tisdag 28 april 2009

Planering.

Nu är det fullt upp igen med planering och packning inför Töreboda över valborgshelgen. Sist vi var nere på en spontantripp glömde vi hälften av all vi borde haft med. Denna gång har jag gjort en ordentlig lista som skall prickas för noggrant Vill inte missa en pryl, speciellt inte grejer till Milton. Sist fick han med sig 1 t-shirt som han fick ha i 3 dygn och dessutom sova i. Snäll mamma va som packade ned 4 par byxor men inte en enda ombyteströja. Den här gången ska vi dessutom vara nere längre tid än förra gången.

Idag har det fixats grejer. Tvättat bilen med diamanttvätt men den blev ändå inte helt ren tycker jag. Fågelskiten på taket syns fortfarande. Bajsmaskin. Sen åkte jag och kastade alla glasflaskor från helgens fest. Det var 3 st fulla pappkassar. Drack en kopp kaffe och åt en smörgås hos bästis innan hon snäll följde med mig och fixade nytt däck på bilen. Tog en tur i Tumba C för lite småshopping och en fika även där. Plockade upp plutten på dagis och sedan vidare till Kungen K för mera shopping, Cykelhjälm till Milton som han dessvärre vägrade prova i affären, men den blir nog bra. Tack Jonne & Linda för den presenten (present kortet på Yoys R us).
Köpte med oss mat från Max. Lyxkäket för hela slanten!

Senare på kvällen åkte älskling och svärfar för att hämta hem nya diskmaskinen och spisen som förhoppningsvis installeras så fort som möjligt. Under tiden blev det bad för Milton och nagelklippning samt mys i soffan med mig och bästis.
Älsklingen fick ta nattningen medans vi tjejer drack te och snackade om utseendefixering m.m. Ett avsnitt av Despret stod sedan på spel. Lika spännande som vanligt. Bästis åkte därefter hemåt till sin Bempa. Själv tog jag en snabbstädning och gjorde en lista över packningen. Nu sitter jag och skriver på reklamerna på Lost. Fan reklam hela tiden tycker jag. Hatar det verkligen. Det är snart slut och då blir det definitivt sänggång på direkten. Puss på er.

måndag 27 april 2009

Fartig helg.

Nu har det verkligen varit fullt ös medvetslös!!
Fredagen kom och det var Miltons tre-års-dag. Eftersom han vaknade innan oss sega föräldrar och hade redan satt sig i soffan för att titta på bolibompa fick han frukost i soffan, lite sång och paket. Helt lyrisk blev han när han fick sin efterlängtade "blinkbil". Pappa åkte till jobbet och jag skjutsade plutten till dagis. Hem och städade, åkte och handlade mat, vin och discolampa. Hämtade plutten och hem för dusch och börja fixa inför kalaset för släkten.
Alla kom tillslut efter långa bilköer.
Tacos. kaffe, tårta, bullar, kakor och vin bjöds det på. Milton fick super fina presenter. Tack alla så himla mycket för allt bra han fick. Han är verkligen glad vill jag lova.



Lördag:
Upp och städa undan från fredagen. På med finkläderna och fram med kakfatet igen. Kl 13 kom alla barn på barnkalaset. 2 timmars kaksmul, lek och fiskdamm. Tack alla vänner för jätte bra presenter till Milton!!!
Farmor & farfar hämtade upp Milton vid 15 tiden sen blev det lite halvt vila innan jag började städa undan allt från kalaset. Därefter blev det på med partyklänningen och i med en pizza i magen och sedan bara invänta alla som skulle komma på inflyttningsfesten.
Kl 03 åkte den sista hem dvs bästis (som vanligt). Lite munter var hon när alla åkt hem och hon var ensam kvar med mig och Robin
- Varför är det Alltid jag som är kvar sist??? Jag fattar inte, varför?? sa bästis.


Jag somnade tydligen på soffan men vaknade upp i sängen. Mådde kors i taket ovanligt bra. Ingen huvudverk eller illamående. Städade upp skiten efter festen och strax därefter kom plutten hem igen. Blev en seg och lugn kväll igår.


Idag kom jag, bästis, Sandra och Emma oss in till stora staden för shopping. Jag skrev även på nytt kontrakt på jobbet. Börjar nästa vecka på det schemat. Nu över valborg drar vi ner till Töreboda. Hittade lite smått och gått på diverse affärer. Nu sitter jag i soffan och är dötrött. Blir en segkväll till idag känner jag. Puss

torsdag 23 april 2009

Oturs Milton.

Stackars Milton!
Nu har han ett sår under ögat också. Fläskläppen har lagt sig, syns inte längre något. Men såret under ögat tar nog ett tag att läka. Vet ej vad som hänt. Om det hänt på dagis eller under dagen med farmor. Fick inget vettigt svart från lillkillen. Får nog veta imorgon av dagis eller farmor. Kom nu och tänka på att han till varje födelsedag har lyckats att få någon slags av blåtira i ansiktet.
Ett år var det blåmärke och jack i ögonbrynet.
Två år var den blåmärke på kinde efter att ha ramlat i backen på dagis.
Tre år (imorgon) sår under ögon. Rött och blått litet märke.
Måste ta kort imorgon på honom och sedan lägga ut från alla tre födelsedagarna så får ni se alla små skador på min stackars plutt.

Föresten gratta mig. Jag fick ett vick idag på jobbet. Yes är så glad och lycklig. Efter lite tjat och spring oss högsta chefen så får man som man vill. Slipper söka massor av jobb hela sommaren och känna mig totalt värdelös. Nu är jag människa igen!

onsdag 22 april 2009

Krock.

Hämtade nyss skrutten på dagis. Han har krockat ihop med sin bästa kompis Davis på dagis riktigt ordentligt.Milton fick en fläskläpp och blödde jätte mycket näsblod stackarn. Men han hade varit så duktig när fröknarna skulle torka bort allt blod. Han satt alldeles stilla och tyckte det kicklades när dem torkade med pappret i näsan.
Nu sitter Milton och fikar. Nybakta bullar och kakor tackar han aldrig Nej till. Snart kommer framor som ska vara lite barnvakt medans jag ska tillbaka till dagis på utvecklingssamtal. Nu får vi se om han har skött sig haha.

Bak bak bak

Sedan kl 10 i morse har jag stått i köket och bakat. Ingen ugn gick sönder som tur var. Det gjorde den när vi bodde i Tuna när jag var gravid med Milton. Fick ett infall och baka. Ja och det var inte lite jag bakade. Hela dagen stod ugnen på och det var fullt av kakor och bullar i hela köket. Minns inte om jag åt något av det men det var kul att baka ända tills på kvällen då mina fötter var stora som elefanter. Som sagt hade jag bakat hela dagen och jag fortsatte in på kvällen och gjorde hemmagjord pizza. Massa goda saker på och jag ska precis till och sätta in den i ugnen då den brakar sönder. Inga knappar gick att vrida och ingen värme fanns där. Satan vad gravidhormonerna satta fart. Ledsen och förtvivlad över att inte kunna få äta min goda pizza. Tur var kom svärfar Ubbe och hämtade mig, älskling och pizzan för att åka hem till dem och värma upp den i ugnen. Dem minns jag att den blev sååååå god.

tisdag 21 april 2009

Sommarschema.

Sitter och dricker en kopp kaffe efter att ha lämnat Milton på dagis och tagit hand om disken. Ska snart åka och jobba. Ska idag upp till högsta chefen och titta igenom sommarschemat. Jag har lite att begära om det. Vill inte jobba som en gris de veckorna älskling har semester så jag hoppas de går vägen med mina villkor annars blir jag ledig hela sommaren. Önska mig lycka till mig förhandlingen om den saken.

måndag 20 april 2009

The day.

  • Städat
  • Druckit 10 l kaffe med Emma
  • Handlat på Maxi med bästis och en super grinig Milton
  • Ätit pizza med älskling
  • Fått hyllor uppsatta av svärfar och älskling
  • Tittar på inför eurovisionsongcontest (blä var endast skit)


Milton somnade på väg hem från Maxi. Han var hur trött som helst. Säkert hade han inte sovit middag på dagis. Ordinarie fröken var ej på plats så jag kunde inte fråga. Han tjatade hela handlingen om att han ville ha en "liten bil" men jag sa Nej. Han fyller faktiskt år på fredag. Trött som han var blev han jätte ledsen och arg. Grät, skrek och tjatade hela tiden. Bästis lyckades vilseleda honom ett tag på andra tankar. I bilen på väg hem deckade han av utmattning. Jag bar upp honom i lägenheten och han sover fortfarande. Ja säkert vaknar han riktigt tidigt imorgon. Bästis tycker iaf att jag var riktigt duktig som klarade av att motstå allt han tjatade om. Rätt stolt själv. Inte Alltid man orkar och har tålamod till det. Han har blivit en "liten Madde och Jessika unge". Båda vi var hemska som barn. Fick vi inte det vi ville ha i en affär la vi oss ned på golvet och skrek. Milton börjar bli lite smått så. En aning mildare kan jag tänka mig.


Hur jobbig var jag mamma??? Vad gjorde ni med mig??? Hur orkade ni???

Sista veckan.

Ledig dag idag. Har lämnat Milton på dagis och legat och pressat i solariet i Tullinge C. Måste få lite färg nu innan festen på lördag så att jag bär upp min nya turkosa klänning snyggt. Kan inte vara kritvit, blir inte snyggt de. Ska väl ta och röja upp disken efter helgen i köket för att sedan bege mig till Ica Maxi och storhandla allt som behövs för min bakdag på onsdag. Milton har tittat i min kakbok och pekat på i stort sätt allting i den som han tror är gott och som han vill ha på sitt kalas. Det mesta han pekar på innehåller självklart choklad precis som sin mamma älskar. Jag bakar det väldigt gärna. Helst vill jag ha med någon som sällskap på min tripp men Emma pemma ligger väl och sover och vägrar svara i sin telefon. Tänkte prova och terrosera henne snart igen.

Nu är jag inne på min sista vecka på jobbet. Känns väldigt ledsamt. Har trivts så otroligt bra där men själva arbetet, avdelningen och alla kollegorna. Igår fick jag en chokladask av 2 av mina söta kollegor som inte tycker att jag ska sluta. Men vad gör man när krisen är här och dem måste skära ner på tjänster?! Kommer troligtvis få ett sommarextra under sommaren. Men det gäller endast en tio veckors period. Men det är alltid något. Får hoppas att det tyder upp någon tjänst under tiden jag kan söka.

Denna vecka ska vi få vår underbara diskmaskin!!!!! Yes äntligen............ =)

onsdag 15 april 2009

Mysig dag.

En trevlig och rolig shoppingtur med bästa vännerna (Emma & Jessika) i Skärholmen blev det minsann. Jag hittade en klänning jag bara älskar så mycket. Turkos är min färg. Love it. Blir nästa partyts dress. Ett läckert matchande armband fann jag också. Sen lite oväntat blev jag dökär i ett par skor från New Yourker. Kanske inte helt min stil men jag var bara tvungen att köpa dem. Bästis fick ett par likadana av mig. Exakt hennes stil. Nu blir vi som tvillingar (haha). Kort kort kort jeanskjol fann jag på Carlings. Rätt så tuff tycker jag. Min förra är lite mer mesig. Längre, ljusare och barnsligare.

Jessika for sedan till jobbet. Jag och Emma plockade upp skruttis på dagis och åkte sedan hemma till Emma på lek, middag och mys. Båda våra män var borta så då passade vi på att gosa riktigt ordentligt. Milton har haft riktigt skoj idag. Ojoj vad han har haft fantasi killen som jag inte märkt förrut. Inte fanns det en ända leksak hemma hos Emma men vad gör det när en matta kan vara en hund eller en båt eller kanske en buss eller ett sovrum kan vara en affär och ett läppsyl kan vara en glass så blir allt jätte skoj.

Självklart kan nästan aldrig en hel dag vara helt perfekt. Något skit måste ALLTID hända. Innan middagen ringer min chef och berättar att ingen av tjänsterna jag sökt på min avdelning har jag fått. Så jag är nu arbetslös när mitt schema jag har nu tagit slut. Jo visst kanske jag får något sommarextra men VAAA FAAAN! Aldrig kan något bara flyta på som man vill. Kan inte bara den här jäkla krisen lägga sig nu så företag kan börja anställa lite folk igen.

Några planer har jag väl på hur det här ska lösa sig men det är inget jag talar om (hahaha)..... Puss & Godnatt!

Lite nytt.





Kläder.

Idag blir det shoppa tuffa kläder inför alla fester som kommer här framöver. Emma och Bästis följer med som personligt stöd. Smakråd och kritiker.
Måste ner i tvättstugan och ta upp all tvätt sen fara till bästis på lite stadig frukost innan vi beger oss på vårat äventyr för dagen.

tisdag 14 april 2009

Presenter.




Här är 2 av sakerna Milton ska få av sina underbara föräldrar när han fyller 3 år om ca 2½ vecka. Självklart kommer det även bli en liten bil också.
Min nya favoritleksaksaffär är Nk leksaker. Hur mysig som helst och jätte trevlig personal. Dit kommer att jag gå igen när det är dags för leksakshopping. Ska rata BR och toys R us.

RockStar+Bebis.

Min man ska tydligen bli rock star. Mitt ultimatum är såklart en bebis till. Vill ha en STOR familj att gosa med hemma om han ska vara borta hela tiden.
Men ärligt talat rock star är endast lite av en dröm som han får leva med. Men gitarren är köpt och även en gitarrväska. Han ska lära sig spela hemma hos en jobbarkompis. Jag hoppas han lär sig någon bra fin låt till vårat bröllop. Ja inget datum finns ännu så han har nog några år på sig att träna.

måndag 13 april 2009

Tjuvlyssnat.

Helgens kommentar!

Vid läggdags i Töreboda.
Jag, Robin och Milton går in till vårat rum för att lägga oss. Vi hör hur svärfar Ubbe snarkar som en oxe. Han hade somnat djupt medans vi andra tittat på tv.

Svärmor Anne till Ubbe: Hörru sluta snarka nu va (ganska arg och irriterad)
Ubbe: ööö Va?! ja okej (helt borta)
Anne: Sluta snarka. Säg inte bara Ja, gå och klä av dig eller nått.
Ubbe: vaaa??? Tror du jag slutar snarka bara för att jag klär av mig??


Därefter helt tyst förutom mitt och Miltons fnitter under täcket. Hahahahaha det var faktiskt sjukt kul att höra.

Långhelg.

Nu har jag varit dunderförkyld sen i onsdags. Pissjobbigt. Har tom testat svärfars allergitabletter för att se om det kunde vara något sånt. Men dem hjälpte inte ett smack. Så det är helt enkel en dundergrej jag åkte på.

Junibacken i fredags blev jätte lyckat fastän jag var hängig och snoret bara rann. Milton hade skoj. För mig och älskling blev det lite shopping efteråt när Milton somnat i vagnen.
Lördagen kämpade jag mig till jobbet med min täppta näsa. Klarade jobba 10-15.30 sen fick det vara nog. Kunde inte andas och ögonen bara sved. Sjukanmälde mig och även för söndagen och åkte hem.
Väl hemma höll jag också på att dö i den varma lägenheten. Så jag och familjen började genast diskutera vad vi skulle ta oss till.
Jag kom med en kanon idé som Robin kanske inte var döförtjust i men jag vann denna gång.
Efter en snabbpackning på 15 min och itryckt Ipren + massor av nässpray satt vi i bilen på väg till Töreboda (30 mil bort) till svärföräldrarna.

Lika härligt varje gång att vara där. En helt annan luft en helt annan miljö. Man mår bra där. God mat, inga måsten, frisk luft m.m. Verkligen försökt att sova mig frisk. Oj vad jag har sovit. Igår sov jag och Milton 3 timmar mitt på eftermiddagen. Ändå somnade vi igen runt 10 tiden på kvällen och sov till 8 på morgonen.
Åkte hem rätt så tidigt imorse med tanke på att alla rör sig hemåt idag efter långhelgen. Gick smidigt hela vägen fram till S-tälje (såklart). Där tog det tvärstop verkligen. Vi tog gamla S-täljen hem förbi Hall. Där flöt det på bra.

Hemma: En lite snabb storstädning, in i duschen och sen kom syster + familj på lite fika. Milton lekte med kusinerna ute i lekparken medans vi andra satt inne och drack kaffe och pratade blaj. Till middag lagade jag ihop korv med bröd haha. Lyxkäk.

Frid & fröjd:
Milton tog sig ett långt bad. Fick klippa alla naglarna på både fötter och fingrar utan problem. Välling och tanborstning. Efter "Vänner" tog pappa Robin nattningen.
Nu är man lagom slut. Så tyst, så lugnt och jätte trött.
Back to real life tomorrow!!!

fredag 10 april 2009

Så söta.

Junibacken.

Blir nog en tripp till Junibacken idag.
Mår något bättre. Kan bero på att jag just nu har Ipren i kroppen som värkar bra.
Fortfarande täppt i snoken och lite smått halsont.
Men vi har lovat Milton har gära något skoj idag eftersom jag ska jobba hela helgen så det känns som att man får rycka upp sig och ta och åka iväg nu.

torsdag 9 april 2009

Piller.

Milton kom hem idag med en jätte fin påsktäckning.

Pappa Robins.

Ja och även detta....


Nya möbeln till köket.

Dagens piller.

Tänker.

Milton har börjat se vad man gör vid vissa ansiktsuttryck nu som tex när man tänker.
Vi satt nyss Milton och jag vid köksbordet och åt glass.
Trött och hängig som jag är satt jag med tankarna på annat håll och stirrade rakt ut genom fönstret.
Milton tittar på mig och säger: Hahaha mamma tänker.
Jag: Ja det gjorde jag faktiskt. Hur ser man ut när man tänker då?
Milton: Såhär.... (så stirrar han rakt in i väggen och blinkar lite)
Jag: Vad tänker du på då?
Milton: Bilar!
Ja kunde man vänta sig något annat svar?! Nää självklart tänkte han bilar som alltid.

Snor.

Nu har man åkt på och blivit förkyld. Känns som att jag har 40 graders feber men har ingen alls. Det kokar i hela huvudet för att jag är så snorig. Inte roligt alls.
Milton den lilla påskgubben släpade jag till dagis imorse. Tänkte först att han skulle få vara hemma med mig eftersom han själv har lite jobbig hosta, men nä han var bara fööör pigg märkte jag efter ett tag. Mami Madde orkar INTE med en trottsig 3-åring idag. Vill bara glo på TV och sova. Robin slutar 12 så han hämtar Milton på dagis sen behöver inte ut och åka igen i de här regniga tråkvädret.
Kul att det ska bli jätte fint väder i helgen, då jag jobbar precis hela dagarna. Kan man ha mer otur?!

Jag förklarade igår för Milton vad en påskkärring var. Att man målar sig i ansiktet, klär på sig roliga kläder, kanske en kjol och så m.m.
Milton säger: Nä inte roliga kläder bara COOLA kläder.

Han är verkligen inne i någons slags "cool" fas. Han ska bara vara cool hela tiden haha.
Nu ska jag dricka te och proppa i mig alla tabletter som gör en bra. OMG3, Ipren, Via Max Kvinna. Dags att plocka in frukosten och lägga sig i soffan ett tag och dega framför något skit på TV innan jag ska vila lite.
Hoppas ni har en friskare dag.

måndag 6 april 2009

Påskpynt.

Påskkärringen kom visst lite tidigt iår.... =)
Cool 80-tals toffs på sidan (haha). Blev lite småfest tillsammans med bästis + bempa i lördags.
Alltid kul att spöka ut sig lite när man ska dansa.


Påskriset vårat som jag och Milton var så duktiga att fixa på söndagsmorgonen.

Lägg märket till kycklingarna som Milton absolut vill ha på en och samma gren. Ja det ska väl synas att det är min lilla kille som hjälpt till och inte bara mami.


torsdag 2 april 2009

Feber och bula.

Milton har feber så det blir stanna hemma och vabba. Känns jätte tokigt när han ändå är pigg som en galning. Märks inte ett dugg att han har ca 38,6. Har endast en termometer som ska tas under armhålan. Har hört att man tom ska lägga på någon grad. Men tänkte nog ta mig till apoteket under dagen och köpa en svindyr örontermometer. Har fått tips om att märket Braun ska vara pålitliga. Måste testa den. Milton vill inte ha rumptemp längre som är helt förståligt.

Själv har jag fått en fet bula ovanför vänstra ögonbrynet. Skulle ta bort stödkanten till Miltons säng igår eftersom jag möblerade om. Den satt fast som bara den så jag tog i.... och poff så tryckte jag den rakt upp i pannan. Satt med frysta potatisbullar på pannan för att få ned svullnaden men jag ser ändå ut som en åsna nu. Svullet, rött och vidrigt. Kul.

onsdag 1 april 2009

Bilder.

Sockersöta Cornelia var på besök igår.

Miltons nya tuffa köksstol.


Litet bord+ stolar är bara ett måste i ett barnrum.
Perfekt pysselhörna.
Milton vill genast rita massor av teckningar.
En nybadad och väldigt trött Milton.

Höganäs.

Äntligen är allt löst med gamla lägenheten. Hyran fixad och inga dubbla elavtal längre.
Tappade en höganäskopp i golvet nu på morgonen. Högt uppifrån och nära Milton så jag trodde det skulle skvätta keramik över hela honom. Men koppen den bara stuttsade omkring på diskbänken och golvet. Inte en skråma, helt otroligt. Det bevisar att höganäs har extremt bra kvalite på sina saker!!