fredag 12 september 2008

Monstermamman.

Vilken hysterisk morgon.
Allt började när jag skulle ge Milton medicinen. Eller jag skulle ge han ipren eftersom jag känner att det är absolut ingen ide att prova pencilinen igen. Allt kommer ändå bara ut igen. Ipren och alvedon har aldrig varit något problem, tvärtom så har han älskat det. Jag förklarar och visar att det är den vanliga medicinen han ska få men nää allt spottas ut och hela han blir geggig så då gick vi in och tvättade av han i badrummet. Okej tänkte jag, han få alvedonen med skogsbärssmak som han ycker om så mycket. Men inte äns där går det. Han skriker, grinar, springer runt helt hysteriskt. Jag, monstermamman försöker hålla fast honom i armar, ben och huvudet. Men allt sprutas ut och det blir tvättning återigen. Å herregud vilken hemsk mamma jag kände mig som. Höll fast mitt barn som bara ville loss, som skrek som en stucken gris och grinade som bara den. Åååå det gjorde ont i mig.
Men iaf, han blev lugn och vi skulle klä på oss ytterkläderna och åka till dagis. Nähä då vägrade han ha jacka på sig. Han tror fortfarande att det är varmt som i Grekland eller nått. Jag förklarade att det är kallt, alla har jacka, du måste ha jacka annars blir du sjuk. Han lägger sig ner på golvet, kravlar sig ur jacka, skriker och grinar. Jag drar upp han från golvet, drar på han jackan, tar han under armen, låser dörren och går ut. Väl ute känner han att det är kallt och han gör inga som helst försök på att ta av sig jackan men han grinar fortfarande jätte mycket. Tar upp honom och tröstar efter att jag slängt bajspåsen i sopprummet innan vi ska sätta oss i bilen.
På dagis:
Kom lite senare än vad jag brukar så alla barn stod i hallen och var på väg ut när vi kom. En fröken klär på alla barnen. Milton börjar grina och gnälla direkt innanför dörren. Jag står och väntar med Milton tills det kommer en till fröken efter ca 10 min. Då har han stått och tjatat hela tiden på att han vill hem, leka med mamma, inte vara på dagis. När ena fröken tar upp Milton i sitt knä tar jag en lättad suck och lämnar dagis.
Åkte förbi Sabis för att köpa frikost. Köpte å ProViva Nyponsoppa för oroliga magar. Kände att det kanske behövdes nu när jag verkligen kände mig som en skit hemsk galen monstermamma. Fyyyyyy vad hjärtat slår tungt när sitt barn bara grinar, grinar och grinar. Ville bara göra honom frisk och göra illa honom. Vill bara åka och hämta han, pussa och krama på honom, mysa i soffan och leka massa. Men så blir det inte. Jag ska snart åka till jobbet. Hoppas iaf han får en bra dag på dagis.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej Madde!

Känner igen det där med pencillinet! Mormor Betty har redan kommenterat den 9/9, men jag instämmer i att det kan vara svårt! Man fick ta på sig specialutrustning, dvs klä av sig i kalsingar eller badbrallor, när det var dags. Det var tider! Men det går snart över!

Morfar Anders