fredag 30 april 2010

Valborg.

Godmorgon kära ni.
Mitt första spinningpass på länge igår känns (ja i arslet efter den där j*vla sadeln). Så himla skön att äntligen få komma igång. Att ta i och veta att detta är så bra för kropp och själv. Tänk vad psyket ändras så fort man varit på ett litet pass. Hela spelbilden ändrades radikalt Magrutor och fasta skinkor haha.

Idag slutar älskling kl 12 och då tänkte vi ta oss en "mysig" tur på Ica Maxi. Ska handla grejer som behövs till tårtan (klassisk jordgubbstårta fast med srössel & godisar överst, skojigare för barn) till på söndag och kan då lika gärna handla maten till nästa vecka också. Har gjort matsedel och ska försöka handla efter den och se på så sätt om det blir billigare än att bara plocka på sig. Allt för att kunna lägga undan mycket pengar till sommaren.

Babymobilen är nu beställd :) Snart kan lillan ligga och titta på söta djur som dansar över henne. Hon är precis rätt ålder för det nu tror jag. La henne i Nellies säng igår som hade en "tummenmobil" över sängen och hon älskade den. När hon sen inte orkade titta länge somnade hon till den också. Hur skönt är inte de då?! Denna behöver man inte heller skruva upp hela tiden och då väcker jag henne inte heller.

Nu är det frukost på dagordningen! Tjing!

torsdag 29 april 2010

Fisher price.

Rainforest Mobile med ett mjukt dansande ljus som projiceras i taket,
3 djurvänner som dansar, mysiga ljud och 6 sånger.
Mobilen kan monteras på spjällsängen eller placeras på annan möbel. Med mobilen följer också en fjärrkontroll som kan styra mobilen utan att barnet störs eller väcks.

Denna här vill jag ha!! Vill beställa ikväll. Ska bara prata med maken först innan jag gör något förhastat.

Spinning.

Ja nu är det bokat, kvällens spinningpass kl 19.15.
Nu ska det bli fasta skinkor igen och sladdermagen ska väck. Kanske man vågar visa sig i bikini i sommar ändå om jag nu är duktig och tränar 2 ggr/veckan. Ja promenader är också ett måste. Måste sluta ligga på latsidan nu och snygga till mig. De här funkar inte längre.

onsdag 28 april 2010

4 år och trots.

Denna dag har varit upp och ned från morgon till kväll.
Milton har pendlat i humöret sjukt mycket. Super glad ena stunden till hela galet ledsen och arg helt plötsligt. Efter ett tag fick jag nog av grin (som nu varat några dagar) så jag åkte över med honom till snälla farmor. Tur hon kunde leka lite med honom idag så en slut mamma kunde få fika med sina tanter Jessika och Emma i lugn och ro. Både jag och Milton behövde nog det. Herregud att 4-årstrotsen började direkt när han fyllt 4 är helt sjukt haha. Imorgon ska han iaf få leka med sina kompisar igen för då är det dagis.

Efter middag, bad av barn osv tänkte jag ta mig ut och promenera. När jag steg utanför porten kände jag att det regnade så jag gick in igen och hämtade bilnycklarna och tog bilen ned för att sola. Så typiskt när man väl tar sig ut. Men imorgon blir det förhoppningsvis promenad efter lämning på dagis och kanske också ett spinningpass på gymmet med Sandra på kvällen om jag orkar. Kommer nog dö första passet. Men klarar jag mig kommer jag fortsätta :)

Nu blir det hänga en tvätt sen duscha. Ja som vanlig blir det nog en kopp kamomillte innan sängen.

Min tjej säger nu godnatt.

tisdag 27 april 2010

Bilder.

En så glad Elvira i gymmet :)

Milton öppnar paket på sin födelsedag. Haha kolla pappret. Fick slå in med julpapper då det andra tog slut mitt i alla inslagning. Men han var nog lika glad ändå.

Så kära och så fina :)

Så här är det ofta nu tycker jag. Elvira sover längst på morgonen här i familjen. Min söta flicka.

Coolingen på Sin dag!

Mmm tänkte vi skulle träna nacken här eftersom barnmorskan tyckte de men sova är klart skönare tydligen. Har fött en liten latmask.

Japp här vare ljusblåsning dag 2.

Lite paketöppning. Just i detta fanns det en fotboll, fotbollsskor + strumpor och benskydd av farmor och farfar. Ja nu får Robin till att kicka boll på kvällarna med sonen. Jovisst jag kan väl också ett och annat hehe.

SPARA.

Varit uesl på att uppdatera bloggen men så blir det när man har haft full rulle kanelbulle nu hela helgen. Det har varit en massa kalas och snorigheter så tiden/orken har ej funnits till att sitta vid datorn och glo. Men nu så är energin tillbaka igen.

Idag hände något stort. Det är så att jag och Robin har fattat ett beslut gällande vår ekonomi. Vi ska börja spara pengar. Vi har verkligen varit sämst i världen på att spara men nu är det dags. Bättre sent än aldrig va?! Kanske inte blir mycket vi kan lägga undan eftersom jag dåra har väldigt knaper mammapenning men lever vi inte över våra tillgångar ska det nog gå vägen. Ska tänka till en gång extra innan jag köper "den där bodyn till Elvira som hon bara måste ha" eller "de där fina inredningsgrejerna till hemmet" osv. Ja jag kan verkligen slösa.
Ska se till att vi har gott om stålar till semestern så vi kan hitta på skojiga saker varje dag. Äta massor av glassar och grilla gott kött varje dag också :)

Idag fick Milton en present från dagis eftersom han fyllde år i lördags. Usch och blä det var en plastspindel. Med min spindelfobi har jag redan lyckats tappa laptopen i golvet när lillprinsen skojade med mig och la den vidriga saken på min axel. Efter det fick vi förklara att han tyvärr inte får skoja med mig med den. Hoppas bara inte jag skrämmer upp honom. Kan verkligen inte hantera den fobin, sjukt rädd. Hans plastorm går an men denna var fan det äckligaste jag sett. RYSER!!

Dags för en kopp te och invänta Despret!

torsdag 22 april 2010

Frisördag.

Milton är fortfarande snorig och var även lite småfebrig nu på kvällen. Han känns ändå pigg så vi hoppas på att febern är borta imorgon så att kalasen i helgen blir av. Imorgon blir det film i soffan hela dagen med mycket dricka och vila. Han är fullt medveten om att han måste ta det lugnt om han ska bli frisk. Ikväll ska jag nog be till Gud :)

Kl 11.00 blev det klippning för Milton i Salem Centrum där man får sitta i en cool sportbil när man blir klippt. Han var så duktig och blev världens coolaste kille. Han fick både grön & svart spray i håret också. Vi köpte båda färgerna hem så vi kan spraya han så i helgen också. Han fick också välja en leksak och klubba. Lillasyster fick en pipnalle. Så snällt.
Hemma sen blev det lite lunch och "Ace age 3" innan farmor kom över. Jag och Elvira åkte på 2-månaderskontroll då. Allt såg bra ut denna gång med. Ska nu börja lägga henne lite på magen så hon får träna nacken också.
Kom sen hem till ett kaffedoftande hem mmmm. Blev då lite fika innan Milton och farmor gick hem till henne för att äta farfars pannkakor. Jag fick då ett snabbesök av Madde. Hon fick dricka de lilla kaffe som fanns kvar efter att jag och Anne fikat. Hon var så tacksam så ;)

16.45 hade jag tid hos frissan.
Bästis ordnade så hon fick en tid precis efter mig så hon tog hand om lillan under tiden jag blev tillfixad. Alltid lika skönt efter en klippning. Att bara toppa lite känns så bra. Nu kanske jag kan visa mig med utsläppt någon dag också haha. Var typ 100 år sedan det hände.

Imorgon får Milton vara hemma från dagis och vila upp sig ordentligt. Jag ska baka de sista och Robin jobbar halvdag och kommer hem och hjälper till med städeriet, underbart! På kvällen vill jag ha allt klart så jag kan ligga raklång i soffan framför talang och massor av gott fredagsmys!
PUSS!

Höst.

Är nu så jävla less på detta skit väder! Jag blir trött och depremerad. Nu får det fan vara nog va?! Sommar tack....

onsdag 21 april 2010

Prinsessklänning.

Denna underbart fina prinsessklänning gick jag och vann på Tradera. Å så fin min lilla Elvira kommer att bli i den i sommar. Kanske kan hon ha den på momor Bettys födelsedag och på farmor Annes födelsedag. Ja det är många roliga tillfällen i sommar som hon kan ha på sig den.

BORT DUMMA SNOR!

Idag var jag och lillan på besök hos Emma och lilla Nellie på morgonkvisten efter att vi lämnat Milton på dagis. Lilla Nellie som är 6 dagar yngre än Elvira har nu de senaste veckorna vuxit om Elvira. För ett tag sedan såg Nellie ut som en liten plutt brevid min lilla knubbis men nu så har Nellie dragit ifrån. Tänk så de kan bli va. En kaffe och lite bebisprat blev det innan Emma skulle iväg på provtagning.
Jag tog min lilla sessa och åkte hem och städade. Ja lite plock, disk, tvätt och dammtorkning. Dammsugning och så tar vi tillsammans på fredag.

Senare på eftermiddagen fick jag trevligt sällskap igen. Denna gång av bästis Jejja. Blev att hon även stannade på middag eftersom hennes Bempa jobbade över idag. Skönt att kunna åka iväg och hämta Milton på dagis utan att behöva konko in och ut i bilen med en tung bilstol med en Elvira i. Jejja tog hand om lillan undertiden.
Sorligt nog har min lillprins Miltons gått och blivit lite snorig under dagen. Hoppas det inte blir värre nu så vi måste ställa in kalasen i helgen. Men än så länge är det helt ok med han. Lite snor men inget annat.

Nu sitter jag med färg i håret och imorgon ska det bli klippning. Var i julas jag satt hos frisören sist. Mitt hår är verkligen katastrof. Gaaah hoppas verkligen det blir fint så jag slipper gå runt i min "mammaknut" på skallen dagarna långa haha. Jag får åka på kvällen men Milton ska jag åka med på förmiddagen. Ja han om någon måste ju vara snygg i helgen. Det är ju trots allt hans födelsedag :) Ska köpa sån där sprayfärg också han kan få ha i. Grön är tydligen det han vill ha.
Nu duschen. Puss hej!!

måndag 19 april 2010

Milton.

Elvira is back.

Yeah min lilla flicka är tillbaka igen. Redan i helgen blev hon lite bättre med skrikeriet och idag har hon varit världens underbarste finaste flicka. Det har varit mycket skratt idag. Så skönt att se henne nöjd och glad. Mamma Madeleine är nu också glad :)
Har haft min kära vän Madeleine på besök idag. Mycket trevligt. Tittade på några gamla filmklipp på Milton som hon hade på sin mobil när han var dryga året. Herregud va tiden går fort. Nu på lördag blir den lilla killen 4 år. Tänk nu är han ca 104 cm och väger 16,5 kg. Inte länge sedan han låg i min famn som ett litet knyte som sin lillasyster gör nu. Min lillprins kommer snart vara längre än sin pappa som är ca 190 cm. Ja som sagt tiden den rusar iväg.
(Lägger upp lite bilder senare på Miltons 4 år i livet)
NU, Hollywoodfruarna!!

söndag 18 april 2010

Full vecka.

Helgens nätter har varit fantastiska. Barnen har sovit länge på morgonen och sånt gillar jag. Dock hade jag ganska ont i ena bröstet inatt och var rädd för att ha dragit på mig ännu en mjölkstockning. Ömmar lite fortfarande men inte så farligt. Får hoppas på att det inte blir värre.

På eftermiddagen tog vi med våra deklarationer hem till pappa så han kunde hjälpa oss med redovisningen. Ja Robin fick sitta med och lyssna. Jag tog hand om kidsen. Får bli Robins jobb varje år att sköta detta haha. Är så grymt ointresserad av det så allt går in och snabbt ut igen som pappa försöker förklara för mig. Tur man har en sån duktig och snäll pappa. Vi hann också med en fika innan vi begav oss hem till Emma, Dinko och Nellie på grillning. Första grillningen för i år. Härligt att känna den lukten igen. Doftar sommar!
Blev massa god mat och trevligt sällskap. Vad mer kan man önska sig?!

Har suttit en stund nu och kollat på nya recept på roliga grejer man kan baka till Miltons alla kalas. Ååå finns så himla mycket gott som man vill testa på men jag får försöka begränsa mig en aning. Vet ju att det ändå sen är hela frysen kvar av gosaker även fast man bjudit 100 pers. Går aldrig åt helt. Har redan gjort kärleksmums sen lutar det nog mot vaniljbullar, chokladmuffins och någon hård kaka också. Självklart Brittatårtan också. Hade tänkt att skoja till muffinsarna lite också denna gång så ser det lite festligare ut. Får se vad det ploppar upp för idéer när jag väl står där vid bakbordet.

Hittade mig en kalender när jag letade efter ett papper i en låda här om dagen så nu får jag ta och skriva in allt jag ska hinna med och göra så det inte glöms bort något. Hoppas lillan sover mycket nu när jag har tänkt att baka på dagarna annars får jag stå på kvällarna när Robin kommit hem.
Fixa presenterna till lillprinsen, klippning för lillprinsen och massa fix. Denna vecka är fullspeckad helt enkelt.
PUSS!

lördag 17 april 2010

Lördag.

Idag har familjen varit till Babyland och köpt en gungande/vibrerande babysitter till vår lilla grinmaja som hon gått och blivit nu på äldre dar. Hoppas den kanske kan hjälpa oss en aning, vem vet. Återstår att se.
Vi åkte sen vidare till Coop i Fittja och handlade. Inte varje dag man shoppar där. Blev att vi hamnade där.
Nu har jag gjort en städning medans Robin satte ihop babysittern. Milton torkade rent i sitt rum, blev så bra så.
Robin har påbörjat med maten, Milton yrar omkring och jag sitter här.
Ikväll kommer Jejja och Bempa hit på 3-rättersmiddag!
Milton har också köpt en STOR påse godis till oss alla :)
Puss och kram.

fredag 16 april 2010

Kärleksmums.

Nu har jag och lillprinsen varit duktiga och bakat första kakan inför hans stora dag nästa lördag. Tyvärr kan kan ju inte provsmaka eftersom jag ska undvika att äta sådant för lillans mage. Måste ju testa och se om det blir någon förbättring. Lillprinsen får väl ta min provbit också ;)

torsdag 15 april 2010

Inge mer gott :(


Herrejösses hur ska detta gå?!
Hittade en "liten" lista om vad man ska undvika äta om man har kolikbarn. Den listan var inte kort. Typ allt som jag äter ska jag nu försöka att inte äta och se om det ger resultat. Jag testar allt som går. Har ni tips och råd så give me pelace.....
Kommer fan rasa ned i vikt nu eftersom jag inte får äta något alls nästan. Får leva på vanlig pasta, bananer och vatten, jammi!!! Bort med allt gott som kaffe, choklad, kakao (ja kakor o sånt), godis, ketchup, avokado, paprika, tomater, curry, TACOS, nyponsoppa, jordgubbar, sylt m.m. Som sagt mycket är det. Men kan det hjälpa lillan med magknipen så är det värt de!

Gråt idag också :(

Jo tack natten gick alla tiders när det gäller lillan. Hon sov så sött precis som hon brukar och morgonen lika go och glad som vanligt.
Vi åkte och lämnade lillprinsen på dagis och tog oss sedan en långpromenad i solskenet. Lillan sov så skönt hela tiden i vagnen.

Vid 11 tiden åkte vi hem till pappa för att umgås nu när han är sjukskriven denna vecka pga lunginflammationen Visst blev det en trevlig stund tillsammans sådär men fan usch vad Elvira grät och grät stackars lilla barn. Jag blir mer och mer orolig över att det är kolik hon har gått har dragit på sig. Blev avbruten i lunchen och sedan även i fikat. Var inte mycket som gick att göra. Efter 2 timmar med gråt och bök somnade hon äntligen in. Tokigt nog blev hon såklart väkt då jag klädde på henne jackan när vi skulle åka och hämta brosan på dagis bara 45 minuter efter hon insomnat.
Hon somnade igen i bilen men vaknade igen på dagiset. Skönt att hon höll sig lugn där eftersom Milton brukar sega sig ganska mycket när vi ska hem.

Hemma sen var det nog inte tyst många minuter. Ett tag somnade hon på mitt bröst när jag sjöng med min vackraste sångröst för henne ;) Men hon vaknade till efter bara en kort stund igen och grät igen lillpluttan. Det blev bad och amning och sen tvärdeckade hon kl 17.30. Milton somnade strax därefter i soffan raklång precis innan Robin kom hem från jobbet. Han blev nog också slut över att höra lillasyster gråta så mycket blandat med trötthet från dagis självklart!
Jag är en sådan person som googlar allt på nätet när jag funderar över något så självklart har jag googlat KOLIK idag. Kan inte än dra några slutsatser om att det är det ännu, måste vänta några fler dagar och se hur det utvecklas. Men vad som verkar hjälpa bäst är akupunktur. Så säger läkaren nästa vecka på 2 månaderskontrollen att lillan har kolik bokar jag in en tid på direkten inne istan. Typ alla som testat det på sina kolikbarn skrev att det hjälpte. Som ett mirakel. Folk fick helt nya bebisar i stort sätt. Ingen snack om saken att vi ska prova det om kolik är fallet på min söta lilla dotter. Hoppas de nya dropparna jag köpte idag hjälper lite om några dagar iaf.
Puss hej.

onsdag 14 april 2010

Kolik?

Imorse vaknade alla glada och nöjda speciellt charmtrollet Elvira. Var så mysig i sängen nöjd och log. Milton låg länge också och drog sig framför Bolibompa i sängen. Blev inte frukost förrän efter halv 10 någongång.

Elvira är verkligen världens lyckligaste bebis när hon hamnar på skötbordet. Hon kan vara jätte ledsen men när man kommer in i badrummet och lägger henne ner blir hon tyst, lugn och GLAD!


Eftersom solen sken och ingen var nöjd inne så tog vi oss ut. Milton fick cykla och Elvira sova i vagnen. Innan lek i parken gick vi till affären för att äta oss en varsin glass. Elvira valde den största som vanligt ;)

Milton in aktion!!

Mellan oss och farmor & farfar finns en jätte skojig lekpark. Har studsmatta och linbana. Ja sådant som även passar oss barnsliga vuxna. Gick och studsa riktigt ordentligt på den där grejen, skit skoj! Elvira tyckte det gick lite för fort i ruschkanan när hon fick åka själv ;) Tror hon fördrog gungorna bättre ;)
Farmor mötte upp oss en stund i vår lekpark innan vi gick in för lunch.
Efter lunch kom bästis förbi på kaffe och macka på stekheta balkongen.

Kvällen har vi spenderat hemma hos Jonne, Linda och Max. Lilla Max är bara 3 veckor äldre än vår lilla skrutt Elvira. Han är en lyxbebis som knappt har låtit sedan han kom till världen. Vet inte direkt vad lillan drabbats av de 2 senaste dagarna. Hon har inte varit sig lik. Varit mycket gnäll på henne. Precis när vi ska sätta oss och äta TACOS så blev hon nästan helt otröstlig. Testade de mesta men hon var absolut inte nöjd.
När Robin ätit färdigt fick jag äntligen sätta mig och äta. Då gav Linda henne några droppar som inte var minifom och som jag bara måste köpa imorgon. 5 droppar och hon somnade på pappa Robins axel nästan omedelbart!!
Elvira i lekhagen innan utbrottet.

Fina lilla Max också i lekhagen


Jag ber nu iaf till Gud att lillan inte drabbats av den värsta mardrömmen för oss föräldrar nämligen KOLIK! Jag har nu hemma druckit mitt kamomillte som ska vara så bra för bebisarnas magar. I 6 veckor har hon sovit otroligt bra på nätterna men när jag idag går och lägger mig kommer jag vara riktigt nervös. Håll alla tummar och tår nu för att hon INTE FÅR KOLIK utan att detta ikväll bara var lite magknip och inge mera!!!

tisdag 13 april 2010

Fullt i alla skåp.

Nu hemkommen från Maxi.
Ringde innan till Jejja och frågade om hon inte hade lust att följa med lilla mig på en trevlig tur. Hon satt på sin balkong och njöt så hennes svar var ganska så förstående. Blev ett nej.
Lillprinsen valde också att stanna hemma då han fick höra att farmor & farfar skulle komma över med en present. Så jag fick ta mina självscanningskassar och åka själv. Alltid mycket trevligare med sällskap.
Blev iaf en rejäl storhandling. Mer än vanligt så nu borde maten räcka längre.
Efter uppackningen av varorna hoppade in i en dusch. Finns nog inget bättre än att bara stå i varma sköna duschen utan att stressa. Ja blir lätt stress om jag duscha under dagen då Robin jobbar. Även fast lillan sover skyndar man sig ifall hon vaknar. Ja ni småbarnsföräldrar förstår nog precis.
Tror jag startar med bakningen imorgon. Kanske blir det vaniljbullar då ;)
Nu det bästa på hela veckan.... Despret!!!!

SOL!!

Idag lämnade jag plutt på dagis efter lång ledighet. Oj vad kul han måste ha haft då att äntligen få leka med kompisarna igen. Själv så åkte ja och hämtade upp Sandra och åkte sen hem till Emma och Nellie. Sandra hade ju ännu inte fått träffa det lilla livet. Nu fick hos gosa hela dagen lång. Bästis kom också förbi efter hon tagit sin spruta för Rhd viruset i rumpan. Det blev kaffe, kaka och lunch. Elvira var inte på sitt bästa humör idag. Mest gnäll. Sov inte mer än ca en kvart åt gången sen lite gnäll, mat, somna, gnäll, mat osv. Inte förrän kl 15 när det var dags att hämta hem brosan på dagis som hon somnade i ordentligt. Ja hon sover än säger jag bara haha.
Jag har hunnit förbereda för middagen, druckit te på min stekheta balkong och badat lillpinsen.
På balkongen kändes det som 40 grader i Grekland. Shit vad det stekte. Nu blir det bikinin på nästa gång Milton är på dagis och lillskruttan sover. Skulle va kul med lite färg på sin blekfeta hy efter en lång vinter utan sol. Kanske bleknar lite britningar också man lyckats dra på sig under graviditeten också. Ja sol är bara för HÄRLIGT!!!

Efter middagen tänkte jag ta en tripp till Maxi för att fylla på i hemmet med lite mat. Är nu eko i både kyl/frys och skafferi. Måste dessutom handla massor av ingredienser till allt jag ska bara också. Så jag kan inte handla frysen full för då får jag ej plats med gottiset sen :)
Milton säger att han vill följa med sen men det får vi se om han orkar. Som sagt så var det länge sen han var på dagis och kommer nog somna in tidigt idag. Men vi får se.
Solpuss ;)

måndag 12 april 2010

Brittatårta.


När Milton fyller år hade jag tänkt få ihop en "Brittatårta" som jag bara älskade sååå mycket när jag var liten när mamma gjorde den. Verkar lite kenpigt men jag ska nog lyckas. Den måste bli lika god som mammas så Milton blir glad :) Sen ska det såklart bakas massa annat gott också. Men till barnkalaset tänkte jag nog göra någon form av godistårta. Lite skojigare kanske. Är mycket fix och don nu innan lillprinsens dag som är om 2 veckor. Tänk snart är han hela 4 år!

Skäris.

Idag tog jag och barnen en tur till Skärholmen på förmiddagen. Köpte lite välbehövande sommarkläder till dem på H&M. Sen köpte jag ett läckert fotoalbum. Tycker det är så tråkigt att man har alla sina bilder på datorn numera. Man vill ju ha ett album som man kan ta fram och titta i när man vill. Jag vet själv hur kul jag tyckte det var att titta på kort från när jag var liten när jag var liten. Så nu har jag massor av bilder här hemma som är framkallade som skall sättas in i albumet. Tar det ikväll då barnen somnat. Hittade också en "första-året-bok" till lillan. Den skall också fyllas i vartefter det händer nya grejer :)
PUSS!

söndag 11 april 2010

Vår.


Så otroligt skönt nu när snön nästan är bort och solen visar sig om dagarna. Man blir så pass mycket piggare och gladare. Fick ett ryck här på kvällen och rensade bort alla vinterprylar i hallen. Bort med alla vinterjackor och fram med härliga tunna vårjackor. Vilken plats det blev i garderoben och på krokarna då. Skönt att det snart är sommar också.
Tidigare idag var jag och mamma och hämtade hem min käre pappa från sjukhuset. Han har legat där sedan i onsdags med en kraftig lunginflammation. Usch inte kul sånt där. Men nu är han iaf på bättringsvägar så i veckan ska jag och lillan hem och hälsa på honom. Kanske blir det en promenad om han orkar.
Efter sjukan mötte jag upp familjen som var i lekparken. En jätte skojig lekpark med linbana o grejer :) Kul för både stora och små ju!! Milton gjorde sin premiärcykling idag för säsongen.

Lillan hon växer och gror. Var på BVC förra veckan, då vägde hon drygt 4,4 kg och var 55 lång. Hon började i påskas med att skratta och le. De tyckte barnmorskan var tidigt och testade lite 2-månadersgrejer på henne som att följa en röd kopp med blicken och det lyckades hon alldeles utmärkt med. Hon har dessvärre haft lite problem igen med nr2 men igår efter 6 dagar kom det. Inte alls som förra gången det var brunt upp på halsen utan ett helt normalt lass. Man blir så lycklig när bajset äntligen kommer.

PUSS!

onsdag 7 april 2010

Dags för en kalender.

Bra att jag missade BVC tiden. Eller ja jag tog fel på tiden. Trodde jag skulle vara där 14 men så var inte fallet. Efter 10 ringde hon och frågade om jag var på väg? Ööö nej. Ja men du har tid kl 10. Haha ojdå. Jag har alltid alla tider och sånt i huvudet eller på små lappar här och var men nu tror jag det är dags att skaffa sig en liten kalender att skriva in allt i. Huvudet är tydligen inte med mig längre!! Puss.

tisdag 6 april 2010

Nystädat!

Nu är det äntligen fint på vår balkong Allt skräp borta och man kommer nu ut när man öppnar dörren. Bordet och stolarna är avtorkade så nu kan man även sitta där :) Eftersom det är inglasat blir det verkligen som ett extra rum nu såhär till våren/sommaren. Vi har också sol där precis hela dagen och kvällen. Så skönt att det nu är fixat.

Imorgon är det BVC som gäller. Får se hur mycket lillan trillat upp i vikt denna gång. Att det kan vara lika spännande varende gång att se hur många gram sitt lilla barn har gått upp. Är så skönt att se att allt står rätt till. Har inte några direkt frågor som jag behöver ha svar på gällande henne men därimot en massa frågor och råd tack när de gäller min lillprins. Ja snart är det dags för 4 års kontroll för honom. Måste kanske boka in en extra lång träff med alla mina frågor haha.
Puss!

måndag 5 april 2010

Rädd för natten!

Jag undrar verkligen hur denna natt kommer att bli med tanke på att lillan typ sovit precis hela dagen. Hon brukar alltid vara vaken ganska mycket under eftermiddagarna men inte idag. Kanske har hon en trötthetsperiod så att hon även sover bra på natten också :) Hoppas!!

Ma&pa


Mamma och pappa med lilla Elvira.


Bästis kommenterade förra inlägget med att jag skrivit fel. Ska såklart vara att jag ej att redovisat en deklaration förrut. Såklart jag har deklararerat men ej behövt redovisat den. Ja så nu fattar ni va?! Puss.

Omtumlande dag.

Hade påbörjat ett långt inlägg om hur arg, irriterad, ledsen och förvirrad jag var över denna deklaration. Ma&pa var över idag på fika och gav mig en chock när pappa räknade ut lite snabbt att vi kanske skulle få betala ett gäng tusenlappar på skatten. Eftersom vi sålt och köpt lägenhet måste vi deklarera iår. Har aldrig gjort det förr och vet absolut ingenting om sådant så tur man har en pappa som kan. Var inga glada miner från mig när dem åkte eftersom jag var så tjock i hjärnan av tankar. Hur fan skulle vi kunna betala kanske 20-30 tusen i augusti?!
Men tydligen hade min fina pappa direkt när han kom hem satt sig ned och läst igenom vad som gäller för oss och det visade sig att vi EJ BEHÖVER BETALA!! Gäller bara om man köpt billigare bostad än vad man sålt för. Men vi köpte dyrare och därför får vi uppskov på hela beloppet :)

Innan ma&pa kom som gjorde vi en helomvänding på Miltons rum. Blev riktigt bra med möbleringen. Mer plats för lek känns det som iaf. Han är nöjd och nu är det tipp topp. Han älskar verkligen när man fixar och donar på hans rum.
Har även haft en väldigt pedagogisk dag med min son. Kära mamma hjälpte till på ett hörn också. Han har en konstig ovana att inte vilja säga "hej" när någon kommer eller "hejdå" när någon går eller att säga "tack" när han får något. Detta har gjort mig såååå otroligt frustrerad Han har blivit betydligt bättre på att säga hejdå men långt ifrån bra. Men idag kom dem pedagogiska mamman fram hos mig och jag hoppas hon stannar ett tag till för det funkade verkligen bra idag. Efter ca 10 min kom det ett "hej" och sen även ett tack när mamma gan honom en tablettask och sen även flera hejdå när dem gick.
Mycket har kanske med hans enorma blyghet att göra men man måste någonstans försöka vara artig och tacksam. Folk som inte känner oss kanske undrar hur vi egentligen uppfostrar honom när han inte säger hejdå men dem ska bara veta hur mycket vi kämpar med detta every day!! Tror verkligen på pedagogik.

Idag fyller Elvira 1 månad. Grattis min lilla söta underbara skruttplutt :)

I veckan ska jag återta mitt projekt som påbörjades långt innan jul. Bästis som fyllde år i slutet av oktober kommer att få en grymt försenad födelsedagspresent inom kort!
Puss.

söndag 4 april 2010

Barnbubblan.


Senaste shoppingen från Barnbubblan :)

lördag 3 april 2010

Påskafton.

Idag var finaste bästis och bempa på fikabesök under dagen. Jag och bästis var nere i centrum en sväng för att inhandla lite mjölkstockningsprylar till mig. Gjorde en beställning på spcflakes på hälsokost, köpte bröstvärmare på apoteket och ett stort jävla vitkålshuvud på Ica + lite fika.
Hemma blev det kaffe och fikat vi köpte. Bästis lärde Milton spela sitt nya kortspel han fick av påskharen "löjliga familjen". Sen var det bara att slänga ihop en kladdkaka som vi skulle ha med till ma&pa på påskmiddagen.

Hos ma&pa blev det som vanligt super god mat. Mamma hon kan hon :) Innan middagen somnade jag soffan. Var helt slut i kroppen. Måste vara pencilinen som gjort att jag varit så trött nu i 3 dagar. Var länge sedan jag kände mig så här trött. Men de är klart med en infektion i kroppen är man inte sig själv. Blir väl bättre nästa veckan antar jag.

Åkte hem rätt tidigt. Hade så ont i bröstet och längtade hem till mitt kålhuvud haha.
Nu sitter jag här med vitkål på bröstet och bara hoppas på att smärtan och knölen snart ska vara ur leken. Imorgon ska jag ligga raklång hela dagen och köra en riktig dos av kålhuvudet som man ska dvs byta ut bladen varannan timma. Det är lite svårt att göra nu under natten men ändå haft dem på nu i drygt 1 timma så lite borde de ha hjälpt.
Puss och godnatt kära ni!!

Bröstknöl.

Nu efter 2 hela dagar med pencilin och nässprayet tycker jag knölen i brösten är precis lika stor. Kanske har smärtan försvunnit en aning men ingen större förbättring. Fick igår en olja som skall hjälpa av syster. Tänkte åka till apoteket idag också och införskaffa mig bröstvärmare och även kika förbi hälsokost och kolla om dem har spcflakes som jag läst om på nätet. Till Ica för att handla vitkålshuvud blir det också. Ska linda in hela bröstet med detta ikväll. Haha kommer inte se klok ut men va fan gör man inte för att få bort sin hemska onda mjölkstockning. Vill verkligen inte behöva åka tillbaka till sjukan och dra ut var ur knölen.

Idag blir det påskmiddag hemma hos mamma & pappa iaf, det ska bli mysigt.
Lillan ler nu på riktigt. Hon har smilat till ett flertal gånger nu när man pratar med henne. Hon är så söt min lilla skrutt. 4 veckor har hon nu hunnit bli också. Snart är det dags för Milton att fylla 4 år. Drygt 3 veckor sen blir det kalas!
PUSS!

torsdag 1 april 2010

BAJS!!! (varnar känsliga)

Ja nu efter 9 dagar har lillan äntligen bajsat och inte så lite heller.


Men vi börjar med att berätta att jag besökta kära närakuten efter lämning av lillprinsen. Bara för att komma dit in till en läkare och visa upp tuttarna kostade det 350 kr. Det sved! Så jag hoppades verkligen på att läkaren kunde ge mig något för min ömma mjölkknöl i bröstet. I väntrummet hörde jag hur det sprakade till i blöjan på lillan men eftersom hon somnade om och det blev min tur så jag helt enkelt struntade i det för stunden.
Kul att det var en man i ca 30 årsåldern med också som skulle titta på mina bröst. Men men jag fick iaf antibiotika utskrivet för att det visade sig vara en infektion i knölen precis som jag trott. Fick även något nässpray för utdrivningshjälp.
Går till apoteket efter besöket för att hämta ut grejerna och får min andra chock. 420 kr för medicinerna. Hjälp va dyrt!!! Denna morgon blev den dyraste någonsin. Herrejävla vad en knöl kan ställa till det. Hoppas grejerna funkar nu annars får jag åka tillbaka och tömma knölen på var. Det känns inte direkt lockande.

Åkte sen hem till bästis. Precis när vi kom in vaknade lillan och jag tänkte jaha då tittar vi efter ifall lillan har bajsat eller ej. Ja och det visade sig att det var bajs för ett helt kompani. Fick plasthandskar av Jessika för de här var riktigt slabbigt. Den vita bodyn var bara att hiva för det lär ju inte gå att få ren. Den var brun. Hela hon var helt brun. Blev ett litet bad i handfatet sen åt hon upp mina båda bröst såklart. Nu hoppas jag att hon inte väntar 9 dagar igen för detta var ganska vidrigt ska jag tala om. Men nu borde hon inte ha mer ont i magen :)
Nu lite mer kaffe! PUSS!