söndag 31 juli 2011

Sommaren 2011



Barnen på Legoland!
 



Lite av den enormt häftiga lekoparken. Allt är minimini så cooolt!
 


Min skruttunge i sin gosiga dress ;)
 


Öland med gänget!!
 

Slut.

Bilden är på barnen vid fikat idag!
Imorgon börjar allvaret för Robins del med arbete. Jag har en vecka kvar :)
Eventuellt ska Milton till dagis om han vill annars blir det lek & bus hemma med mig och Elviris <3

Yes snart är ALL tvätt tvättad!! Bara 2 maskiner kvar att tummla...

Söndag!

Sov så otroligt djupt inatt att det var första gången Robin fick putta lite lätt på mig när Elvira vaknade.
Sovit sååååå bra!!! Sovmorgon för min del blev det också :)
Blev en lång morgon hemma innan vi kom ut. Åkte hem till syster + familj så kusinerna kunde få leka. Ätit lunch och fikat. Haft en polis helikopter ovanför oss i ca 15 min. Var lite oroliga ett tag över om det nu sprang någon rånare här i skogen. Men helikoptern drog sen snabbt som fan.
Ska snart hem och laga middag och tvätta (har fått tid i tvättstugan). Så skönt när man har tusentals maskiner som väntar.
Puss o hej.

lördag 30 juli 2011

Hemma!

Två veckor bortrest. En i Danmark och en på Öland.
Lite otur med vädret men det har funkat ändå. Jäkligt trött nu. Skönt att få sova i sin underbara säng inatt istället för på en knarrande luftmadrass!!
Får lägga upp massa bilder en annan dag när krafterna är tillbaka ;)
Härligt att det ska bli sol i veckan!
Hoppas på en tripp till Töris med, längtar som faaaan!
Puss!

onsdag 27 juli 2011

Yesyesyes!

Sooool och stranden idag. Böda sand!!
Toppen väder och toppen allt annat. Detta behövdes verkligen. Utan sol en längre tid blir jag deprimerad...
Nu är det snart middag och sen utgång för brudarna :)

tisdag 26 juli 2011

Mys!

Varit på stranden och tagit kvällsdopp :) Haft en jätte skojig dag på Lådbilslandet och sen en mysig fika hos min farbror o fru och kusin + tjej o barn.
Imorgon blir det stranden!!!
Bada bada bada vi säger bara bada!!!
Puuuuuusssss......

måndag 25 juli 2011

Kväll.

Ätit god grillmiddag ikväll och haft jätte mkt lek på tomten med barnen.
Nu är det movie för kidsen och massa vin o popcorn för oss stora ;)
Har det riktigt bra!

Hamnen.

Sovit bra o absolut godkänd tid att bli väckt på (halv 9). Frukost, dusch sen gick vi alla ned till Byxelkrokhamn. Stora barnen cyklade jätte duktigt.
Tittade lite o bodarna o drack kaffe.
Lunch blev det hemma i stugan eftersom vi hade så mkt tacos kvar sen igår.
Nu leker barnen på stora tomten, grabbarna är på systemet och vi morsor ska dricka mera kaffe :)
Puss puss!

söndag 24 juli 2011

Öland!

Kom iväg 13 min efter planerat, heja oss! Jag är i vanliga fall inte kapabel till att vistas uppe vid 06.00 men vet man att det är för något kul så går det ju såklart ;)
Mot Öland till våra vänner!!
Resan på 65 mil (ca 8 timmar med raster) till bra både för mig sim körde o resten av familjen. Mötte upp vårat gäng i Borgholm på lite glass innan vi åkte till huset i Byxelkrok. Allt var bättre än vad jag tänkt mig och det är skönt. En tacosmiddag har vi avnjutit och även något glas rosé. Emma o Nellie har också varit på besök hos oss nu på kvällen.
Emma hade med sig sånna där eldballonger ni vet. Ja man skriver sina namn på den, tänder på bottenplattan så den sedan blir varm o drar upp i luften. Cool var det men lite läbbigt också.

Självklart hoppas vi alla på stor sol imorgon så att vi kan få packa oss iväg till Böda men troligvis blir det mulet. Då blir det promenad till hamnen för att mysa.
Dags att sova nu.
Puss hej!

lördag 23 juli 2011

Sista dagen i Danmark!

Fick en ordentlig sovnorgon. Halv 10 vaknade JAG först av alla. Blev till att snabbt väcka barnen och springa ned till frukostbuffén eftersom den stänger 10.00. Vi hann :)
Ut tog vi oss sedan på en liten promenad runt staden vi bor i. Barnen körde sina sparkcyklar så de gick undan. Blev en sväng in på shoppinggatan också naturligtvis!
Huvudmålet idag var något som kallas 'uppblevelsecentret'. Var lite som tomtitts i Södertälje.
Tidig middag på de för lunchpriser, de tackar vi för!
Kvällen har bestått av häng med kaffe o öl i lobbyn, inpackning i bilen, försökt förstå oss på danska på tvn om tragedin i Oslo o godisätning.
Är nu nyduschad o klar för sängen o redo för 10 timmars bilfärd imorgon till Öland. Hoppas vi kommer iväg som planerat för då är vi garanterat framme föremiddagstid så ni vet folket på Öland ;) Middag vore gott o trevligt tillsammans med er imorgon!
Vi har köpt en liten kortlek så vi kan spela lite kort ;)
Puss puss!

fredag 22 juli 2011

Shopping.

Började fredagsmorgonen med att få sova uuuut! Äntligen behövdes Ingen klocka ställd! Herregud här är man på semester och har gått upp på tok för tidigt för många dagar.
Idag blev det en regn dag och då vet ju alla vad man gör?? Ja precis shoppar! Blev ett par svettiga timmar i ett stort shoppingcenter precis vårt hotell. Pissdålig service och vidrig mat när vi skulle äta lunch så Elvira böev arg och kastade tallriken i golvet ;) haha! Hur många bitar det blev ser ni faktiskt Inte på bilden då det stänkte typ 200 meter, helt sjukt.

En mysig och god middag ute blev det iaf. Dock lite sent för barnens del men det gick vägen.
Fortfarande inte hämtat mig än efter 2 galna/långa dagar på Legoland. Sjukt trött hela tiden. Semester är jobbigt de! Imorgon har vi inget planerat. Blir väl packa ihop sig osv eftersom vi åker hem eller ja till Öland till vår kära vänner på lördag. Ska bli riktigt skoj!
Puss puss.

torsdag 21 juli 2011

Legoland dag2!

Idag har det varit bläää väder. Okej inget regn men kallt enligt mig i luften så jag har burit både tröja o jacka medans barnen sprungit omkring i t-shirt. Tur vi gjorde alla vatten grejer igår när det var strålande sol.
Var kvar till stängning idag med alltså varit på Legoland från 10-21 i två dygn nu. Fötterna värker o plånboken är jätte tom... Vi som har en vecka på Öland också kvar, hjälp?!
Synd att dem tagit bort det som jag minns mest från när jag var på Legoland för 21 år sedan (var då 6 år) nämligen stora poolen med lego. Man fick sitta och bygga vad man ville sedan ha chans att vinna fina priser som ja lego. Tydligen slutade dem med det för två år sedan!! Fan att vi missade det. Vet att grabbarna här (milton&vide) hade äääälskar det mer än någonting annat på denna jord men men.
Att skjuta med laser i templet och träffa indianen var nog helt Ok de med :)
Dags för en drink innan sängen.
Puss puss!

onsdag 20 juli 2011

Legoland!

Igår kom vi fram till Danmark tillsammans med systers familj. Tog 12 timmar!! Helt sjukt så tyckte vi alla det gick fort?! Jätte bra vägar, ingen trafik och inte alls många stopp gjorde vi. Stannade på mysiga rastplatser och åt massa god picknick. Är såååå trött på donken och är glad över att vi slapp de :)
Bor på super mysigt hotell i Vejle. Tyvärr som jag en kratta dvs Skiiit då jag hade apont mensverk hela natten!! Men klockan ringde halv 8 och det var bara att stiga upp efter bara några timmars sömn. Ja väderleksrapporten har visat fint väder endast idag & imorgon så vi måste ta Legoland då.

Haft en heeeel dag där i Billund på Legoland. Aldrig i hela mitt liv sätt så mkt folk. Proppat i varenda hörn och ca 40 min i kö till alla åkattraktioner. Självklart hann vi knappt halva parken så tur vi ska dit imorn igen. Då ska vi hänga på låset ;)
Är galet trött. Känns som jag inte sovit på en vecka. Hoppas värken håller sig borta inatt.
Puss på er!

lördag 16 juli 2011

Trosa!

Nu är tjejerna & barnen i Trosa på lite jippo. Barnen har lekt i parken, hoppat i hoppborgen och ätit godis. Nu väntar vi på blåa tåget som skall ta oss på en liten rundtur genom staden :)
Myser med Lexus just nu medans dem andra är med the big kids in the park!

fredag 15 juli 2011

Fredagen...


Har inte hänt något direkt skoj idag inte...
Elvira har sovit och varit gnällig som ä helt förståligt med hög feber. Nu på kvällen har det varit bättre. Hon har fått ett bad, välling och leker nu med brosan sin.
Ett litet kräkanfall blev det efter att jag råkat spruta in alvedonen för fort i munnen på henne. DUMMA MAMMA!! Men hon repade sig fort efter som tu var :)
Robin är på filmkväll med min pappa och syster kille så det är jag och kidsen lixom.
Tror dock dem båda somna snart, ser så ut.
Jag får väl då titta på någon film som Robin fixade igår.
Imorgon är det iaf Trosa som gäller för oss mammor & barn eller ja alla som vill antar jag. Jag tar med mig min Prins för att hoppa hoppborg, rida på ponny och måla ansiktet!! Sjuka Elvira får stanna hemma med papi. Hon måste kurera sig nu innan vi drar på tisdagmorgon. Skulle kännas bäst att Inte ha någon febrig ettåring i bilen i ca 85 mil. Har redan gjort det med Milton en gång när han var 1½ år men då bara ca 45 mil.

Puss o hej.

Sjuk.

Elvirisen vaknade upp med jätte hög feber. Stackars min sessa :(
Blev Ipren direkt sen körde vi brosan till dagis i regnet. Blääähäää för höstvädret!!
Elvira somnade direkt när vi kom hem igen vid 09 och sov till 12 (jag me). Var en mkt behövlig vila. Längtat efter detta!
Febern var fortfarande hög (38,3) när vi vaknade men ändå lite piggare var hon. Alvedon på de!
Ostkakan står i ugnen och vi sitter ute på balkongen och väntar på att det ska ringa i klockan....
Puss o hej.

torsdag 14 juli 2011

Torsk.

Idag drog jag till med att försöka mig på Jessikas middagstips (torskblock med crèmefresh). Vi äter ju aldrig fisk i vårt hem. Robin älskar fisk så varför han inte fixar lite mer sånt fattar jag ej?! Men men...
Eftersom det var första gången vi tillagade detta blev det inte helt perfekt utan bara Ok idag. Elvira smällde i sig massor och det är självklart kul. Det var väl geggan hon mest gillade kanske ;)

Är galet trött idag. Fick mig en liten vila innan middagen iaf annars hade jag varit död nu :/ Knasigt nu när man piggnat på sig och känner att det kommer bli svårt att somna inatt :/ Suck, vilka enorma problem man har va??!!

Grattis till kära Kronprinsessan som fyller år idag!! Såg att det var pisskallt och ösregn där på Öland. Hoppas fan att vädret ät bättre om 2 veckor till hela gänget åker dit. Håll tummarna nu!
Puss hej.

Tuuuumba!

Söta tjejerna i vagnen :)
Grimaser är skoj de.
Har varit en riktig slappisdag, helt underbart med tanke på gårdagens storstädning.
Har lånat massor av kläder Daisy till Elvira. Lite större dock de mesta men iaf.
Pyttepannalunch och kaffe!!
Puss o hej.

BVC

Elvira väger nu hela 10,3 och var drygt 79 cm lång! Kurvorna såg bra ut.
Nu är vi och leker hemma hos Daisy. Flickorna leker med dockorna och sminkar sig. Själv hoppas jag på kaffe... Puss hej!

onsdag 13 juli 2011

Planering!

Fick ett jäkla städryck idag när barnen var på dagis. Satan vad ryggen gör ont nu. Stackars mig, buuuuhuuu :( Men snyggt blev det. Åkte även iväg med typ 15 kassar skiiit från balkongen. Nu är det återigen myspys där ute.
Syster med familj kom sen över på middag och planering för Denmark!
Känns som det kommer bli tokdyrt, Hjälp!! Har även en Ölandsvecka också att tänka på. Jösses himmel!!!

Puss o hej!

SKOR!

>
> Som jag skrivit tidigare studsar Elvira runt i stövlar och foppisar hemma eftersom hennes mami inte äger några skor med klackar.
> Hemma hos Daisy igår fann hon dem lila fina prinsesskorna och ville gå runt i dem. Lite svårt blev det då det är klackar men med lite hjälp så :)
> Hon har verkligen blivit så tjejer på så kort tid. Igår satt hon och Daisy (3 år) inne på hennes rum framför spegeln och sminkade sig med leksmink, borstade håret, lekte med den lilla servicen och vyschade & pussade dockorna till sömns.
> Ska även tillägga att jag faktiskt blev sminkad av prinsen min. Jag frågade om jag var en Indian men han tyckte jag såg ut som Tingeling, naaaw gulligt va?!

tisdag 12 juli 2011

Grill!

Idag har jag, barnen och Emma varit i S-tälje på en liten shoppingrunda + fika. Fick mig en ny väska (svart) o plånbok (rosa). Bättre sent än aldrig!! Emma var en perfekt smakrådare :)
Sen blev det en tripp hem till Denize för att se hennes lilla lya. Riktigt myyyys!!!

Nu är vi hemma hos familjen Åkerman på grillmiddag. Elvira leker med dockorna Såklart ;)
Är sååååå huuuungrig!!!!!

Morgon!

Godmorgon på er!
Första natten på länge jag hade barnen på varsin sida om mig. Eftersom det inte händer särskilt ofta så var det myyys. Sov ju lite knöligt men fick sova rätt länge på morgonen så.
Milton skulle egentligen ha gått till dagis men ha hade ont i magen sa han?! Ja nu värkar han må bra men klart han får vara hemma med oss andra om han så vill. Just nu sitter han och ritar som varje dag (minst 12 teckningar).
Elvira vet ju inget om klackar då hennes mor inte äger några men foppatofflor & stövlar är hon tokig i. Hon kommer med dem i handen och uttrycker sig i sina ljud med att 'snälla mamma hjälp mig' :)

måndag 11 juli 2011

Söta unge!!

Robin går in för att natta Milton. Dem väljer bok (en ny Bamse) och börjar läsa. Jag tar Elvira med mig till hennes säng. Hon börjar skrika (inte sig lik), kanske för att batterierna i sängmobilen är slut. Ja den har ju spelats varje kväll sedan hon föddes.
Lägger mig bredvid henne i vår säng där hon blir världens gladaste tjej på jorden. Busar och lyssnar till Milton o Robin i rummet intill. Jag Försöker med att sjunga, klia på ryggen och säga schyyyy schyyyy men ungen ville ej sova. Jag blundar och låtsas sova. Hon stoppar då in hennes napp i Min mun, lägger sin snuttis på Min kind, klappar mig på huvudet 2 ggr sedan går hon ned från sängen jätte glad och in till Milton. Hon nattade alltså Mig :)

Nu har hon fått läsa sina böcker en stund här ute i soffan framför Lotta på Lisseberg. Väntar väl in mera trötta ögon innan jag gör ett nytt försök.