innan. Men det blir nog mycket trevlig idag istället med lita god mat och rester av tårtan. Milton har verkligen sett fram imot Texas kalas. Stackarn så åkte vi aldrig iväg igår men han fick marie kex och saft hos farmor och farfar och även en lila ballong hittade farmor Anne i skåpet.

Imorgon kommer gullefjunet Emma hit på en liten avskeds fika hehe. Blir väl en kaffe framför "Våra bästa år" medans Milton sover middag. Nice!

Bröllop


















5

5 dagar kvar till avresa.
John & Lindas bröllop var helt fantastiskt. Helt perfekt från början till slut. Ja så nu är dem äkta makar. Var länge sen jag hade så himla kul. Avslappnad stämmning, god mat, trevliga människor, roliga och fina tal, smarrig tårta, bra dag på dansgolvet m.m.
Dagen efter var inte alls lika kul den. Mådde inte särskilt bra, klen som man har blivit. Tål inte längre att dricka alkohol, blir som en sombie dagen efter och hur skoj är det?! Vi gick väl upp vid 11 kanske, duschade, fick i mig en macka och ett glas jos sen somnade jag i soffan igen. Vid 15 tiden åkte vi till hålken och beställde mat sen vidare hem till Robins föräldrar för att hämta Milton som tyvärr blivit snorig under natten. Blev kvar några timmar. Orkade inte röra oss. Bestämde oss sedan för att ringa till Sofia & Peter och säga att vi inte skulle komma på kalaset. Kände att jag inte skulle orka köra den vägen, för riskabelt. Hoppas på att få överlämna presenten idag till lilla ett åringen (Texas).
Listan är faktiskt en hel del ändrat redan:
  • Måndag: Vabbar.
  • Tisdag: Ledig så det blir tvättning & förberedelser inför resan.
  • Onsdag: Jobbar morgonpass. Mamma & pappa på besök mot kvällen.
  • Torsdag: Ledig. Packa och städa. Bio (MammaMia) på kvällen med systrarna Annette, Camilla, Mamma och Pappa.
  • Fredag: Jobbar kväll. Hem och se "Sällkapsresan" med familjen och Madde.
  • Lördag: Kl 04.00 skjussar Madde oss till Arlanda. Ca kl 12 är vi framme på Kreta!! =)

lördag 16 augusti 2008

Dagen.

Sitter nu hemma i min ensamhet uppfixad till max. Denna dag är Jonnes & Lindas bröllopsdag. Väntar på att mamma och pappa ska skjussa mig till Hågelby. Robin åkte iväg tidigare för att hjälpa till och fixa iordning med stolar och sånt.
Klänningen jag lånat av syster Camilla är super fin, sitter helt perfekt. Håret som Madde har fixat tidigare idag är mer än underbart. Tack snälla för hjälpen. Känns jätte bra. Lite osäker på dem höga klackarna bara som jag ska gå runt i. Annelis skor från Spanien. Jätte fina men något höga för mig men det ska nog gå bra. Har med mig ombytes skor till senare om jag får panik mot kvällens gång.
Imorgon lägger jag nog upp en hel del bilder från kvällen.

torsdag 14 augusti 2008

Lisatn.

Torsdag: Träffa mor & far, jobba.

Fredag: Jobba sedan en lugn kväll

Lördag: Bröllop på Hågelby, Milton får leka med farmor & farfar.

Söndag: 1 årskalas hos Texas

Måndag: Jobba kväll

Tisdag: Packa, städa och mys med Milton

Onsdag: Jobbar, slutar tidigt

Torsdag: Packa, städa och mys med Milton

Fredag: Jobbar kväll sen hem och titta på "Sällskapsresan" innan vi åker...

Lördag: GREKLAND!!

söndag 10 augusti 2008

Kalaset hos Madde.










Snart går planet bort från Sverige till Kreta!!

Grattis Maddis!!

Kom hem för ett tag sedan från svärföräldrarna. Åt panpizza och Milton fick leka lite. Anne tyckte jag varit dålig på att uppdatera min blogg och Ja det stämmer. Har inte haft orken direkt och så har man gjort så mycket att man inte riktigt tagit sig tid att sätta sig ned för att skriva. Blir väl säkert en hel del i höst då man inte är ute och flänger och far hela tiden.

Igår var det födelsedagsfest hemma hos Madde som fyllde 24 år. Grattis vännen min!! Det bjöds på köttfärspajer, sallad, baugett, kakor, alkohol för de som drack och läskeblask för de som körde dvs alla mammorna på festen (jag, Annelie och Sofia). Milton var också med.
Jag drog mig hemåt vid 23 tiden. Milton deckade i bilen så det var bara att lägga han i sängen när man kommit hem, skönt. Fick med mig en bira av Jessika hem, så gullig hon, Tack. Drack min öl och pratade med Emma i en timma i i telefon. Ca halv 1 kom Jessika & Benny hem så jag gick in till dem en timma eller så och snacka goja och drack en till öl innan sänggång.
Robin kom hem ca 6 på morgonen efter Jonnes svensexa. Dem hade haft riktigt skoj. Salsadans, Paintbol, folkracing, middag, utgång. (Hoppas ni förstår mina engelska ord, pissdålig på stavning).

13 dagar kvar till Grekland.

onsdag 6 augusti 2008

Bilder.

Tant Jessika gjorde cool frilla när hon var barnvakt och blev tvungen att bada skitgrisen när han ätit glass med hela sig!!


Miltons nya säng som han trivs jätte bra med.

Mamma och Milton lekte med lego. Byggde höga torn och långa båtar.

Ny säng.

Är inte vidare bra längre på detta bloggskrivande. Men ska bli bättre, iaf göra ett försök.
Helgen var kanon lugn. Inhandlade ny säng till Milton i fredags på Ikea. Sänglåda opch sängtält slog vi också till med + en köttbulletallrik i restaurangen innan vi for hem för montering. Sängen var ihopmonterad kl 22. Blev jätte mysigt. Tack till dem som hjälpt oss att kunna köpa sängen (mormor & morfar, farmor & farfar).

Lördagen regnade bort totalt. Men jag klagade faktiskt inte. Rätt så skönt att inte känna stress och panik över att man Måste göra något bara för att det är sol och piss varmt i lägenheten. Nu fick man lite gjort hemma också. Städning och lite mer rutiner igen för Milton med mat och sovtider. Bli heltokigt när man är ute och flänger och far. Tittade på film med grannarna på kvällen, 2 st. Helt otroligt att jag orkade, brukar somna på första.

Söndagen blev precis lika lugn den. Madde kom över på kvällen på lite käk och film.
Måndagsmys blev det med Annelie och Sandra, ja och barnen hos Annelie. Pannkakor med sylt och grädde blev lunchen. Oj så gott det var med hemstekta pannkisar. Var länge sen. Daisy vägrade sova på hela dagen (sandras bebis på ca 6 mån). Vill promt vara med och leka med de lite större barnen. Hoppgunganan trivdes hon i. När Micke (Annelies kille) kom hem blev det fik som Micke gjort (krusbärspaj). Mmmmmmm så smarrigt. När Sandra hade fått nog av en trött och gnällig bebis for vi hemmåt.

Gårdagen tillbringade jag med syster och hennes vän ute i Välingby i regnet. Lunch och fika precis sånt man gör som mamma haha hela dagarna långa när man är ledig. Abbe och Milton krigade igår... eller jag nästan. 2 st tvåårstrottsiga killar, hungriga och trötta, kan det bli bättre. Men dem blev genast gladare när de fått mat i sig.
Hämtade upp Emma på hemvägen. Vi åt köttbullar och spagetti, tittade på tv och drack te.

2 ½ vecka kvar till Grekland. Nu har tom Milton börjat tjata varje dag -Mamma, pappa Milton åka Grekland, standen, bada! Så söt min prins....