söndag 31 januari 2010

Kalasig helg må jag säga.

Lördagen började med kalas hemma hos Miltons dagiskompis David som fyllde 4 år. Jag fick panik på morgonen då jag stod och gjorde mig iordning. Precis ALLT jag provade i garderoben var bara totalt fel. Jag fick ett tokryck och körde i racerfart till Skärholmen för att hitta något att sätta på mig. Gick raka spåret in på VILA (en av mina favorit butiker). Hittade jeansleggings och en svart tunika/klänning.
Kändes helt underbart att dra på sig jeans som omväxling till alla tajts som jag dragit över magen nu i flera månader. Kände mig levande och faktiskt rätt fin när jag for iväg till kalaset.


Kalaset var jätte lyckat. Nästan alla barn var från dagis så de kände varandra bra och lekte så fint tillsammans. Kul att de hade ordnat så att Pippi kom dit och sjöng och hade skattjakt med alla barnen. De hittade sina godispåsar i en skattkista som Dunderkalsson & Blom hade gömt där.

Hem för att hämta pappa Robin och vidare hem till min pappa för att fira honom. Han fyllde minsann 63 år. Grattis älskade far igen. Fikat stod framdukat och även syster + familj var där. Mamma hade köpt en semeltårta eftersom pappa älskar semlor. Själv mår jag illa av att bara känna lukten. Jag drack ett glas vatten och tog en bit av mammas goda sockerkaka istället. Var så himla mätt på fika egentligen efter kalaset.
Syster tog med sig Milton hem tillsammans med kusinerna då jag, Robin ma&pa gick till kolgrillen och åt god middag i lugn och ro. Vi skjutsade den Robin till Sofia&peters gemensamma födelsedagsfest. Jag var tyvärr inte uppladdad för party och kommer nog inte vara det heller på ett tag nu. Är så himla trött på kvällarna.

Jag hyrde en film och åkte sedan hem till syster och sov över där. Skit att jag redan hade sett filmen jag hyrde. Tog bara en som hastigast och tänkte inte så mycket på vilken det blev.


Idag hade kusin Abbe 4 år kalas (pulkakalas med korvgrillning). När det drog igång åkte jag och plockade upp Robin för att ta en shoppingrunda på barnavdelning på Åhlens City. Hade fått så himla mycket bra rabatter hem så bara var tvunget att utnyttja.
Dels hittade vi de sötaste KAVAT Royal Collection skor till lillan i stl19 så runt året blir det lagom att använda dem. Pris från början 649 kr och vi betalade 171 kr.
BabyBjörn med extra bra svankstöd så man slipper förstöra hela ryggen denna gång. Pris från början 1295 kr och vi betalade 669 kr.

2 st rätt bra klipp tycker jag!!
Självklart hittade vi också lite annat som små söta byxor till bra REApriser. Blev nästan gratis när alla rabatter var dragna :)

Nästan Alltid är vi ska åka hem från Abbe blir det ett himla gnäll från Milton men idag när vi kom så var det han som sa "kan vi åka hem nu". Ja då tror jag han var nöjd och belåten med dosen från kusinen denna helg och det kändes bra.

Hemma har det inte hänt mycket alls. Milton sov en stund efter det att vi kom hem. Jag och Robin provade den nya BabyBjörnen. Det var inte det lättaste att få ihop den. Men tillslut fick vi ihop den och provade med Miltons docka haha.
Snart blir det film och sen sova sova sova.
PUSS!

lördag 30 januari 2010

Lördagsmorgon.

Vaken och har nyss ätit en härlig frukost. Är dock inte lika utvilad och pigg som igår morse då jag hade fått sova en riktig prinsessömn. Inatt blev det mycket konstiga drömmar om förtidig förlossning och molande mensverk. Kändes som att jag skulle föda ett par gånger men det försvann till och från som tur var.
Ska snart hoppa in i en skönhetsdusch och försöka piffa till mig lite inför kalaset (om det nu går).
Ja som många säger så syns det inte att jag är så svullen som jag känner mig. Men det är verkligen hemskt att känna sig svullen, stor och klumpig. Har inga kläder heller att dra på mig. Allt är så tajt numera.
Så denna dag blir fullt ös från morgon till kväll och det fortsätter imorgon med då kusin Abbe ska ha barnkalas. Sista helgen som är så fullspäckad, skönt.
Puss hej.

fredag 29 januari 2010

Bebisen vecka 36 (35+1)

Din bebis är nu c:a 34 cm från huvud till stjärt och omkring 48 cm från topp till tå och väger runt 2.7 kg. Bebisens ansikte har blivit rundare och ser nu mjukt och knubbigt ut. Bebisens huvud är fast men inte hårt, eftersom det behöver vara något formbart för att kunna passera ut genom ditt bäcken. Trycket på bebisens huvud kan göra att det ser tillplattat eller toppigt ut diret efter förlossningen, men det kommer att gradvis försvinna och gå tillbaka till normalt.
Du har nu så mycket fostervatten som du kommer att ha och bebisen rör sig inte lika mycket som den gjort tidigare. Detta kan verka oroande men så länge du kan känna den röra någon eller några gånger sig varje dag så finns det ingen orsak till oro.

Filmklubb.

Har mellanlandat här hemma nu för att invänta Robin som kommer efter halv 6. Då blir det ner till Bästis&Bempa på tacos och mys. Sandra, Jonas, Emma & Dinko kommer tydligen också så det blir hela tjocka ligan och ett gäng bebismagar, skoj.

Idag har jag och bästis varit på lite äventyr runt i KungensKurva. Blev lunch och lite presentshopping. Milton ska på kalas till en dagiskompis imorgon och jag tycker det är så svårt att köpa present till någon man inte känner så bra. Vad gillar han? Vad gillar han inte? Vad tycker föräldrarna är lämpligt och inte? Vad har han och inte? Vet att han har en äldre bror så han har nog mycket saker efter honom. Men med min beslutsångest blir det dessutom värre men jag hittade lite smått & gått på både toys´r us och citycrossen iaf som nog blir kalasbra ändå.

När vi nu kom hem efter dagishämtningen hade Milton fått post från "Barnens filmklubb homeenter". Brukar kasta sånt men nu läste jag igenom erbjudandet som faktiskt bra helt fantastisk enligt mig. Går man med i klubben idag får man 5 st filmer för priset av 1 + 1 bonusfilm. Då är man givetvis bunden 6 mån men behöver då endast köpa 1 film för minst 149 kr sen om man vill kan man lämna klubben. Vi köper så himla mycket filmer till prinsen eftersom att han ÄLSKAR film så VET att detta passar han/oss perfekt. Hoppas på många bra erbjudanden framöver nu. Valde dels de här nya filmerna som "Upp" & "G-force". Får hoppas att han glömmer detta (som jag tror att han redan gjort) så att vi kan spara någon tills i april då han fyller 4 år eller kanske ge någon i AllaHjärtansDagPresent eller varför inte när lillan kommer så blir det en till VärldensBästaStrorebrorsPresent. Man får ju vara smart.

Miltons valda filmer!

Underbart.

Tror att den underbara heltimmes massagen av älsklingen gjorde att jag fick en helt underbar natt utan värk och med underbara drömmar. Skuldrorna, svanken och VADERNA blev ordentligt masserade och jag är verkligen så tacksam varje gång jag får massage för det gör mig verkligen otroligt avslappnad och jag mår så himla bra efteråt. Att vakna upp och känna att man har sovit BRA är det mest underbara just nu eftersom det händer allt för sällan.

Drömde så fina drömmar om lillan i magen. Allt kändes så nära på något sätt. Jag födde henne. Allt gick så snabbt och smidigt. Hon låg i min famn och jag var så pigg. Hon var så där sockersöt så jag bara grät för att jag var så lycklig. Tänk att det snart blir verklighet. Snart finns hon här med oss vår underbara lilla flicka.

Igår kom svärföräldrarna hit på en kvällsfika av mina och Miltons bullar och en kopp te. De hade med sig en liten resväska till oss så nu kan vi börja packa in för förlossningen Med Milton packade jag nog samma dag som jag åkte in. Denna gång är jag mer förberedd och det känns bra. Har väl blivit lite mer av en kontrollmänniska nu än vad jag var för några år sedan.

Idag blir det tacos tillsammans med det gamla kollektivet :)

torsdag 28 januari 2010

MELODIFESTIVALEN.

Såg nyss reklam för att Melodifestivalen drar igång nästa lördag den 6: e februari.
Jajaja love it. Nu har man verkligen något att se fram emot varje vecka:)
Jag är verkligen Ett stort schlagerfan! Dessa lördagar kommer bli helt fantastiska.

Färdigt.

Bullbaket är nu färdigt. Milton och jag (mest jag) har kämpat i flera timmar. Ännu har vi inte provsmakat dem än. Det blev både kanelbullar & vaniljbullar. Vi ska ta en fika snart och förhoppningsvis kommer även svärmor förbi. Mycket trevligare att få sällskap när man dricker kaffe.
Nu när man sitter inne är det riktigt mysigt att titta ut genom fönstret och se de stora snöflingorna falla ned och barnen som leker i snövallarna. Men praktiskt sätt så vill jag nu ha bort snön ganska så snart. Känns som att när lillan kommer och jag ska ut och gå med barnvagnen underlättare det en aning om det är barmark så man kommer framåt. Annars blir det till att dega inne tills snön smält bort.

Ikväll hoppas jag att älskling fixar någon bra film vi kan se på eftersom jag VET att jag kommer ligga inför döden då. Egentligen borde jag ligga still fram tills den dag lillan kommer men hur kul är det då?! Får tröstäta några bullar i soffan ikväll då jag i stort sätt kommer gråta floder över smärtan jag dragit på mig under denna dag.
Puss.

Bullar.


Fick ett sug på att baka bullar idag. Fylla upp frysen med massor av goda kanel/vaniljbullar. Har vi tur så är inte alla uppätna innan bebisen kommer. Det är bra att ha att bjuda på när folk vill komma och besöka oss sen när lillan är framme i ljuset. Men som sagt så måste vi först ut i denna snöyra och köpa oss ingredienser till bullarna som tex jäst. Milton får titta klart på Pippi och jag ska dricka mitt te sen gör vi oss i ordning. Puss.

onsdag 27 januari 2010

Värktabletter.

Tack för Alvedon och Samarin.
Tack för att ni finns här vid min sida då jag har så ont. Tack för att ni göra min smärta lite bättre. Tack! Nu ska jag ta och försöka sova då värken efter att barnmorskan tröck på min mage har lagt sig en aning tack vare underbara Alvedon. Puss.

AJ!

Ja då har jag ännu en gång fått magen söndertryckt. Nästan så att tårarna ville komma fram denna gång. Att det ska göra så ont när dem klämmer på magen. Ajsanbajsan! Det kom in en till Bm idag för att checkkolla om huvudet verkligen var nedåt och det var det nu. Yes nu är allt som det ska. Fixerat och allt. 20 kg i viktuppgång och sen pratade vi en del om förlossningen och lite om saker efteråt.
Imorgon ska Milton få vara ledig och då hoppas jag verkligen att VI BÅDA vaknar på rätt sida och att det blir en riktigt mysig dag. Man kan aldrig riktigt veta när det gäller barn & gravida haha.
Nu är middagen färdig att serveras. Vi hörs. Puss!

KÖNET?

Yiihooo. Nu vet jag vad bästis har för kön i magen :)
Grattis till både mamma Jejja och pappa Bempa!
Men tänker inte skriva det än. Hon vill nog kanske skriva ut det på fb före jag skvallrar här.
Men skoj att även dem kunde få se vad där gömmer sig därinne.

STORM.

Nu är snöstormen här då och den ser bara ut att bli värre och värre för varje minut som går, brrr. Det ser inte alls kul ut att vara där ute. Stackars alla som står och väntar på bussar och tåg just nu, kan inte vara skönt. Dessvärre måste jag ut senare. Ska till Bm och hämta lillprinsen på dagis. Men har bil och det är inte alls långt så jag ska nog klara det.
Har inte gjort mycket denna onsdag. Efter jag lämnat plutt åkte jag hem, kollade lite på internet, drack te och somnade. Så skönt, så behövande.
Dags för lite lunch och tvätthängning. Puss.

GrattisMammaBetty.

Milton och jag tittade på Bolibompa i sängen imorse, så mysigt. För er som ej har barn och inte brukar titta på Bolibompa så ska jag berätta för er att dem varje dag drar ett namn som Inte finns med i vår almanacka och ger dem en namnsdag. Dagens namnsdag blev Betty.
Ringer då min käre mor som heter så.

När hon svarar.
-GRATTIS!!
-Va vadå Grattis?
-Ja du har Bolibompa namnsdag idag, kul va, grattis från mig och Milton!!
-Jaha gud jag trodde du hade fött.
-Haha okej nejtack inte än. Vi ligger i sängen och tittar på tv.
-Ja va bra. Jag orkar inte ha 3 barnbarn på raken. Det blir för mycket för mormor.
(Felix 25:e jan och Abbe 26:e jan)

Nej minst 2 veckor till får hon gärna stanna i magen så allt blir bra. Från ca 12:e februari kan hon på titta ut även fast jag är riktigt trött redan nu på stora magen och all värk. Men det är bäst att hon får mogna på sig som hon ska lite till. Allt för lillan. Skulle vara skoj att få på "alla hjärtans dag" men sådan tur kan man väl inte ha. Det är dessutom en söndag och det vore ju perfekt då Robin inte jobbar. Säkert blir det väl på natten då jag helst Inte vill föda. Orka föda ut en unge när man vill sova haha. Oj bara för att jag säger så kommer jag väl föda på mitt natten och riktigt trött kommer jag att vara.

Nu tänkte jag dricka en kopp te och kanske vila lite innan Jejja ringer och säger könet på deras baby. Jag har gissat på en lite pojke :) Japp vi får väl se. Puss hej.

tisdag 26 januari 2010

Abbe4år.

Födelsedagsbarnet Abbe och min lilla prins som är alldeles röd under näsan stackarn efter denna kyla och allt snor.

Abbes GODA tårta.

måndag 25 januari 2010

TUNGT!


Ja ni ser kanske att det börjar bli tungt för lilla mig. Min svank mår inte längre bra någon minut på dygnet. Att dessutom denna smärta ska dra ned på psyket gillar jag ej. Börjar tära en aning. Innan jag åkte hem till syster idag för att fira lilla Felix så höll jag på att bryta ihop. Inte direkt av själva smärtan men att ständigt ha värk gör än inte särskilt glad och att inte vara glad gör än väldigt sårbar. MEN jag bet ihop och åkte iväg.
Jag är stark och klarar detta. Inte långt kvar nu som ni ser på lilla bebisnedräknaren.
PUSS

Har ont men är pigg.

Sådärja nu är jag på bena igen, helt otroligt!!
Somnade nästan på väg till Maxi imorse. STORHANDLADE trots detta hela vagnen full men ändå så glömde jag några saker haha men det ska jag åka och handla snart. Somnade nästan på väg hem från Maxi. Trodde inte jag skulle orka hålla mig vaken när jag steg innanför dörren. Men med lite lunch i magen så fick jag energin tillbaka. Plocka in alla varor och rensade lite skafferiet och frysen.
Nu är jag duschad, sminkad och påklädd. Ska åka till Tumba C för att köpa present till Felix och kolla runt lite om det finns något skoj att köpa. Måste bli ett besök på Inn&Finn iaf. Där kan man finna sig lite smått & gått som gör hemmet lite finare.
Sen får jag INTE glömma att hämta mina gardiner här i vår lilla affär "Handlarn". Dem får jag fixa med imorgon då jag tänkte pyssla lite hemma.
Puss

06.00

Morgonen började väl egentligen ca 05 då jag började känna av värken i ryggen och dels för att Milton knölade som en säl i sängen. 06 tyckte han vi skulle gå upp och titta på tv. Jaja tänkte jag, lika bra kunde ju ändå inte sova nå bra. Vi tog med oss täcke och kudde ut till soffan och myste. Själv somnade jag självklart till. Helt sjukt att vara uppe före Robin, det händer nästan aldrig.
Strax före åtta kvicknade jag till och då gjorde vi oss i ordning.
Nu är pengar överförda till mitt konto och alla räkningar betalda.
Dags för lämning på dagis sen Maxi. PUSS

söndag 24 januari 2010

Gradiner.

Ja nu har dem kommit mina gardiner till köket jag beställt. Ska bli kul att hämta ut dem imorgon och sen stryka och hänga upp dem i veckan :)

Gravidsvackor.

Min gravidtrött tar knäcken på mig snart. Börjar känna att jag vill ha ett slut nu på den. Orkar inte med denna tjocka stora mage som gör att jag får så ONT i ryggen hela tiden. Grrrrr blir så arg på mig själv att jag är så trött på dagarna också.
På eftermiddagen fick älskling ta med kidsen ut på pulkarace och lek så jag kunde få vila bort lite trötthet och irritationer som bildas då jag är äckligt trött.
Dem var väl ute ca 1½ timma och då var jag mycket piggare och gladare. Killarna fick mellis och lekte lite innan vi tog med dem på vår fortsatta soffjakt. Skulle bara förbi en affär så det gick jätte bra. Dem var så glada att få provsitta ALLA sofforna. Nu är det väl 2 st vi väljer lite mellan. Får se om vi får tid denna vecka att åka igen utan barn för att sedan bestämma oss helt. Skulle vara skönt att ha den beställd innan bebisen kommer och va skönt att få STOR soffa så alla i familjen kan breda ut sig ordentligt. Visst kan vi det ganska bra nu ännu bättre blir det sen.

Nu sover lillprinsen väldigt gott och vi ska snart se på film. Imorgon blir det definitivt Ica Maxi direkt efter dagislämning. Det ekar i kyl/frys och skafferi. Finns inte mycket att laga mat på.
Därefter måste jag försöka hitta någon bra present till kusin Felix som fyller 8 år imorgon. Blir nog någon cool tröja. Han brukar gilla alla kläder jag köper. Han har en duktig moster som vet vad man ska klä sig i :)
PUSS

Godmorgon söndag.

Gick verkligen jätte bra grabbarna igår. Ibland så bråkar och tjaffsar dem mest om allt och ingenting men ibland är allt bara jätte bra och dem leker super som igår. Efter de hade tittat på "Bolt" i vår säng frågade de själva "kan vi få sova i sängen nu" haha de små liven. Javisst gör de ni, sa jag och gick in med dem. Tog väl kanske 10 minuter sen sov de som små möss.
Jag och Robin tittade sen på en film med Adam Sandler men jag orkade dock inte se klart hela för ja var skit trött. Somnade som en tok jag med så fort jag la huvudet på kudden.
08.00 vaknade Abbe till liv och då fick Robin gå upp med honom. Jag och Milton sov till strax efter 09. Underbart!

Nu är frågan vad vi ska göra utav denna dag.
Självklart skulle det vara väldigt lätt och smidigt om vi bara gick ut en sväng och åkte lite stjärtlapp men usch det är lite kallt idag. Vår termometer visar nästan -7 och det gillar jag INTE. Men visst jag får väl dra på mig extra mycket då men vi får se helt enkelt vad vi hittar på. Funderade ett tag på Lekslottet men usch det vet jag inte heller om jag vill utsätta varken mig eller dem för i denna bakteritid vi lever i. Influenser och allt. Ligger väl i svinis eller kräks imorgon då. Gud så svårt det ska vara då.

lördag 23 januari 2010

Kalas.


Japp nu har vi varit på kalas. Miranda 4 år och lilla Elena hela 1 år. Grattis till er tjejer.
Massa gott att äta, söta barn och trevliga mammor fanns det på kalaset. 3 tuffa grabbar och resten fina flickor. Tråkigt att vi var tvungna att åka när Milton nästan precis kommit igång med lek med de andra grabbarna. Han är lite trögstartad ibland min lilla prins.

Efter ca 1½ timma var vi tvungna att lämna kalaset för att hämta upp kusin Abbe. Handlade mat och lite gottis till kvällen innan. Nu leker grabbarna med BILAR såklart och jag har fått ryggmassage av älsklingen. Hade så himla ont när jag kom hem
. Ska snart börja fixa med middagen men det är skönt att kunna ligga ett tag i soffan och bara känna lugnet.
PUSS!

Vill också sova.

Tycker ofta att nu helgernas mornar ser ut som denna. Att jag är vaken och familjen sover. Önskar att jag också sov nu för egentligen är jag inte utvilad. Vaknar numera antingen av att jag har ont någonstans, kissnödig eller jätte hungrig på frukost. Idag var det huvudverk och kissnödig. Börjar nu också bli väldigt hungrig så jag kanske ska ta och väcka familjen så man får lite sällskap. Trist att äta helgfrukost själv.
Denna eftermiddag lär det inte bli någon härlig tupplur då vi ska hämta upp syster son Abbe 4 år som ska sova här inatt. Milton och Abbe blir så uppspelta tillsammans så det blir galet med spring och lek idag.
Ha en bra lördag. Puss.

fredag 22 januari 2010

Ny soffa?

Middagen idag åt vi på HeronCity, blev lite av varje för oss alla. Bra att kunna välja det man vill så blir alla glada och nöjda. Trist bara med den enorma ljudvolymen haha låter som en gammal kärring men faktiskt låter det lite väl mycket där för min del när det är middagsdags.
Blev en runda på MIO och tittade endel på soffor. Känner att vi vill ha en STÖRRE soffa. Vi hittade en som vi såklart fastnade för men vi ska titta på gamla EM möbler också innan vi bestämmer oss helt. Familjen blir större och då måste vi helt enkelt utöka storleken på våra möbler :)
Nu ska jag titta klart på Lets dance sen blir det en movie. Puss.

Dagen hos syster.


Kidsen har det tokskoj ute idag. Själv tog jag också ett race i backen med både stjärtlappen och pulkan. Det gick undan må ni tro. Jobbigaste var att ta sig upp från backen ur pulkan. Är inte särskilt smidig just nu med mina extrakilon. Milton provade också kusinens "snowboard" och han var super duktig. Inte lätt att hålla balansen på en lite bräda men han lyckades galant.

Trist fredagsmorgon.


Man kan väl inte alltid vara på topp heller. Denna morgon började tyvärr inge vidare. Inget särskilt men finns endel känslor som säkert blir värre med graviditeten.
Ska hoppa in i en dusch och hoppas på att kunna tänka på något annat. Milton är ledig från dagis idag så ska försöka hitta på något skoj med honom. Kvällen ser mer lovande ut just nu. Blir mys med familjen, lets dance och någon film. Puss på er.

torsdag 21 januari 2010

Vecka 34 (bebisen)

Bebisen
Din bebis längd är denna veckan ungefär 32 cm från huvud till stjärt och 46 cm totalt. Den väger nu omkring 2.2 kg. Håret fortsätter att växa sig längre och tjockare. Bebisens hårfärg kommer troligen att förändras efter förlossningen, så om den är blond finns det en chans att det mörknar senare eller vice versa.

Det mesta av lanugohåret trillar av vid den här perioden, men vernixproduktionen ökar. Bebisen tar kalcium från dig för att kunna bilda skelett så därför är det viktigt att du för i dig mycket kalcium, antingen genom att dricka mjölk och/eller genom kosttillskott.

Om du skulle föda bebisen nu skulle den klara sig bra utanför livmodern, den största skillnaden mot ett fullgånget barn är lungornas mognad. även om lungorna i vecka 34 inte är helt färdigutvecklade så är chanserna goda att bebisen skulle klara sig utan intensivvård.
Bebisen flyter inte längre omkring utan vilar på livmodern. Naglarna har nu vuxit över kanten på fingrarna och bebisen kan riva sig på dem.

Testbild.


Äntligen har jag fixat ett fotoprogram som man kan retuschera bilder i. Alla lägger jämt upp så fina bilder som tex de här som jag gjorde nu (flera-i-ett). Detta var nu en liten test. Kommer antagligen ta tid att lära sig allt man kan göra i programmet. Men det kommer bli skoj.

Milton.

Trött torsdag.

Känner nu att jag kunde väl ha tagit snäppet lugnare med min enorma städning igår. Helvete så ont jag haft hela natten även fast jag snodde Robins hårda sida av sängen. Varenda vändning tog 10 min + att jag kved av smärta. Men har endast mig själv att skylla. Tar väl några dagar att återhämta mig antar jag.

Var hos Bm imorse. Kul att min sveda i underlivet till och från är "endel av min graviditet" som jag tyvärr får ha med mig in mot slutet. Är inget fel på mina urinvägar. Allt ser bra ut varje gång de tar urinodling så det finns då inget de kan göra såklart. Hon kunde inte känna så bra om min lilla tös ligger med huvudet nedåt eller ej men antagligen gör hon det bara de att hon ligger väldigt långt in mot ryggen. Hon kurar in sitt lilla huvud i moderkakan och då blir det svårt. Men det var tydligen ingen panik ännu att hon måste ligga rätt.
Känner och ser själv att min mage sjunkit ned väldigt mycket bara den senaste veckan så det lutar nog mot en tidigare förlossning denna gång också.

Ögonen verkligen svider av trötthet idag. Men kl 11 ska jag iväg till sjukgymnasten också så det är ingen idé nu att somna. Sen känns också fel för då kommer jag inte somna ikväll och då är jag trött imorgon igen. Så jag väntar nog tills kvällen och lägger mig tidigt.

Tycker det är fel att homosexuella INTE får lämna blod.

onsdag 20 januari 2010

STOLT!

Ibland så blir jag jäkligt stolt över mig själv hur jag orkar. Har har inte suttit ned en sekund förrän nu sen tidigt imorse. Har hållt på i ett verkligen med städning, rensning, tvätt m.m. Älskling ringde för några timmar sedan och sa då att han kunde gå ned med alla julkartonger m.m. till förrådet som ännu inte kommit dit ned när han kommer hem. Vad tror ni jag gör då? Jag utsätter min lilla rygg och tar skiten själv och bär ned ALLT. Blir då självklart kvar där nere för jag ser hur det verkligen behöver fixas till där också. Tog upp massor av grejer också som tex spjälsängsmadrassen, vagnen med tillbehör som tex åkpåse som nu ligger i tvätten. Madrassen och babygymmet ligger på balkongen för vädring. Skönt att vi har inglasad balkong så grejorna kan få ligga där tills vi skall använda det. Vagnen behöver tvättas av också. Rätt så skitig.

Har ätit riktigt mycket lunch nu. Grytan från igår MUMS. Handen skakade de första tuggorna. Helt sjukt att jag alltid ska vänta in i det sista så det blir droppvarning.
Golven är dammsugna och skurade nu återstår bara att bädda rent sängarna här hemma sen är jag nog ganska så nöjd ändå ;)
Får se hur galet ONT jag kommer att ha senare ikväll då i bäckenet och rygg. Men det får jag fan ta då. Vill man bli fin får man lida pin.
Måste besöka Tumba C för att gå in på Hälsokost för att köpa mitt hallonbladste sen hörde jag även av Emma min vän att tydligen ska annanas också hjälpa till på traven vad det gäller förlossningen. Men helt ärligt kommer väl ungen när den är färdiggräddad där inne va?!

Gravidtankar.

Behöver jag äns säga numera att jag INTE SOVIT INATT?! Det är absolut inte ofta längre jag sover bra. Stämmer såväl det som står på dessa veckor jag är inne i nu i graviditeten med att man tänker väldigt mycket på förlossningen. Försöker att inte göra det för jag är egentligen inte alls orolig på något sätt men ändå så snurrar tankarna om allt och ingenting när jag lägger mig. Dessutom är min sida av sängen för mjuk. Ska testa Robins sida inatt. Får skit ont i ryggen. Vi har olika mjukhet på våra resårbottnar.
Skulle nu vilja dra i mig lite lustgas så att jag slipper tänka och somnar in för en stund. Att jag har sammandragningar titt som tätt gör inte saken lättare. Det börjar bli en smula jobbigt det här nu.
VILL HA UT HENNE NUUUUUU!!

tisdag 19 januari 2010

WasaKnäckebröd

Måste berätta något riktigt nasty som hände idag...

Min kära vän Madeleine kom över på en morgonfika imorse då hon fått avbokade kundbesök. Eftersom hon numera är "granne" med mig tog det henne endast 2 min så var hon i min hall efter det att hon ringt. Kul att hon skaffat sig en man som bor här uppe på berget så man får se henne lite även fast hon är nykär som en galning.
Iaf så satte jag på kaffe när hon kom och jag kände väl att jag var lite sugen på något så jag dukade fram knäckebröd (Wasas ekologiska fullkorn), smör och ost. Trist att bara svepa kaffe. När vi båda nästan ätit upp vår första macka ser Madde helt plötsligt att det kryper något litet svart äckligt på hennes underlägg. Aaaah en vidrig svart myra av något slag. Vi tittar på knäckebrödsförpackningen som ligger i en plastbytta från tupperware och ser med stora ögon att det kryper 789000 äckliga svarta myror i den. Gissa om vi höll på att spy. Gåshud över hela kroppen kollade vi ändå datumet på brödet och såg att det inte alls gått ut som vi trodde. Brödet var alltså INTE gammalt eller ruttet på något sätt och det låg i en bytta som nu skall vara väl försluten. VA FAN KOM SKITEN IFRÅN??!! Kan nästan fortfarande känna myrorna i munnen och över hela kroppen. Är så långsint av mig när det gäller sånna här groteskt vidriga saker. Avskyr småkryp och speciellt i maten Såklart!

Vecka 33+5 (34)

Ja nu syns det ganska så väl att man är på smällen va?! 19 kg tyngre har jag dessutom blivit. Herregud hoppas verkligen att hälften av det är vätska som försvinner så fort ungen är ute annars är det riktigt illa. För jag vet mycket väl att ett antal kilo är lite choklad, glass, kakor + andra onyttigheter. Inte långt ifrån mina 27 kg jag som jag gick upp med Milton nu. Ska FÖRSÖKA att röra på mig mer nu sista tiden och kanske tänka lite mer på vad jag stoppar i mig så det inte blir allt för jobbigt efter förlossningen. Bättre sent än aldrig eller vad säger ni?! Men barnmorskan tyckte inte att mina kilon var något att tänka på eftersom jag NU med mina 71 kilon tydligen är normalviktig. Vägde alltså innan 52 kg.
Dagens middag blev korv&kycklinggryta med pressad potatis. Ser rätt slabbigt ut på bilden men tro mig när jag säger att det är SÅ GOTT! Saknas kanske en härlig sallad på sidan om men har man 0 kr på kontot så får man hoppa över det gröna.

ÖGONGEGGA!

-Mamma jag har geggamoja i ögonen.
(hihi gulligt va?) han menar den där gula morgongeggan.

måndag 18 januari 2010

Gravidsugen.

När jag nyss tog fram grädde från kylen slog doften från den grillade kycklingen mig rakt i ansiktet. Ååååh va gott den luktade. Ville bara ta fram nu och äta upp den. Men den ska jag använda till morgondagens middag. Jag som var SÅ sugen på kladdkakan som jag gjorde igår med grädde till men när jag vet att det blir kalasmat imorgon längtar jag mer till de.
Ska göra Robins farmors specialare nämligen korv & kycklinggryta med pressad potatis. Den är för god för att vara sann. Enkel är den också att tillaga.
Prinskorv, grillad kyckling, matlagningsgrädde/vispgrädde, krossad tomat och kryddor så är det klart.
Sitter och väntar på att PH ska börja och idag ska jag se båda avsnitten. Missade det totalt förra veckan att det var dubbelavsnitt. Stängde av tvn efter första alla dagar haha. Men tur är väl det att det går att se på Play.
Puss på er fina männsikor!

Gravidtrött.

Tror visst att denna gravidtrötthet kommer att följa med mig in i det sista. Får absolut inte bukt på den. Är så trött ofta nu. Speciellt mitt på dagen så att jag behöver en eftermiddagslur. Både igår och idag blev det en tupplur. Idag dock lite för länge för Miltons del eftersom han ska upp till dagis imorgon. Men skönt var det.
Till lunch idag stekte jag världens godaste pannkakor haha men hur svårt ska de va då. Smarrigt med sylt och glass till. Klart vi somnade som tokar efter den lunchen.

Nu står maten nästab färdig på spisen, korvstroganoff. Men vi väntar nog idag på Robin. Han brukar komma efter halv 6. Milton brukar vara vrålhungrig efter dagis och orkar absolut inte vänta tills pappa kommer hem då med middagen så då brukar vi få äta innan han kommer tyvärr. Han äter dessutom mycket bättre om han inte hinner bli allr för hungrig och trött.
Men eftersom det inte var länge sen jag fick liv i lillprisen så har han nog inte äns hunnit känna om han är hungrig eller ej.

Ikväll blir det definitivt till att se "Familjen annorlunda". Ett helt underbart program med underbara familjer. Är helt sjukt imponerad av hur lugna och fantastiska föräldrarna är till så många barn. Att de får vardagen att gå ihop och fungera helt normalt är klart värt en stor guldmedalj. Fast skaffar man sig så många barn som tex 10 kids är man nog väldigt speciellt som person. Man måste nog ha en extra styrka av något slag.
Själv vill vi nog ha ett barn till senare vid 30 kanske. Men som det ser ut nu skulle det aldrig gå. Två stycken till en början :) men en stor familj skulle vara mysigt.

180110


Dagen igår av all hostmedicin till Milton gav verkligen resultat. Märkte verkligen att hostan blivit mer slemmig och lättare att få upp under natten. Vi alla slapp den enormt jobbiga rethostan som ofta för att han nästan spyr.
Så underbart skönt med tvn i sovrummet. Milton vaknade strax före 8 men låg och tittade på Bolibompa fram till 9 så jag slumrade självklart till under den timman.
Vet ej vad det blir av utav denna måndag. Gissar på lika lugn som igår men som sagt man vet aldrig.

söndag 17 januari 2010

Ellos.se


Vardagslyx till otroligt pris, 249 kr. Snygga rutvävda påslakan i härlig satin. 100% bomullssatin. Man får känslan av en mysig hotellsäng. Lång väntetid bara. Levereras 25: e februari. Precis som mina köksgardiner jag beställt.

Godmorgon söndag.

Igår blev det tjejkväll tillsammans med Jessika, Emma och Denize. Självklart var lillprinsen också med. Det blev hemmagjord pizza och massor av gottis precis som det ska vara på en lördagkväll. Kvällen bjöd på en hel del skratt och det är alltid trevligt.
Älsklingen var hos en arbetskollega och drack öl och lyssnade på musik på youtube. Ja visst om man tycker det är kul så kul för dem då.

Idag
vaknade jag upp först av alla familjemedlemmar. Skönt ibland att få en kort stund på morgonen helt för sig själv.
Tror bestämt att Milton blivit sjuker. Genomtäppt i näsan sin och som alltid när han blir förkyld så får han en sådan jobbig hosta. Inatt hjälpte det dock endast med att ge honom en extra kudde så han kom lite högre upp och fräsa ut lite snor så somnade han om som en liten hundvalp. Men jag vet hur det blir om det blir värre. Då blir det ingen sömn för någon i familjen och framförallt inte för min lilla prins då han nästan brukar kräkas när han hostar och hostmedicinen brukar vara svår att få i. Får hoppas på att det stannar i detta skede som är nu iaf när det gäller hostan.

Idag blir det en lugn innesöndag. Massor av film och mys i soffan för Miltons del. Ja kanske för pappa Robins del också. Får se hur han mår när han vaknar till liv. För mig kanske det blir att rensa lite skåp och sådant jag tänkt göra i veckan. Men nu ser det ut som att Milton kommer att få vara hemma så varför inte ta det idag då ändå min man också är hemma.
NU=Frukost!!

lördag 16 januari 2010

Hallonbladste.


Självklart har jag börjat göra allt för att få en enklare förlossning. Hallonbladste ska tydligen stärka livmodern och framkalla sammandragningar därför bör det inte drickas före de 2 sista månaderna. 1-4 koppar om dagen. Kan detta göra så att det bara säger "plopp" som testar jag mer än gärna dessutom är det ett himla gott te.

Kusinerna.


Det är absolut inte lätt att fånga alla kusinerna på bild samtidigt. Antingen är det vi vuxna som inte har kameran med eller så är det någon unge som inte vill vara med och gråter eller något annat helt enkelt. Nu fick jag en bild och det blev helt spontant. De satte sig själva alla tillsammans och började äta sin baugett och DÅ tog jag fram kameran fort som sjutton.

fredag 15 januari 2010

Envishet.

Är hemma en kort stund nu innan vi ska bege oss till syster på kalas.
Hittade det vi skulle inne på Åhlens dvs present till Calle och såklart några bebiskläder på REAN. Lyxigt nog bjöds det på tårta i lunchrummet också. Så det blev en trevlig fika med några kollegor också för mig och Milton.

Jag har nu ätit lite sen lunch och bytt om till lite mer festliga kläder. Milton har dock inte gjort mycket än men är nog på god väg efter endel tjat. Han har hittills städat upp allt han har röjt runt med. Det låg klossar, meckarsaker, plastdjur och kläder över hela lägenheten. Nu är det endast klädombyte och maten kvar. Maten blir kul att äta, är väl iskall vid de här laget. Var ett tag sen jag ställde fram den på bordet. Jag som ringde syster när vi kom hem och sa att jag och Milton kommer tidigare än alla andra men just nu verkar det som att vi kommer precis samma tid eller tom senare än alla andra eftersom han inte gör som jag säger.

...............

Nu är kläderna på, yes yes yes!!!
Ojsan han sätter sig tom vid bordet nu, yes yes yes!!! (får väl se om det slinker ner något eller om det endast blir lek med maten) Herregud så segt det går, att det är så svårt att stoppa några tuggor i munnen. Jaja nu är han på G iaf. Ska väl raca iväg snart då. Puss hej.

Bilen åker runt i hela staden.

Det var i rättans tider att bli sjukskriven igen. Har fått riktigt ont nu igen fastän jag tar det LUGNT. Det strålar ned i bena och värker som attan på nätterna. Men som idag då jag har ärenden runt om Stockholm så är det bara att bita ihop och fara iväg.
Milton har ledigt idag och han ska få följa med mig runt. Först till mormors jobb och hämta pengar och fika lite. Sen tar vi bilen och fortsätter in mot Stockholm stad och Åhlens City för lite shopping (födelsedagspresent till systers kille som fyller 35).

Jag hoppas och tror på att flickebarnet i magen kommer att ploppa ut tidigare än beräknat datum. Självklart behöver det absolut inte bli så men jag känner det på mig. Känns som att det är på G snart. Liknande symptomer som med Milton innan han kom. Inatt mådde jag rysligt illa också. Vet att jag gjorde det sista tiden med Milton och under förlossningen då de enorma värkarna började ta fart.
4-5 veckor sen kan hon få komma........

Körkort.

Igår vid hämtning på dagis.

-Mamma, varför har inte pappa nått bilkort?
-Bilkort?! aha du menar körkort så han kan få köra bilen?
-Jaaa
-Haha ja du. Dags att pappa fixar det nu va?
-Ja han får fixa de nu så han också kan hämta mig.

torsdag 14 januari 2010

DÖENDE.

Gaaaaaaaaah vilka j*vla sura uppstötningar jag har. Glömt att köpa samarin. Älskling får springa över till sina päron och hämta till mig innan jag dör. Lider så fruktansvärt mycket, speciellt på nätterna.
Vet att kaffe och choklad är det man mest av allt skall undvika men hur kul är de va?! Att dricka kaffe med vänner på dagen och vräka i sig choklad på kvällarna i soffan är det bästa som finns.

onsdag 13 januari 2010

TheUglyTruth


Nyss tittat på "the ugly truth" och den var himla bra den.
Pinsam, rolig och självklart väldigt förutsägbar som nästan alla amerikanska kärlekskomedier.
But I like it.
Missade dock PH men får ta och titta på de imorgon eller nått.
PUSS.

Underbar dag.

Tänk så dagarna kan se olika ut.
Idag har det varit en fin dag. Dels har jag träffat min kära vän Madeleine som man inte sett vidare ofta på sista tiden. Nu har hon dessutom funnit en karl att spendera sin tid med så det blir nog inte mycket man ser av henne den närmaste tiden heller (all förståelse). Ni vet nykär.
Hämtade Milton tidigt idag från dagis. Hade förberett honom mycket väl om detta imorse så bad även en fröken att tala om det för honom så jag skulle slippa bråka med en arg galning idag.
Dem var ute när jag kom och inte en sur eller arg min fick jag. Bara en glad plutt som ville följa med hem och äta mellis tillsammans med mig och Madeleine.
Kvällen har varit ljuvlig den med. Nu ligger mitt underbara barn och sover.
Jag och älsklingen ska nog se på film snart är väl tanken.
PUSS!

Vecka34

tisdag 12 januari 2010

Så hemskt.

Idag vid hämtning på dagis fick Milton nog sitt värsta utbrott någonsin. Herrejösses säger jag bara vilken ilska han hade i sig. Vad maktlös jag kände mig. Kom total i underläge ett tag.
Jag kommer in i ett rum där han leker med en kompis i ruschkanan, han ser mig och ser ganska glad ut. Jag sätter mig på huk och ler mot honom och sträcker fram armarna för han kommer springandes och jag tror förstås att han ska ge mig världens bamsekram. FEL FEL FEL!! Han slänger sig på mig så att jag naturligtvis tappar balansen och ramlar ned på rumpan med honom i famnen. Han slår på mig några gånger innan jag får tag i hans små armar och greppar tar i dem. Han var så arg. Han grät, grät och grät. Ville absolut inte gå hem, jag skulle gå därifrån och allt var fel. Efter ett litet tag lugnade han ned sig en aning och han följde med med ut i hallen för att klä på sig kläderna men där börjades det igen. Inga kläder skulle han ha på sig och han sprang iväg så fort jag kom nära. Precis när jag tänkte ta honom under armen utan overallen på sig blev han tyst som en mus och klädde på sig ALLT. Han sa förlåt 100 ggr och jag förklarade 100 ggr att han ALDRIG MER FÅ SLÅ PÅ MIG och bli så där arg.

Blev verkligen ledsen och naturligtvis mycket chockad och överraskad över hans beteende
En höggravid mamma och en arg (snart) 4 åring går inte riktigt hand i hand alla gånger. Kände mig som världens sämsta mamma som inte kan uppfostra sitt barn under några minuter där på dagis. Precis den tiden då ALLA hämtar sina barn. Att jag samtidigt kände mig i underläge gjorde väl honom ännu mera bestämmande. När jag tillslut fick nya krafter att ta tag i det hela och visade mig högre än honom och att det är jag som bestämmer blev han tyst, lugn och förstod att han gjort fel.
Hoppas på en betydligt mer kärleksfull hämtning imorgon.

måndag 11 januari 2010

STÅLKVINNAN??

Trodde jag var en stålkvinna tills idag då jag fick inse fakta och gå hem från jobbet och bli sjukskriven på nytt. Förra veckan gick väl an men idag kände jag verkligen att det inte är värt det. Har sådan värk på kvällarna och nätterna då jag har jobbat så det är inte kul då att åka till jobbet då man vet att man kommer lida sen.

Kom hem för 2 timmar sedan och är redan rastlös det är väl mitt stora problem. Familjen är hos svärföräldrarna och jag hemma alldeles själv. Redan ringt runt som en dåra och pratat skit med vänner för att sysselsätta mig på något sätt. Ska försöka att komma iväg på vattengympa nu i veckan oavsett jag får uringvägsinfektion eller svamp för JAG VILL RÖRA PÅ MIG! Att vara i vatten sägs vara himla bra och skönt för gravida. Visst har min barnmorska sagt att jag skall undvika det pga känsligt underliv men vad I HELVETE SKA JAG ANNARS GÖRA?! Testar 1 gång och se vad som händer. Kanske funkar det denna graviditet, kanske inte. Till en början ska jag hitta mig något att bada i också. Min mini bikini är för tok på liten. Köpte en minimal i somras då jag rasade i vikt så den är bara att glömma. Nu 18 kilo tyngre med enormt arsle måste jag ha en ny.

Jajajaja nu kommer familjen hem. Puss hej.

Sol.

Så fint väder ute. Inte alls så kallt som det varit, solen skiner som bara den och snön är så vit och fin. ÄNDÅ sitter jag inne. Men jag njuter av att se att det är vackert ute. Blir så ljust här i lägenheten nu när ALLT med julen är borttaget, härligt.
Länge sen min plutt var på dagis nu men lämningen gick jätte bra. Märks att han trivs bra på sin avdelning och att han har längtat efter sina kompisar. Därimot kommer han nog att vara helt slut efter dagis idag. Farmor ska hämta och säkert somnar han i pulkan på väg hem.

Själv har jag bara tagit det lugnt hela morgonen. Vikt lite tvätt men mest suttit i soffan och glott på tv. Bäst att vila bäckenet så mycket som möjligt nu om jag ska kunna jobba. Ska strax åka till Emma en sväng och svepa i mig en kaffe innan jag far in mot Stockholm stad och Åhlens City.
Hoppas ni mår bra oc är ute i solen.
Puss på min snoriga bästis. Krya på dig hjärtat mitt.

söndag 10 januari 2010

Bebisprinsen.

Weleda.

Jag och bästis kom iväg till Skärholmen för lite shopping på för/eftermiddagen.
Gravida och bäckenkrämpor båda två så gick det inte snabbt. Varmt med vinterjackorna och tjocka skor, tunga kassar, törstiga och snurriga var lite av det vi klagade på. Vi hittade lite av varje som vi sökte. Nu har jag inhandlat "förberedelseolja" som skall smörjas i mellangården från v34 så att man undviker att spricka under förlossningen. Kanske var det den som hjälpte då jag födde Milton för då klarade jag mig från att spricka. Värt att testa igen. Kan inte vara skoj och blir spräckt hela vägen upp till anus (får rysningar). Värsta mardrömmen som självklart kan hända.

Hemma innan middagen fick vi upp våra hyllor i vadrummet också som vi köpte på Ikea igår. Nu saknas bara ett blöjpaket i korgen som står på hyllan haha. Ja det ska inhandlas sen när det börjar närma sig lite mer. Ingen panik ännu direkt.

Middag + efterrätt är äten och Milton är nu nyduschad. Skönt att detta kanske blir en tidig kväll. Imorgon är det dagis igen. Lillprinsen har varit ledig länge nu. Nu får även han känna på verkliga vardagen igen. 3 veckors arbete till är tanken men vi får se hur min bäckenvärk utvecklas. Sen blir jag hemma igen och Milton får endast gå 15 timmar på dagis.
PUSS!

UT MED JULEN!

Igår morse fick jag panik när jag vaknade av allt rött, alla tomtar ALLT! Allt såg så stökigt och murrigt ut. Åt frukost och började dra ned de röda panellängderna och sparade endast de vita uppe. Började plocka bort alla röda dukar och alla tomtar som stod lite här och var. Så sen såg det genast mycket ljusare och härligare ut. Har beställt nya vårgardiner till köket men tyvärr kommer dem inte förrän i slutet av februari men men det gör inget har de vita upp sålänge. Ställt fram lite vita blockljus istället för de röda. Idag ryker även julgranen ut också. Bort, bort BORT! På den platsen ska det sedan komma att stå en bokhylla, äntligen.
Idag blir det verkligen bort med allt, ned i förrådet och på med nya ljusa dukar och kanske även en sväng till Skärholmen för att titta på gardiner till vardagsrummet (om plånboken inte nej).
Dags för frukost fast först väcka lillprinsen som fortfarande sover den lilla rackaren. Puss.

fredag 8 januari 2010

GI.

Hur mycket godis får man äta med GI metoden??!!
(har ni hört något värre någon gång haha)

Kärlek.

Titta så fina söta gulliga bebisfötter. Tänk att man snart ska få se lillflickans små tassar ute i det fria. Längtar så himla mycket!

Mamma.

Aj vad denna natt har varit illa. Varenda vridning har smärtat ordentligt. Suckat som en gammal kärring så fort jag vänt sida. Gick ändå upp och fixade iordning mig för att åka och jobba. Väckte lillprinsen som sov så sött. Hemskt att behöva slita upp han från den varma sköna sängen och ta med han ut i den hemska kylan. Vi åkte hem till mormor (min mamma) som skulle vara barnvakt idag. Bestämde mig ganska snabbt att ringa och sjukanmäla mig.
Så nu sitter vi här. Jag vid datorn, Milton i soffan och tittar på "Nicke Nyfiken" och mormor som fixar kaffe. Snart kommer ksuin Abbe också då blir det nog liv här på vildingarna. Men mamma har lovat att passa dem ändå så jag kanske kan få vila men vi får se hur det går med det.
Hoppas ni andra mår fint. Puss på er.

torsdag 7 januari 2010

Totalt slut.

En dag kvar sen helg = ledighet, sova, vila, njuta!
Helt sjukt vad denna vecka tagit musten ur mig. Trodde det skulle bli lätt att börja jobba igen men vet ärligt talat inte vad jag givit mig in på. Herregud hur ska jag klara av 3 veckor till?! Hoppas helgen ger mig kraft att klara 1 vecka till. Kanske inte komma jobba fullt lika mycket nästa vecka som denna. Mån-ons är inplanerat än så länge så får vi se sen hur mycket jag orkar med.
Nu ska jag ta och sova med min lilla prins. Puss & Godnatt!

Vecka 33 (32+0)

Tomt.

Konstig denna morgon har varit. Inget litet skrikmonster här hemma. Älskling har åkt till jobbet så allt är så tyst. Skrikmonstret har fått sova hos farmor&farfar inatt eftersom farmor ändå skulle ha han hela dagen idag när vi ska jobba. Vi gjorde verkligen som man ska när man får barnvakt, gick och la oss tidigt och passade på att få ordentligt med sömn och det har jag nu. Dock så hade jag väldigt ont i bäckenet inatt då jag var uppe och sprang på toaletten men nu är TENSEN på så det ska nog ordna upp sig. Ikväll får vi middag när vi hämtar prinsen. Lyx.
Imorgon ska Milton vara hos mormor hela dagen och sen får vi middag där. Lyx.
Sen är det helg och sen är det igen dagis precis som vanligt.

onsdag 6 januari 2010

Drömmer mig bort.

(2008 på Kreta)
Snacka om att jag längtar så fruktansvärt mycket efter värmen just nu i denna hemska kyla. Fyfan vad jag hatar minusgrader. Skulle vilja ligga på en solstol jämt och dessutom få underbar massage som på Kreta. Inom ett år måste vi familjen bara komma iväg utomlands.

Natten.

Att man aldrig kan få 2 bra nätter i rad är ju själva faaan. Legat och haft ont, vridit och vändit på mig miljoner gånger. Kissat 318 ggr och puttat in Milton längre in i mitten 700 ggr eftersom han hela tiden ska ligga typ på mig. Dags för att börja sova i egen säng igen för lillskruttens del. Vet att han kan sova i sin säng men konstigt nog hamnar han ändå i våran. Har väl blivit lite mer nu när nappen togs bort. Men nu funkar det bra utan napp och ska introducera hans säng igen.
Känner av foglossningen redan nu. På med Tensen innan jag drar till jobbet då. Puss hej!

tisdag 5 januari 2010

Helt underbar dag.

Summering av min dag:


  • Gick upp 06.45 och fixad mig klart innan jag väckte lillprinsen. Vi åt frukost tillsammans och mös lite i soffan.
  • 08.05 kom nannyn farmor Anne in genom dörren. Behövde då inte stressa på mitt lilla skrikmonster massa kläder och dra med mig han ut i kylan. Kunde ta det lugnt och tänka på mig själv.
  • Åkte till jobbet och jobbade 3½ timma. Visst hade jag ont med det var ändå skoj.
  • Åkte hem till svärisarna och fick nygräddade pannkakor.
  • Sen när vi familjen kom hem vid ca 5 tiden ringde dem igen (svärisarna) och frågade om dem skulle koma förbi med mat. Oja tackar!
  • Dem kom hit och lagade ihop middagen.
  • När dem åkt tog jag en låååång härlig dusch.
  • Satte på tevatten och fick under tiden bästa massagen av älsklingen samtidigt som lillprinsen smorde lite lotion på mina ben (alla vill pyssla om mami)
  • Har nu druckit upp mitt te och ska lägga mig i sängen och mysa med min skrutt framför en film.


Kort och gått så känns detta som en helt underbar dag helt enkelt.....

Första dagen.

Jaha då har jag jobbat min första dag på väldigt länge.
Var kul att få träffa söta kollegor igen och kul med verkliga livet. Mindre skoj var att jag faktiskt fick himla ont av att stå rakt upp&ned i flera timmar. Skönt att det gick över då jag satte mig på tåget och nu sitter jag här med TENSEN på så det här ska nog gå. 25 dagar kvar på denna månad, ja och mindre arbetsdagar blir det då också såklart.

Milton var hos farmor när jag slutade så jag åkte dit och fick svärfars goda pannkakor till lunch. Lyxigt! Blir lite bättre med maten nu när jag jobbar. Man kan ju inte gå och småäta hela tiden utan man äter då man har rast. Går då inte upp än massa onödiga kilon. Dessutom rör man sig så mycket hela dagarna på jobbet också.
Konstigt nog är jag inte direkt trött. Men det kommer nog efter några dagar. Idag var det faktiskt endast 3½ timma. Imorgon blir det 4½ och på torsdag 5½ så tröttheten kommer nog sen.

Saknaden av min lilla skrikandes vilding var skönt att känna igen. Nu när det varit väldigt
trottsigt här hemma ca 2 veckor har man lätt velat stänga in sig på ett rum och inte komma ut på ett tag. Man hör bara skrik & bråk och ser inte alltid allt bra. Nu när jag var ifrån honom ca 5 timmar saknade jag honom massor. Att man kan älskar ett sådant litet skrikmonster så otroligt mycket är helt sjukt och snart kommer ännu ett litet monster till världen som jag vet att jag kommer älskar minst lika mycket som det största monstret.
Nu är det middag. Puss hej.

Overkligt.

Känns en smula overkligt att jag nu sitter här fixad & klar inför att snart åka och jobba första gången på över 2 månader. Det är verkligen helt svart ute och lillprinsen vägrar vakna även fast jag tänt lampan, puffat på honom och fönat håret precis utanför rummet. Han vill bara inte och det förstår jag. Varför gå upp när man kan få sova??!! Verkar ju ganska galet. Men jag måste ändå se till att han förstår att JAG GÅR och att FARMOR KOMMER så att det inte blir helknäppt sen när han vaknar och jag är borta.
Ska ta och försöka få i mig lite frukost nu också så önska mig nu lycka till hehe ;)

måndag 4 januari 2010

Jobba.

Fick precis veta att jag ska jobba imorgon. Kl 9.30 alltså måste jag gå upp kl 07.00. Farmor Anne kommer hit och passar Milton pilton. Tror att det blir bäst så eftersom vi sovit så länge nu på sista tiden. Vill inte dra upp honom imorn och stressa iväg när han inte heller var förberedd på detta. Han har ju dessutom bökat & stökat ganska mycket de senaste gångerna vi ska iväg någonstans. Saknar nappen vid sådana tillfällen. Den är så lugnande och allting går som på räls när den är inne i truten. Nu får man kämpa ganska så mycket mer.
Undersökningen på på K49 gick iaf bra. Inget konstigt i urinet och magen kändes bra tydligen. Får väl ha lite molande mensverk då, inget att göra åt. Skönt att veta att allt är som det ska. Kan slapna av en aning då.
Ska dricka en kopp te nu och sen hoppas på att kroppen säger SOVDAGS!!

Tiden.

Borde kanske ha ställt klockan idag och gått upp tidigt så man vänder tillbaka dygnet. Milton och jag vaknade kl 10.00. Herregud hur ska det gå när jag ska börja jobba igen och plutt ska till dagis. Vi kommer vara så två zombiers den dagen. Kanske blir det redan imorgon, får se sen när chefen ringer senare idag.
Inatt har jag endast drömt om döda familjmedlemmar, inte särskilt roligt men tydligen betyder drömmar om döden något bra. Vi får hoppas på det då.
Ska ta och ringa älsklingen snart för att se hur det gått för honom. Hur trött han var när han gick upp halv 7 imorse. Hörde iaf inte ljud som jag vanligtvis brukar göra. Måste verkligen har sovit djupt.

Känner nu att jag vill städa bort julen. Trött på alla röda ljus, dukar och tomtar. Vill ha vår gardiner, ljusa fina ljus och inte en massa krimskrams överallt. Men tänker inte stressa bort allt nu ändå. Tar det kanske nästa helg eller nått. Har hittat gardiner också jag ska beställa. Till februari vill jag iaf ha våren i mitt hem. Inga mörka trista prylar. Då ska det vara ljust fint och klart.

Blir lugnt nu innan jag ska till K49. Ska väl få både mig och Milton in i en dusch men annars kan vi sega oss. Just nu tittar Milton på "Musses Jul" som han sedan julafton vägrat att se på och nu ÄLSKAR han den. Snacka om vändning.
Puss på er.

söndag 3 januari 2010

20100103

Var trött när jag vaknade och har varit sjukt trött hela dagen/kvällen.
Ringde till förlossningen och frågade angående mitt urinprov som de ännu inte ringt om. Självklart hade dem typ slarvat bort svaret eller nått för det fanns inget noterat på hennes dator. Eftersom jag fortfarande har känningar i magen och när jag kissar fick jag en tid till special mödarvården på Huddinge imorgon. Typiskt att detta ska hända nu när jag ska börja jobba igen. Får hoppas på att det är som det ska allting. Lite olustigt att ligga med molande mensverk hela dagarna. Känns inge bra alls.

Imorgon efter undersökningen blir det iaf bio. Alvin & gänget 2 med syster + barn
. Blir skoj! Tyckte själv att ettan var himla skoj så kan tänka mig att denna också är bra. Milton älskar verkligen dem söta små sjungande ekorrarna :)